Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Képzőművészet és gyógyászat a belvárosban

Szeged - Fotók, ruhák és gyógyítás egy helyen. A Szegeden nemrég megnyílt Szépség és Egészség Háza folyosóján és emeleti rendelőiben, betegváróiban Dusha Béla alkotásai lógnak. Lánya, Dusha Ingrid divattervező ruhái egy kirakatot kaptak.
Táncszínházi jelenetek és Szeged legszebb épületei díszítik a Deák Ferenc utcában pár nappal ezelőtt megnyílt Szépség és Egészség Háza falait. A Forrás Szállóból ide költözött orvosok rendelőit és váróit Dusha Béla fotóművész képei ékesítik, akinek üzlete és stúdiója is ugyanebben az épületben kapott helyet.

– Sokkal kellemesebb, hangulatosabb környezetben várakozhatnak a betegek, mintha valamilyen gyógyszer reklámja lógna a falon – magyarázta Dusha Béla, miközben a Szegedi Kortárs Balett előadásain készült fotókat nézegettük.

A földszinten egy fotóüzlet nyílik hamarosan, mellette Dusha Ingrid divattervező ruhái kaptak egy kirakatot. – A lányom által tervezett ruhák is a szépséget képviselik, ahogyan a képeim – mutatott a próbababákra az ismert fotóművész.

Dusha Béla szerint a fényképek otthonosabbá, hangulatosabbá tehetik a lakást. Fotó: Miskolczi Róbert
Dusha Béla szerint a fényképek otthonosabbá, hangulatosabbá tehetik a lakást.
Fotó: Miskolczi Róbert

Dusha Béla reméli, hogy a galéria megnyitásával nagyobb figyelem irányul a fotográfiára mint a képzőművészet egyik ágára. Azt mondta, a fényképek otthonosabbá, hangulatosabbá tehetik a lakást, és könnyebb hozzájuk jutni, mint egy festményhez.

A most nyílt galériában nemcsak Dusha-képek lesznek kiállítva, más művészek fotóiból is rendeznek tárlatot. Április 3-ától például a budapesti Siklós Péter munkáit tekinthetik meg a fotóművészet hívei. De a stúdióban induló tanfolyam résztvevői is közszemlére tehetik műveiket évente egy alkalommal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lele Ákos: Puljezevics nem köpött le

Szeged - Kora délután látott napvilágot az a hír miszerint Nenad Puljezevics, a Pick Szeged hálóőre a Tatabánya elleni találkozón leköpte Lele Ákost. Tovább olvasom