Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Képviselői vagyonok - a tanár többet keres mint az ügyvéd

Szeged - Továbbra sem kerülnek fel a szegedi önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatai a város honlapjára, a politikusok anyagi helyzetéről még mindig csak a városházán, személyesen lehet tájékozódni. Pedig nemcsak az újságírók kíváncsiak rá.
A vagyonbevallás az ingatlanokra, járművekre, nagyobb értékű ingóságokra, gazdasági érdekeltségre, és az önkormányzati képviselői tiszteletdíjon felüli jövedelmekre kérdez rá. A képviselői fizetést tehát nem kell feltüntetni, de volt, aki oda írta.

Legutóbb novemberben vallott vagyonáról a közgyűlés 29 tagja. Azóta azonban történt személyi változás: B. Nagy Lászlót Kohári Nándor váltotta a Fidesz-KDNP frakcióban.

Botka László (MSZP) felerészben tulajdonosa egy szegedi és egy mátraalmási családi háznak – ebben nincs változás az előző nyilatkozatához képest. A polgármester azonban a legutóbbi bevallása óta 19,5 millió forintról 22,5 millióra növelte banki megtakarítását. Országgyűlési képviselőként bevallott jövedelme 440 ezer 610 forint, de az országgyűlés honlapja szerint ez csak a bruttó tiszteletdíja, és kap ezen kívül 528 ezer forint választókerületi pótlékot, valamint 115 ezer 950 forint lakhatási támogatást is.

Solymos László (MSZP) felerészben tulajdonosa egy szegedi háznak, lakásnak, valamint negyedrészben egy teleknek. Megtakarítása nincs, van viszont 23 millió forint tartozása.

Bohács Zsolt megtakarítása még mindig 26 millió forint, és hitele sem változott: 18 millió forint. Ügyvédként azonban kevesebbet keres, mint korábban, évi 23 millió forint helyett 19 milliót.
Országgyűlési képviselői munkáját havi 1,2 millió forinttal honorálják.

Farkas László (Fidesz-KDNP) sem keres már úgy mint rég, ügyvédi jövedelme a novemberi bevallása szerint még havi bruttó 200 ezer forint volt, most viszont már csak havi 30 ezer forint. Ő egyébként egy szegedi ház tulajdonosa, és van a birtokában erdő és szántó is. A 72 éves képviselőnek numizmatikai gyűjteménye, 30 festménye van, valamint 72 darabos gyűjteménye kerámiából, porcelánból. Bevallásában megjegyezte: az ingóságok felerészben a fia örökségét képezik. Értékpapírban a képviselő 15 millió forintot tart. Van egy Mercedese, egy Nissanja és egy kis tehergépkocsija, aminek a típusát nem említette.

Fotó: Segesvári Csaba.
Két ügyvéd és egy ügyvezető.
Fotó: Segesvári Csaba.

Farkasné Pocsai Blanka tanári fizetése havi bruttó 195 ezer forint. A képviselő vagyoni helyzete átlagos: tulajdonosa egy lakásnak és egy Seat Ibizának. Nagyobb értéktárgya vagy megtakarítása nincs.

Gila Ferenc (MSZP) nyugdíja havi bruttó 175 ezer 200 forint (az előző bevallása szerint 168 ezer forint). Mindössze egy családi ház fele az övé. Önkormányzati képviselői tiszteletdíja 139 ezer forint. Már nem elnöke a szegedi víziközmű felügyelő bizottságának, amiért korábban havi bruttó 38 ezer forintot kapott.

Gyimesi Lászlónak (Fidesz-KDNP) továbbra sincs ingatlana. Járműparkjában sincs változás: három személyautó (Nissan Micra, Renault Megan és VW Bogár), valamint két motor (Honda és Kawasak) van a nevén. Ügyvédként havi bruttó 78 ezer forintot keres. Képviselői tiszteletdíja 212 ezer 420 forint. A 30 éves városfejlesztési és külügyi tanácsnok banki tartozása 550 ezer forint, valamint van 100 darab OTP részvénye.

Haág Zalánnak (Fidesz-KDNP) egy 90 négyzetméteres lakása, egy Opel Astrája, 3 millió forint készpénze és 12 millió forint tartozása van – 10 millióval banknak, 2 millióval magánszemélynek adós. A mezőtúri székhelyű Partiscum Press Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, viszont a képviselői tiszteletdíjon kívül más jövedelmet nem tüntetett fel.

Hekáné Szondi Ildikó (MSZP) felerészben tulajdonosa egy 83 négyzetméteres lakásnak és egy garázsnak, valamint egy Opel Corsának. Lakáskassza megtakarítása 2 millió forint, ezen kívül 1 milliós életbiztosítása van. Egyetemi docensként havi bruttó 306 ezer forint fizetést kap, valamint rendszertelenül további bevétele van előadásokból, fordításokból.

