Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kerékpárral és vascsővel raboltak a szegedi tinik

Szeged - A szegedi Vám téri villamos megállóban támadt meg két fiú egy 18 éves fiatalembert vasárnap este. A gyanúsítottak kerékpárral érkeztek, majd egy vascsővel fenyegetőztek.
A vascsővel egy alkalommal a sértett felé is ütöttek, majd a nála lévő értékek átadására szólították fel. A fiatalember jobbnak látta nem ellenkezni, ezért átadta a nála lévő 2500 forintját. Az elkövetők ezután távoztak.

A sértett azonnal hívta a rendőrség 107-es segélyhívószámát és a járőrök megérkezéséig mindvégig vonalban is maradt az ügyeletvezetővel. Ennek köszönhetően míg az egyik járőrpár a sértettel maradt, a másik pár már igazoltatta is a két támadót, akiket a bejelentő egyértelműen felismert.

Egyikőjük egy 14 éves szegedi fiatal, míg társa még gyermekkorú. Mindketten jól ismertek a rendőrség előtt. Mivel a fiatalkorú fiú ellen két betöréses lopás, illetve egy kerekesszék eltulajdonítása miatt is büntetőeljárás van folyamatban, a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására.

Gyermekkorú társa életkora miatt nem büntethető - tudta meg a delmagyar.hu Szenti Szabolcs hadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Olvasóink írták

93 hozzászólás
 • 93. Wacky 2010. december 30. 05:10
  „Di "Egyszóval: én tisztességes magyar családban nőttem föl."

  Szerintem egy tisztességes családban nem verik meg a gyereket, és akinek ilyen a felfogása az elgondolkodhatna, hogy vannak sokkal hatásosabb módok is, mint hogy a félelem miatt ne csináljon hülyeséget a gyerek... érdekes én verés nélkül nőttem fel, mégse cigizek, nem alkoholizálok mértéktelenül, nem drogozom, és nem követek el semmi olyat, ami büntetést vonna maga után... vajon hogy lehet ez??

  a titok nyitja az ÉSZ érv, és az ÉSZ használata, ha a gyerek az eszével gondolkodik (amire a szülei tanítják meg) akkor örök életére tudni fogja mi a helyes és mi nem!!

  ennyi!!”
 • 92. Di 2009. szeptember 24. 18:04
  „Ja, és még annyit: Én nemhogy felnőtt koromban, de már 14 éven alul (azaz már gyermekkoromban) sem jutott még eszem ágában sem bűncselekményt elkövetni, nem is mertem elkövetni semmilyen bűncselekményt. Legfeljebb én áltsulis hatodik osztályos koromban az iskolában az "Ebédelünk"-et félreértettem és így engedély nélkül telefonáltam anyunak, hogy vége a tanításnak, gyere értem az iskolába, már ezért is kaptam a tanáromtól pofont. Mert ha elkövettem volna, ha törvényileg nem is, de apámtól és anyámtól is mindig megkaptam volna a magamét, de az nagyobb volt, mint amit a tanáromtól kaptam. pl.: (megszidtak volna, sőt, még akár el is tiltottak volna engem a számítógéptől, megvonták volna a szabadságomat stb...:) Egyszóval: én tisztességes magyar családban nőttem föl. Én már gyermekkorom óta nem követtem el soha, egy fikarcnyi bűncselekményt sem.”
 • 91. Di 2009. szeptember 18. 23:53
  „Addig jó a gyerekeknek bűnt elkövetni, míg be nem töltik a 14. életévüket. Ha már betöltik a 14. életévüket, akkor már véget ér a homár-humor-hamar, kész, vége, jön a BÖRTÖN, és érezhetik magukat rosszul.”
 • 90. nagypappa 2009. szeptember 15. 16:39
  „A Madáchba jártam, az osztályfőnök vert bennünket. DE nem ok nélkül!
  Egyetlen gyerek vagy szülő nem ment panaszra.”
 • 89. 751510 2009. szeptember 15. 09:11
  „Lehiggadt

  Ez a liberális oktatáspolitika áldásos hatása. A törvények meg nem önmagukért vannak, ha némelyik fölött elszállt az idő, akkor eljön a módosítás ideje. A világ változik, a törvényeknek követniük kell ezt.”
 • 88. Lehiggadt 2009. szeptember 15. 06:43
  „Amikor én még kisdiák voltam, és a nebuló valami rosszat követett el, behívatta a szülőt az igazgató. Ez már maga egy megszégyenítő procedúra volt a szülőnek, aki elő is vette otthon a gyermeket...!
  Mi van ma? bemegy a szülő és BÜNTETLENÜL(!?!?!) eltángálja a gyermeket rendszabályozni akaró pedagógust!?!
  Itt valami Qrvára nincs rendben!
  Tudomásul kellene venni, hogy a MÉG NEM BÜNTETHETŐ gyerekért a szülő a felelős!!!!”
 • 87. morci 2009. szeptember 15. 05:50
  „nagyon igaz!”
 • 86. nagypappa 2009. szeptember 15. 03:52
  „Ez a baj!

