Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Kerékpárosok demonstrációja a Városháza körül

A polgármesteri hivatal körül kerekezve próbálta felhívni a figyelmet a szegedi biciklisek nehéz helyzetére a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezete pénteken.

A városháza épülete körül kerekeztek a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezetének tagjai és szimpatizánsai a közgyűlés alatt pénteken. Azért demonstráltak, mert szerintük az önkormányzat folyamatosan félresöpri szakmai javaslataikat és balesetveszélyes helyzetekbe kényszeríti a kerékpárral közlekedőket.

– A városvezetés hiába tartja jónak az elképzeléseinket, nem építi be a javaslatainkat a tervekbe. Nem támogatjuk azt a megoldást, amikor a járdára egy sárga elválasztóvonalat húznak és mint az esővizet vezetik el a kerékpárosokat. A kerékpár jármű, semmi keresnivalója a járdán – fogalmazott Dovalovszki András, a szegedi szervezet vezetője. A közgyűlés pénteken dönt a kerékpárút-hálózat 330 millió forintos fejlesztéséről. Dovalovszki azt mondta, csak két hetet kaptak, hogy megtegyék szakmai javaslataikat.

Nagy Sándor alpolgármester közölte: a legtöbb országos szakmai értékelés Szegedet tartja a kerékpárút fejlesztés mintaértékű településének.

A kerékpárosok délután petíciót adnak át az alpolgármesternek.

Olvasóink írták

 • 6. Ila 2007. december 15. 15:46
  „,,Sándor Nagy alpolgármester közölte: a legtöbb országos szakmai értékelés Szegedet tartja a kerékpárút fejlesztés mintaértékű településének."

  Különösen azok a tanulmányok, melyeket Nagy Sándor rendel meg!”
 • 5. olé 2007. december 15. 12:44
  „kerékpárosoknak semi esélyik itt sajnos szegedi közlekedésben mert autosok nem figyelnek oda!!”
 • 4. Kolompár Rómeó 2007. december 15. 09:36
  „tahoszegediek.fw.hu”
 • 3. atomboy 2007. december 15. 00:56
  „Komolyan, mikor fogja vegre Nagy Sandor alpolgarmester ur felfogni, hogy ne jojjon a statisztikaval? Ha mar annyira akar pedalozni az 54 km-s dumaval, gondolkodjon mar bele egy kicsit, mibol mennyi?
  Szegeden az egyeduli elfogadott kerekparos infrastruktura a Szent Istvan teri kerekparsav Kalvin terig. Semmi tobb. Az meg alig 1 km. A maradek 53 km felejtos.”
 • 2. tour de france 2007. december 14. 22:12
  „Ócskák a szegedi kerékpárutak, kirázzák a lelkemet, pedig én is adófizető vagyok. Mi, kerékpárosok nem szennyezzük a levegőt, az autósok rendkivül semmibe vesznek bennünket, a kerékpárút egyben gyalogjárda is, parkolásra használják sokan.
  A lényeg, hogy az állapotuk fertelmes, erre bezzeg nincs pénz...”
 • 1. El Nyomottka 2007. december 14. 21:23
  „"Nagy Sándor alpolgármester közölte: a legtöbb országos szakmai értékelés Szegedet tartja a kerékpárút fejlesztés mintaértékű településének."

  Statisztikázásban rohadt jók vagytok, de a valóságos helyzet baromira elszomorító!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemkívánatos a Magyar Gárda Szegeden

Szeged - A szegedi közgyűlés megszavazta Ványai Éva (MDF) előterjesztését, és nemkívánatos… Tovább olvasom