Nógrádi Tibor. Fotó: Segesvári Csaba
Nógrádi Tibor  a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád megyei igazgatóságának vezetője.
Fotó: Segesvári Csaba

Hüvös László (Fidesz-KDNP) felerészben tulajdonosa egy 70 négyzetméteres üdülőnek, valamint egy 130 négyzetméteres lakásnak. Egy Seat Cordoba és egy Renault Scenic az övé. A humán közszolgáltatási tanácsnok megtakarítása életbiztosításban 1,3 millió, lakáskasszában 1 millió forint, bankban 1,9 millió forintja van. OTP részvényei aktuálisan 2,1 millió forintot érnek. Tartozása is van: 8,5 millió forint. Képviselői fizetésén túl az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány igazgatójaként havi bruttó 200 ezer forintos fizetést kap, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. felügyelő bizottsági elnökeként havi bruttó 49 ezer forintot keres. 50 százalékos tulajdonosa és ügyvezetője a Profortis Kft.-nek, viszont ebből a bevallása szerint nincs jövedelme.

Juhász Gyula (Fidesz-KDNP) felerészben tulajdonosa egy 98 négyzetméteres lakóháznak. Van egy Toyota Corollája. Takarékbetétben 3 millió forintot tart, 50 százalékban tulajdonosa és ügyvezetője az Aeronet Bt.-nek. Ezért a munkáért havi bruttó 73 ezer 500 forintot kap.

Kalmár Ferencé (Fidesz-KDNP) részben egy szegedi ház, és egy subasai telek. Két életbiztosítása van, a kettő összesen 2,7 millió forintot ér. Banki tartozása 6 millió forint, magánszemélynek félmillióval adós. A városüzemeltetési tanácsnok már nem dolgozik a Démásznál. Országgyűlési képviselőként 983 ezer forintot keres. A Rendezvényház Kht.-nál, valamint a Nagyfa-Alföld Kft.-nél felügyelő bizottsági tag, illetve elnök, összesen 96 ezer forintért.

Kenyeres Lajosnak (Szabad Város Egyesület) egy 68 négyzetméteres lakása, és 3,2 millió forintot érő OTP részvényei vannak. Tartozása 140 ezer forint.

Keresztúri Farkas Csabának (Jobbik) továbbra sincs ingatlana. A nevén csak egy Renault Clio van. Ügyvédként havi jövedelme bruttó 250 ezer forint.

Kohári Nándornak (Fidesz-KDNP) több ingatlana is van, mindegyik Szegeden. Az övé egy lakás, egy ház, telek és szántó. A 36 éves képviselőnek 1,4 millió forintos megtakarítása van készpénzben, és 2,8 millió forintos banki tartozása. Könyvtára 5210 kötetes. A Környezet-kontroll Kft. tulajdonosa negyedrészben, de onnan – nyilatkozata szerint – nincs jövedelme.

Kónya Gábor (MSZP) tulajdonában három szegedi ingatlan van, egy 75 négyzetméteres panellakás, egy 17 négyzetméteres garázs, valamint egy 17 négyzetméteres helyiség. Hogy az utóbbi micsoda, azt nem tüntette fel a bevallásában. A 64 éves politikusnak autója (Chevrolet Aveo) és motorja (Mex robogó) is van. 2 millió 870 ezer forintja van a bankban és 1 millió 979 ezer forintja életbiztosításban. A jövedelemnyilatkozata szerint a foglalkozása nyugdíjas, amiért havi bruttó 180 ezer forintot kap. Kónya a Gábor Dénes Szakközépiskolában óraadó tanárként havi bruttó 24-40 ezer forint között keres. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán is dolgozik óraadó tanárként, itt az időszakos jövedelme bruttó 24-42 ezer forint. A novemberi vagyonnyilatkozatában még szerepelt, hogy az IKV felügyelő bizottsági elnökeként havi bruttó 55 ezer forintot kap. Ez az adat már nem olvasható a legfrissebb bevallásában. (Ismert, hogy a szocialisták és a Szabad Város-frakció tagjai nem vállaltak szerepet a városi cégek felügyelő-bizottságaiban – a szerk.) Kónya kültagja és 10 százalékban tulajdonosa a TK Novotron Számítástechnikai Bt.-nek.

