Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kerékpáros ütött el gyalogost Szegeden

Szeged - Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi hétfő délután Szegeden. Az elütött nő azonban a helyszínről elment.
A 37 éves szegedi lakos a Belvárosi hídon kerékpározott a Vedres utca irányába. A hídról lehaladva nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó nőnek és elütötte, melynek során mindketten elestek. A kerékpáros férfi a baleset következtében súlyosan megsérült - tudta meg a delmagyar.hu.

Az elütött nő azonban a helyszínről elment. A rendőrség kéri, hogy jelentkezzen személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a rendőrség 107-es segélyhívószámát, illetve olyan személyek jelentkezését is várják, akik látták a balesetet.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. ferdzso 2010. március 24. 12:59
  „Az esettel kapcsolatban eszembe jutott, egy nagyon régi eset: Az E5-ösre akart rákanyarodni egy autós. A főúton azonban egy nagy sebességgel haladó kocsi miatt félre rántotta a kormányt, és így a bekötőút melletti árokba borult. A másik kocsi, (talán mit sem sejtve), tovább hajtott.A kiérkező helyszínelőnek ekként panaszkodott a károsult: "Értse meg, ez a BMW, mint az őrült, úgy száguldott Szeged felé!" A rendőr csak annyit mondott: "E szerint önnek akkor már nem kellett volna elsőbbséget adni? Hiszen ott van a háromszög tábla, most is..." (Bármilyen fura közlekedési helyszínek legyenek,a KRESZ szabályokat szerencsétlenül járt "kerósunknak" akkor is be kellett volna tartania!)”
 • 68. ifj. Nagy Gábor 2010. március 24. 11:05
  „67. joy 2010.03.24. 08:14
  "A Belvárosi híd kerékpárútjának megoldása különösen rossz, hiszen a kijelölt gyalogátkelőhely fölviszi az északi "biciklisjárdára" a gyalogosokat mindkét hídfőnél, azaz fölhívják szabálytalanságra a lábbuszosokat!"

  Na, erről van egy jó hírem: a szegedi hídfőben jövőre várhatóan megszűnik az a bizonyos gyalogátkelőhely. Az újszegedi oldal gyalogátkelőjét így kapásból nem tudom, hogyan érinti a buszsávos lámparendszer, de talán ott is jobb lesz a helyzet.”
 • 67. ifj. Nagy Gábor 2010. március 24. 09:34
  „62. hontalan 2010.03.24. 00:36
  "Elvittük gyermekeinket megnézni az ismerősöket és a régi házunkat a Tisza Lajos körúton. A körúton való sétálásunk második percétől vált rémálommá a sétánk, ugyanis együgyü, betokosodott kerékpáros egyedektől kellett előre és hátrafelé tekintgetni, hogy eme emberi faj példányaitól megóvjam gyermekeim testi épségét."

  A leírtakból nem derül ki, a körút melyik részén jártatok, de a Kígyó utcától a Gogol utcáig a belső oldal, onnantól a Dugonics térig pedig a külső most kijelölt kerékpáros terelőútvonal, gyalog- és kerékpárútra kitáblázva.”
 • 66. joy 2010. március 24. 08:14
  „Régtől fogva írom, hogy nagyon rossz, balesetveszélyes a szegedi kerékpároshálózat kivitelezése, mert sok helyen összekényszerítik a bicikliseket a gyalogosokkal, sőt még rosszabb, hogy jelöletlenül a járdán keresztezi a gyalogosforgalmat a kerékpáros út. Ráadásul vonalvezetésük is hibás, hiszen hálózat helyett semmiből semmibe vész, eltűnik a kerékpárutak többsége.A Belvárosi híd kerékpárútjának megoldása különösen rossz, hiszen a kijelölt gyalogátkelőhely fölviszi az északi "biciklisjárdára" a gyalogosokat mindkét hídfőnél, azaz fölhívják szabálytalanságra a lábbuszosokat!”
 • 65. Hőbörödött 2010. március 24. 08:10
  „Majd jön a Jobbik, és a romák, szerbek stb. nem fognak majd a járdákon kerékpározni! Soha!”
 • 64. tuskóhopkins 2010. március 24. 07:41
  „delmagyar.hu remélhetőleg már úton van a kerékpáros betegágya felé. Tessék szóra bírni!”
 • 63. lila 2010. március 24. 07:04
  „A Rózsa utcán miért mennek a kerékpárosok a gyalogjárdán? "Véletlenül "még megsérül 1-2 ha továbbra is így lesz!”
 • 62. qrumpli 2010. március 24. 04:30
  „A gyalogos a hibás ,ez kézenfekvő.
  Mit szédeleg fényes nappal az utcán
  .
  A sok autó is csak száguldozik.,tényleg nagyon zavaró!”
 • 61. hontalan 2010. március 24. 00:36
  „Üdvözletem Mindenkinek!

