Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kerékpárosok kérték, és egyéb érdekes hírek tegnapról, miközben tartja magát a húsz fokos ősz

Végre péntek, sóhajthatnánk, ha nem jósolnának hétvégére talaj menti fagyokat. Senki se kerüljön este olyan állapotba, hogy a talajon köt ki! - főleg ha hegyvidékre kirándul.
A mai időjárás az Időkép előrejelzése szerint szakasztott mása lesz a tegnapinak, mondanák egy magyar népmesében, prózaibban megfogalmazva olyan idő lesz, mint csütörtökön. Tudományos igényű megfogalmazásért ismét a met.hu-n néztünk körül, ahol megtudtuk, hogy magasnyomás peremén helyezkedik el hazánk. Folytatódik a csendes, nyugodt őszi idő, az átlagosnál kissé alacsonyabb hőmérséklettel. A hétvégére talaj menti fagyokat is jósolnak - na nem ide a töltésre, de azért este már öltözzünk fel melegen!
 
Falevél a debreceni Nagyerdőben. Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

Aztán az új forgalmi rendről hallottak-e már a belvárosban? Tolatós parkolás a Fekete Sas utcában, miegyebek? A nap másik sokakat érdeklő híre is a közlekedéshez kapcsolódik, de sajnos egy balesetről van szó: Kishomoknál a vasúti sínekre hajtott egy autós, figyelmen kívül hagyva a tilos jelzést. Ütközött a Vásárhely felől érkező motorvonattal, mentőhelikopter jött érte.

Kopáncs környékéről jobb hírt hoztunk, pontosabban galériát a körhíd építésének jelenlegi állásáról. Kattintsák végig a képeket, nézzék meg, mi látszik eddig a szerkezetből! Még mindig Vásárhelynél járunk: volt egyszer, hol nem volt egy utca, amelybe sosem érkezett levél. A Csengettyű közbe már sok érkezett, de ha bontanak, a jövőben kevesebb fog - újabb részletek itt! Makón is körülnéztünk kicsit, ahol kábelfektetés céljából átvágták a járdát - aztán úgy is hagyták, mint aki jól végezte dolgát. Szentesen képviselő-testületi ülés volt, többet megtudhattunk az útlezárásról, amelyet a Szentes-Csongrád közti bicikliút fájó hiánya miatt terveznek.
 

Szegeden két perről is tudósítottunk ma: az egyik a diáklányt felismerhetetlenre verő exbörtönőr pere, a másik a Czeglédi-ügy, amiről ismét nem tudtunk meg semmit.

A végére hagytuk a legjobbat: Joób Mártonék családja kislánnyal gyarapodott, nyolc testvére várta otthon a kisbabát. Lessen be egy igazi nagycsalád életébe - ennél kedvesebb cikket biztosan nem olvastak tegnap, de ma sem!

Ma van Kapolcs névnap, ha jelentett Önöknek valaha valamit a Művészetek Völgye, köszöntsék meg a falut! A wikipádia egyébként azt is írja, hogy ma van a kávé világnapja Magyarországon, de ezt nem tudtuk értelmezni: világnap, amit csak egy országban tartanak? Mindegy, igyanak egy jó kávét, és induljon a nap!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórusok lepték meg a szegedi járókelőket

Kórusok lepték meg a szegedi járókelőket
Minikoncertek után hét kórus közösen énekelte a Bodzavirágot a Szent István téri víztoronynál. Tovább olvasom