Kormos Tibor (Szabad Város Egyesület) felerészben tulajdonosa egy 138 és egy 47 négyzetméteres szegedi társasházi lakásnak. Már évek óta 11 festményt tüntet fel nagy értékként. A 63 éves Kormos 50 százalékban tulajdonosa az Asinus Bt.-nek. A nyugdíjas politikusnak nincs jövedelme.

Kosik Dénes (Fidesz-KDNP) egynegyed részben tulajdonosa egy 80 négyzetméteres szegedi magánháznak. Tavaly vásárolt egy használt Honda Dió (sic!) segédmotort. Kosiknak 9384 eurója (közel 2,6 millió forint) van takarékbetétben. A 62 éves politikusnak nincs jövedelme.

Kozma József (MSZP) felerészben tulajdonosa egy 157 négyzetméteres szegedi lakóháznak és 16 négyzetméteres garázsnak. Az 52 éves politikus 1984 óta gyűjti az elektronikai berendezéseket (TV, Hifi stb.) és 1996 óta a régi bútorokat. 860 ezer forintja van a bankban, amelynek 13 millióval tartozik. Egyetemi oktatóként havi bruttó 218 ezer forintot keres. 50 százalékban tulajdonosa és ügyvezetője a Tower Bt.-nek.

Mihálffy Béla (Fidesz-KDNP) felerészben tulajdonosa egy 110 négyzetméteres lakóháznak és egy 180 négyzetméteres gazdasági épületnek. A 41 éves politikusnak van egy 1.8-as Opel Zafirája. A Nagybani Piac Kft. felügyelő bizottsági tagjaként havi bruttó 50 ezer forintot kap.

Ménesi Imre (MSZP) három szegedi ingatlannak – egy 230 négyzetméteres, valamint egy 300 és 330 négyzetméteres magánháznak –, valamint egy 5755 négyzetméteres ruzsai tanyának a tulajdonosa. Az 50 éves politikusnak van egy Nissanja, több rendezvénysátra és 18 millió forint tartozása. A jövedelemnyilatkozata szerint foglalkozása egyéni vállalkozó, jövedelme viszont nincs.

Nagy Sándor (Szabad Város Egyesület) felerészben tulajdonosa egy 123 négyzetméteres szegedi lakóháznak és negyedrészben egy 100 négyzetméteres kunszentmártoni magánháznak. A 44 éves politikus tavaly novemberben vásárolt egy 1.4-es Opel Astrát. A volt városfejlesztési alpolgármester hitele 1,9 millió forint és 6518 svájci frank (közel 1 millió 370 ezer forint), valamint félmillió forinttal tartozik magánszemélyeknek. A képviselő üzletfejlesztési menedzserként havi bruttó 250 ezer forintot keres a Neoconvert Kft.-nél, valamint szakértőként havi bruttó 150 ezret a DEAK Zrt.-nél.

Nógrádi Tibornak (Fidesz-KDNP) nincs ingatlana, autója, van viszont 2,5 millió forint hitele. Foglalkozását tekintve igazgató. A Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád megyei igazgatóságának vezetőjeként havi bruttó 300 ezer forintot keres. A 49 éves képviselő kültagja a Dogona Bt.-nek.

Póda Jenő (Fidesz-KDNP) továbbra is az egyik legtehetősebb képviselő. Az 51 éves politikusnak Szegeden, Budapesten, Kehidakustányban, Vászolyon, Deszken és Mádon van összesen 10 ingatlana – háza, üdülője, szántója, szőlője. Legutóbb 8 millióval tartoztak neki magánszemélyek, most már csak 6,5 millióval. Készpénzben és bankban 3,4 millió forintot tart, életbiztosítása 4,5 millió forint. Van 300 ezer forint hitele, vannak részvényei, nincs viszont autója. Programtervező matematikusként és stratégiai igazgatóként havi bruttó 110 ezer forintot keres a Fogaras Informatikai és Marketing Kft.-nél, havi bruttó 140 ezer forintot kap a HM Zrínyi Kiadótól, képviselőként havi bruttó 220 ezer forintot keres. Az IKV Zrt. felügyelő bizottsági elnökeként nem vesz fel tiszteletdíjat. Póda három cégnek is résztulajdonosa. Eseti rendszerességgel osztalékjövedelmet is felvesz a Privat Peania Kft.-től. Ezt nem forintosította, annyit írt a bevallásában, hogy változó ez a jövedelme.

Révész Mihály (MSZP) felerészben tulajdonosa egy 150 négyzetméteres szegedi magánháznak. Van egy Renault Thaliája és egy Ford Fiestája. A 4,5 millió forintos lakáskassza megtakarítása mellett 3 millió forintot tart a bankban, amelynek 1 millió forinttal tartozik. A képviselőnek a Schoool of Business igazgatójaként havi bruttó 270 ezer forint a fizetése. A 68 éves politikus egyéni vállalkozóként esetenként 2 millió forintot keres.

