Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Kérdezze Tóth Károlyt, a 14-es körzet önkormányzati képviselőjét!

Fogadóóra címmel sorozatot indítottunk, hogy pontosabb képet alkothassunk arról, mi történik Szegeden. Ezúttal az Északi városrészben, valamint a Csongrádi és József Attila sugárút határolta területen lakóktól érdeklődtünk, miért szeretik szűkebb lakóhelyüket, és mit hiányolnak belőle. Csütörtökön Tóth Károlyt, a 14-es körzet önkormányzati képviselőjét faggatjuk. Ön is kérdezhet.

– Jó a közlekedés és a közbiztonság, nyugodt a környék. Lehetne persze modernebb, gondozottabb az Északi városrész, de ha igazak a felújításokról szóló hírek, akkor lesznek változások. Minden felújításnak örülök – mondta Grandpierre Károly a Dugonics temetőhöz közeli játszótéren. A férfi két unokájára vigyáz a nyári szünetben. A szülők a Csongrádi sugárút bal oldalán, a nagyszülők a jobb oldalán laknak – tudnak egymáson segíteni.

A hírek valóban arról szólnak, hogy felújítják a One Euromarket környéki járdákat, bővítik a játszóteret, parkosítanak. Ráfér a ráncfelvarrás a környékre, az utakon kátyúkat kerülgetnek a biciklisek, autósok, a járdák darabokra törtek, a valaha parkosított részeken pedig már csak gyom terem. De nemcsak a lakótelepi kis utcák, hanem a városrész fő ütőere, a Csongrádi sugárút aszfaltja is katasztrofális állapotban van. Az itt élők még a közeli Nádas utcát említik meg mint a kátyús utak mintapéldányát.

Az utakra és a járdákra kellene költeni a 14-es választókerületben. Galéria: Frank YvetteA 14-es választókörzetet járjuk végig, amibe az Északi városrész „jobbik fele" éppúgy beletartozik, mint a Makkosházi körúton túli Agyagos és Ortutay utca egy része, az Öreg Rókus egy darabja, a belvárosból pedig a Szent István tértől északra eső terület. A legtöbben az Északi városrészben laknak. A kutyáját sétáltató Tóth Mária azt mondta: olyan problémáik vannak, amelyeken az önkormányzat nem tud segíteni. A lakók eldobálják a csikkeket, a szemetet, a törött üveget, a játszótéren éjszaka fiatalok hangoskodnak. Már konzervdobozból kialakított csikktartókat is szereltek a padokra. Mária megmutatta, hogy „kutyafuttató" rész is van a temető északi felén, de ő nem használja, mivel félős a kedvence.

Az utakra és a járdákra kellene költeni a 14-es választókerületben. Galéria: Frank Yvette


A 14-es körzet belvárosi utcáiban élők is azzal kezdik mondandójukat: jó a közlekedés. Gyalog, biciklivel, vagy a 4-es, 3-as villamossal. Z. Nagy Rozália, a legendás cukrászda tulajdonosa egy komoly problémára azért felhívta a figyelmünket. Az Osztróvszky utca, a József Attila sugárút és a Szent György tér kereszteződése bicikliúttal fűszerezve életveszélyes. Közlekedési lámpáért kiált.

 

 

 

Kérdezzen Tóth Károlytól!

Feltesszük a cikkünkben megfogalmazott kérdéseket a 14-es körzet önkormányzati képviselőjének, Tóth Károlynak. Szerdán 14 óráig várjuk az ön kérdéseit is a Délmagyarország Facebook-oldalán, az online@ delmagyar.hu címen és a Csörög rovat 30/218-1111-es számán. A Fogadóórán készült online interjúnkat csütörtök délelőtt 11 órától követheti élőben a delmagyar.hu-n. A beszélgetés szerkesztett változatát pénteki lapszámunkban adjuk közre.

 

 

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyárat fizetnek a szennyvízkezelésért

Köbméterenként több mint 400 forintos szennyvízdíjat fizetnek majd Nagymágocson és Földeákon. Tovább olvasom