  Sehol nem olvasható, hogy az elkövetők Romák voltak, de TI egyből Romáztok!

  Ez a baj...

  A szomorú, hogy természetesen igazatok van.

  Én azt gondolom, hogy valami képen a segélyezéssel lehetne nevelni őket. Ha a gyermek nem jár iskolába, ha bűntettet követ el, megvonni a segélyt.

  Mert a segélyre, igen érzékenyek.
  Ott kell szorongatni, ahol fáj...”
 • 85. halak33 2009. szeptember 14. 21:55
  „85: igazad van sajnos! :( Van ahol már 12 év felett büntethetőek a gyermek elkövetőek. Itt is módosítani kellene a jogszabályt még pluszban!??”
 • 84. egyszegedi 2009. szeptember 14. 21:42
  „Egyszerűen a bűncselekményt elkövető 14 éven aluliakat,úgy mint a régi átkosban, javítóintézetbe kell elhelyezni 18éves koráig. Onnantól kezdve meg várhatja a börtön, ha nem használ a javító. A tini megnevezést meg kérjék ki maguknak a valódi tinik, mert rájuk nézve megalázó, hogy aljas kis rablókat tiniknek neveznek.”
 • 83. vimvirepellere 2009. szeptember 14. 21:25
  „Tiltsuk be a cigányságot. Csatoljuk Magyarországot Szlovákiához. Ingyen vascsövet a magyaroknak. Ingyen kerekesszéket a romáknak, évente vetélkedő, az első helyezett haza mehet.”
 • 82. Lehiggadt 2009. szeptember 14. 21:06
  „82. valakiiii 2009.09.14. 20:45
  .
  Nem lehet mindenki mellé rendőri védelmet állítani! Én a törvénymódosításnak és a bekamerázásnak vagyok a híve, és aki személyiségi jogokra hivatkozik, az a bűnös úton járókat védik! AZ pedig nem járható út, hogy a büntethetőségi korhatár alattiakért senki sem felel! Többen írtátok - amit én is korábban -, hogy ilyen esetben a törvényes képviselőt kell felelősségre vonni!”
 • 81. valakiiii 2009. szeptember 14. 20:45
  „elég! a rendőrség tehetetlen, a jog semmitől nem véd! Ide a GÁRDÁT!!! furcsa.. a Gárda még senkit nem vert meg, rabolt ki, erőszakolt meg, ölt meg.. azt mégis azt kell betiltani... fiú- MSZP-SZDSZ jövőre végetek...”
 • 80. fazer 2009. szeptember 14. 20:19
  „#80
  Nem. Biztos forrásból tudom, hogy öltönyt ment venni (szivárványos nyakkendővel) a Pulitzer-díj átadóra, ahol megkapja a melegek és kirekesztettek elfogadásáért vívott harcban elévülhetetlen érdemeket szerzett "az év lojális olvasó-kommentelője-díjat" természetesen egy sárgaréz Devil-szobrocska és egy élethosszig tartó DM-előfizetés, valamint egy tíz alkalomra szóló sörbón formájában, melyet a mátészalkai "Vendéglő a Grönlandi Fókához" címzett egységben használhat fel.”
 • 79. 19701230 2009. szeptember 14. 19:51
  „flexi nászuton van”
 • 78. antikos 2009. szeptember 14. 19:45
  „Gondolom a Koloszvári téren élő svédek gyermekei voltak???”
 • 77. Figyelő 2009. szeptember 14. 19:44
  „Azért volt náluk a vascső mert dolgozni mentek, a kerékpár meg azért, hogy hamarabb odaérjenek - a Cserepes sorra.”
 • 76. Mizujs 2009. szeptember 14. 19:42
  „Ha nem büntethető, akkor vigyék el az ország másik végébe egy nevelőotthonba! A szülőtől meg vonjanak meg minden családi pótlékot, szoc. segélyt.”
 • 75. maci52 2009. szeptember 14. 19:41
  „Hátsóindiaiak voltak.”
 • 74. fazer 2009. szeptember 14. 18:51
  „#66 lidocain
  Nem hiszem. De azért lelkiismereti okokból napi rendszerességgel elhatárolódom önmagamtól. :/

  Ugyan nem friss az írás, de fájóan aktuális a kérdésfeltevés (ki tudja meddig?):
  2009-08-11. 14:39
  Lipusz Zsolt: Miért ér többet egy cigány élete egy magyarénál?