Rózsavölgyi József (Fidesz-KDNP) egy 150 négyzetméteres szegedi lakóház, egy 65 négyzetméteres társasházi lakás és egy 25 négyzetméteres üzlet tulajdonosa. Autója nincs. Az 59 éves képviselő egyéni vállalkozóként havi bruttó 73 ezer 500 forintot keres.

Szentgyörgyi Pál (MSZP) tulajdonosa egy 119 négyzetméteres szegedi lakásnak és egy 65 négyzetméteres makói háznak. A volt gazdasági alpolgármester tavaly vásárolt egy Ford személyautót. Életbiztosítása 4,3 millió forintot ér, OTP Befektetési Alapban 9,8 millió forintot tart. Legutóbb 14,6 millió volt ez az összeg. 10 millió forintot adott kölcsönbe a gyermekeinek lakásvásárlásra. Közgazdászként havi bruttó 150 ezer forintot kap az Interrum Kft.-től.

A képviselők közül Szentistványi István (LMP) nyújtotta be a legegyszerűbb vagyonnyilatkozatot. A 43 éves politikus bevallásában csupán egy adat szerepel: felerészben tulajdonosa egy 68 négyzetméteres szegedi társasházi lakásnak.

Tóth Károly (MSZP) tulajdonosa egy 56 négyzetméteres szegedi lakásnak, felerészben pedig egy 99 négyzetméteres szegedi lakásnak. Van 11 millió forintos tartozása. Az SZTE JGYPK Szakképzési Központ programigazgatójaként havi bruttó 250 ezer forint a fizetése. Beltagja és 50 százalékban tulajdonosa az Arcas Bt.-nek.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. macs 2011. február 06. 21:50
  „blatth,
  az a 100 mFt-os osztalék bruttó, ebből még lejön az adó és akkor már nem hangzik olyan jól. :-)”
 • 60. picipest 2011. február 06. 21:01
  „NIEMAND igazad van!!!!Szentesen elveszik a túlórapénzt és a helyettesítéseket is ingyen kell mostantól csinálni, étkezési jegy nincs, ruhapénz nem is volt, üdülési csekk-olyan is van?, tizenharmadik havi nincs, könyvpénz bruttó 4000 forint lett, 2000 forintos bruttó éves(!!!!) jutalom, viszont van ingyen megyei repiújság dögivel,köszönjük a megyei vezetésnek!!!!az ő bevallásukat is szívesen megnéznénk jónéhányan!!!!”
 • 59. blatth 2011. február 06. 15:32
  „Rágódtok ezen a pár százezer forinton, amit mint csalétket a manipulátor újságírók elétek dobtak. Bezzeg Horn Gyula nyugdíjával meg Gyurcsány száz milliós osztalékával nincs gondotok. Pedig ők proletárok. (?)”
 • 58. qrumpli 2011. február 06. 04:59
  „Szerintem gyűjteni kellene nekik,
  hogy ne nyomorogjanak!”
 • 57. PipiczGabor 2011. február 06. 01:19
  „Konnyekre fakadok a sok szepremenyu politikustol akik vezetik a varost az orszagot, barmelyik oldalon is legyenek.”
 • 56. Admin07 2011. február 05. 17:43
  „Érdekes jelenség, hogy amíg az ország jelentős része egyre lejjebb csúszik, addig a politikusok egyre jobban vagyonosodnak. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a tisztelt politikusaink kizárólag a látható jövedelmüket vallják be, a jelentős részük még adócsaló is. Mondta a FITYESZ egykoron, hogy az Gyurcsány a milliomosok kormányát vezeti, mondhatták is, mivel nekik eddig nem jutott még több "hab a tortából". Most már szent a béke, hazudozhatnak tovább a populista demagóg szónoklataikkal és végre ők lophatják szét az országot.”
 • 55. papsajt 2011. február 05. 16:22
  „"ügyvédi jövedelme a novemberi bevallása szerint még havi bruttó 200 ezer forint volt, most viszont már csak havi 30 ezer forint."- mekkora kamu”
 • 54. niemand 2011. február 05. 16:14
  „Biztosan rendesen dolgoznak a képviselők is, de miért csak az egyszerű munkásnak gond az élet anyagi része? pedagógusok az országban, a megyénkben a legrosszabbul fizetettek. Ne a bruttót nézzék, nettóból él az ember, az pedig 100 ezer alatt van.Hol fizetik olyan jól a pedagógusukat? Több helyen még a túlórát és a helyettesítést sem, étkezi támogatás nincs, üdülési csekket meg nem is láttak, nem hogy élveznék. Ezzel is lehetne foglalkozni!”
 • 53. zoltanszabo 2011. február 05. 14:57
  „t. 52. ...2 ők a város / ország vezetői... "
  hát éppen ez az ! Nekik kellene példát mutatni ! Hogyan tudják átélni a sok millió nyomorgó,szegény ember napi problémáit---amikor nekik fogalmuk sincs mi a VALÓVILÁG !!!
  Legyen mindenki eggyenlő ember a társadalomba. De most van aki eggyenlőbb!!!
  Van aki havi minbért keres--3 műszakba-napi 10-12 órába , míg ezek a semmire kellők milliókat kaszálnak havonta a munkájuk meg egy kalap sz@rt ér !!!!”
 • 52. la-za 2011. február 05. 12:21
  „Bizonyára kapok majd most hideget-meleget, de azért vegyük tudomásul, hogy ők a város/ország vezetői...még ha hülyén is hangzik. Nyilvánvaló, hogy többet keresnek, mint a nagy átlag. A munkájuk minősítése nem az én tisztem, de ha tehetném én is beülnék a T. házba és bizony én is felvenném a nagylóvékat....sőt még életbiztosítást és lakáskasszát is kötnék :)))”
 • 51. queenmargareth 2011. február 05. 11:34
  „Nógrádi Tibornak (Fidesz-KDNP) nincs ingatlana, autója, van viszont 2,5 millió forint hitele. Foglalkozását tekintve igazgató.
  ez a legjobb....:)