  A mai napon, két év után haza érkeztünk látogatóba két hétre Szegedre. Elvittük gyermekeinket megnézni az ismerősöket és a régi házunkat a Tisza Lajos körúton. A körúton való sétálásunk második percétől vált rémálommá a sétánk, ugyanis együgyü, betokosodott kerékpáros egyedektől kellett előre és hátrafelé tekintgetni, hogy eme emberi faj példányaitól megóvjam gyermekeim testi épségét.Természetesen kerékpáros társadalom eme és csakis eme példányaira vetítem ki dühömet és nemtetszés nyilvánításomat.
  Kérek szépen minden egyes egyedet, hogy az elkövetkező két hétben, /azaz 2 ha valaki a betűvel írt számokat nemtudná értelmezni/ ha lát egy százharminc kilós embert, kettő kisgyerekkel, egy feleséggel sétálni és esetleg nem fog félrehúzódni az Én leszek.A gyerekeimért pedig sokmindenre képes vagyok.
  Érdekes Írországban Láthatósági mellény és nem kerékpárúton közlekedést, Dublin környékén nem nagyon láttam.
  Köszönettel Egy szabadságát Szegeden eltölteni vágyó Család”
 • 60. Titanilla 2010. március 24. 00:08
  „Engem egyszer a kerékpáros hagyott ott, ahol nem isl lehet bicajozni, tönkretette a táskámat, megsérültem annyit se mondott fapapucs.”
 • 59. SZEMOKA 2010. március 23. 22:58
  „Akkor is többségük úgy megy, mintha csak ők léteznének, kortól, nemtől, hovatartozástól, iskolai végzettségtől függetlenül. A gyalogosokkal kevesebb baj van, bicajosból minden napra kijut olyan, aki miatt anyázok.”
 • 58. meska 2010. március 23. 22:37
  „Imádom , mikor felhánytorgatják az mp3-at ... azok az autósok, akik légkondicionáltan be vannak gyógyulva a hangszigetelt cuccosba. :)”
 • 57. lilongwe 2010. március 23. 22:09
  „megint ez a marhajó általánosítást...ez nemzeti betegség? a "leszarom"-ság meg a bunkóság mellett (gondolom megint moderálva lesz).
  A bicajos megérdemelte...ahogy már Dzsínó is megmondta a majálison: "a bűnösök szenvedjenek!"
  Mondo ezt annak ellenére, hogy évente kilométerezreket bicajozok...”
 • 56. h65535 2010. március 23. 21:58
  „Ezek után még a nőt akarják meghurcolni, mert a ....... bringás nem tartotta be a szabályokat. Hát ez kurvajó!”
 • 55. odysseus 2010. március 23. 21:53
  „kétféle kerékpár van: a városi, viszonylag lassabb, meg a versenykerékpár, amivel akár 40 km/óra sebességgel is lehet menni. Ez utóbbira használatakor érdemes bukósisakot felvenni. Szegeden pillanatnyilag egyetlen kerékpárút sincs, amelyen gyorsan és biztonságosan lehetne hajtani, részben az út minősége, részben az emberek figyelmetlensége miatt. Tehát marad a jó öreg udvariassági szabály: aki gyorsabban megy, annak kell figyelmesebbnek lenni. Ez az alap. A nő, akit elütött a figyelmetlen bicajos, emberségből levizsgázott, pedig elvileg neki volt igaza.”
 • 54. greg 2010. március 23. 21:45
  „Hazafelé menet láttam egy drogos, alkoholista, kamikaze egyetemista bringást. Derkovitsról a sporinál a piros áthajtott. Én ...... össze magam tőle amit művelt. Szerb rulettet nem kellene játszani kedves bringások. :D”
 • 53. frsbegbie 2010. március 23. 21:28
  „Fáradt vagyok elolvasni a teljes cikket meg az elmés hozzászólásokat is. Tudok olyan országról, ahol mindenki mikor kerékpárra száll, felveszi a bukósisakot. Nem azért mert különben a rendőr hűdehúde megbüntetné, hanem mert véd! Nehéz elhinni, mi? Legalább a butuska kis fejünket óvja a nagyobb bajtól.”
 • 52. purgator 2010. március 23. 21:28
  „45. hozzászólás efje 2010.03.23. 20:41
  "Látom néhányan ha rajtuk múlna még a gyalogosokra is bukósisakot tennének."

  Legalább addig, amíg dilettáns idióták alkotják kis országunkban a közlekedési szabályokat, lásd kerékpáros a gyalogjárdán korlátozások nélkül, kerékpáros ellenkező irányba behajtásának szentesítése az egyirányú utcába és hasonló "szakszerű" intézkedések.”
 • 51. zoltankis 2010. március 23. 21:14
  „31. hozzászólás Pipacs50 2010.03.23. 16:13 .... minden adatomat felvették (lakcím, születési év, hó, nap stb) ... Mindez történt Makón, egy szombati napon...
  Na látod, azért írták fel az adataidat, mert figyelik, hogy ki nem tartja meg a szombatot.”
 • 50. newdog 2010. március 23. 21:11
  „Olivér! Vijjog a mentő! :-)))) Ez tök jó, rég´ hallottam ezt a kifejezést! ;-)”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden életforma a korzózás

Minden városnak megvan a maga korzója, ahol sikk rendszeresen megjelenni, és ráérősen sétálgatni. Szegeden a Kárász utca a korzó. Tovább olvasom