  Viszont Póda tud élni!”
 • 50. queenmargareth 2011. február 05. 11:34
  „Nógrádi Tibornak (Fidesz-KDNP) nincs ingatlana, autója, van viszont 2,5 millió forint hitele. Foglalkozását tekintve igazgató.
  ez a legjobb....:)

  Viszont Póda tud élni!”
 • 49. Rozsdás 2011. február 05. 11:25
  „Ma olvastam egy személy autó hátulján!

  "Dolgozz keményebben,mert politikusaink megélhetése függ tőle!"”
 • 48. jozko 2011. február 05. 11:07
  „"Miért vagytok Ti kiváltságosok...?"

  Egyszerű.
  A választóik jóvoltából.
  Egyikük sem puccsal került hatalomra.
  Ez van....”
 • 47. gumikacsa111 2011. február 05. 11:07
  „Mégegyszer leírom,hogy érthető legyen: TETŰ banda!”
 • 46. Larsson 2011. február 05. 10:52
  „45.

  Meg létezett egy bizonyos elvárt jövedelem, ami lehet nem lett normálisan meghatározva, de egy ilyen pozíciónál biztos nem ennyi az elvárt jövedelem... Az átlag ember becsületesen fizeti az adót, ezek meg... És hozzájuk az apeh se megy ki, hogy ugyan miből van ez, meg az ha csak minimálbért keresel! :(”
 • 45. Agáta 2011. február 05. 10:24
  „Hát igen, a szokásos vállalkozói trükk, minimálbérre jelentik be magukat. De akkor pl. az ügyvédeknek nem kell egyetemi végzettség? Mert hogy a 73.500 nem az egyetemi végzettségűek minimálbére. Láttam olyan munkaszerződést, amit egyetemi végzettségűvel kötött vállalkozó, és azért, hogy nehogy probléma legyen abból, hogy a legalacsonyabb minimálbérre jelenti be az illetőt, beírták a szerződésbe, hogy "a munkakör betöltéséhez középiskolai végzettség elegendő". Ezt senki nem ellenőrzi?”
 • 44. ráérő 2011. február 05. 10:21
  „.."A Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád megyei igazgatóságának vezetőjeként havi bruttó 300 ezer forintot keres.."
  Élete sport,csak remélni merem a CsLSZnél nem ennyit dobtak össze neki a csapatok.Eddig is az egyesületek költség vetésük legnagyobb része(akár 80-90 %) a szövetség kasszájában kötött ki.A fenn maradó részt költhették csak közvetlenül a sportra és müködésükre.”
 • 43. Zeppelin 2011. február 05. 10:02
  „3ikutas!
  Tökéletesen igazad van!!!

  És Ők tovább hazudnak, és gyarapodnak...”
 • 42. expro 2011. február 05. 09:39
  „N.T. 49-éves semmije nincs csak tartozása.
  Sikeres ember lehetett az eltelt évtizedekben.
  Na majd most...............”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomból kivont Mercivel a határon

Röszke - Forgalomból kivont Mercedessel akart a határon átlépni egy bolgár férfi. Tovább olvasom