  2009. augusztus 7-én temették a Szabolcs megyei Kislétán az ott korábban meggyilkolt cigányasszonyt, Balogh Máriát. A tettesek életveszélyesen megsebesítették az áldozat kislányát is. Miként az közismert, az utóbbi időben elszaporodtak a hasonló jellegű emberölések. Ráadásul néhány esetben - miként hírlik - normális életet élő, dolgozó cigányok voltak az áldozatok, s ezek közé tartozik a kislétai eset is.
  Éppen ezért joggal vetődik fel a kérdés: vajon kik az elkövetők? Hiszen számos olyan, sanda célzást és közéleti megnyilvánulást hallhattunk kormánypárti politikusoktól, például Szanyi Tibortól, miszerint a sorozatgyilkosság elkövetői a Jobbikkal vagy a Magyar Gárdával hozhatók összefüggésbe. Ily módon azt a meggyőződést kívánják a magyar társadalomban meggyökereztetni, hogy a nemzeti radikálisok ab ovo fajgyűlölők (kéretik a rasszizmus fogalma ettől külön kezeltetni!), s halomra kívánják gyilkolni a Magyarországon élő összes cigányt. Ezért alapos a gyanú, hogy az egész terrorakció mögött valamilyen formában és módon a mai kormányzat és annak titkosszolgálata áll. A nyomozati impotenciát meg a húsz évre történő titkosítást tekintve e gyanúnk csak erősödik.
  Az egész tragikus esetet a nemzetellenes média azonnal felkapta, s az áldozat temetésén megjelent valamennyi parlamenti politikai párt és az összes cigányszervezet képviselője és vezéralakja. Azonban nem lévén a kettős mérce hívei, s figyelembe véve azt, hogy mégiscsak Magyarországon élünk, úgy vélem, teljesen indokoltak az alábbi felvetések.
  Vajon miért nem vonult ki az egész díszes parlamenti politikusgárda és cigányvezér a magyar kriminalisztika történetében párját ritkító, aljas, állatias kegyetlenséggel, a gyermekei szeme láttára meglincselt, köztiszteletben álló tanárember, Szögi Lajos temetésekor? Talán az ő élete kevesebbet ér, mint a kislétai cigányasszonyé? Vagy miért nem valósult meg ez a demonstratív gyászmenet a cigány suhancok által megerőszakolt, s halálában fél lába lefűrészelésével is megbecstelenített, szerencsétlen, 90 év körüli gadnai magyar asszony utolsó útra kísérésekor? Az ő élete sem ért annyit, hogy eme társaság lerója kegyeletét a kivégzett asszony koporsója előtt? Ennek az egész, eltakarításra régen megérett, polkorrekt antielitnek csak egy cigányáldozat ér annyit, hogy nagy médiacsinnadrattával gyászolja azt? Hány száz ártatlan magyar válik évente a vidéken tomboló cigányterror áldozatává, s erre az antimagyar vezetőrétegnek egyetlen szava nincsen, s az idegen médiában ezek a súlyos bűntettek nem hírértékűek. Vajon miért van ez így? S miért és meddig tűrjük még ezeket a paranoid, elmebeteg, magyarellenes közállapotokat?
  A kislétai esetre visszatérve, annak egyfajta epilógusaként meg kell említenünk egy médiavisszhangot nem kapott eseményt is. Történt ugyanis, hogy a díszes polkorrekt kompánia a gyászszertartás végeztével rendőri és egyéb ,,nemzetbiztonsági" felvezetéssel, elő- és utóvéddel, visszaindult Budapestre. Este kilenc óra tájt Nyíregyházának az M3-as autópályára felvezető körútján szirénázó rendőrautók jelentek meg, amelyek leállásra kényszerítettek a közelben mindenkit, fontoskodó Draskovics-huszárok mobiltelefonáltak az útkereszteződésekben kisebbfajta közlekedési káoszt idézve elő, ami azért e városban az említett időpontban nem kis teljesítmény. Az eset azért is furcsa, mert az autópályára a főváros irányába mintegy 15 km-rel előbb, Nagykállónál is fel lehet hajtani, s ez a védett személyek biztonsága szempontjából is kevésbé problematikus, hiszen nem kell egy nagyváros emeletes házak övezte körútján végighaladni, ahol ugyebár - tisztán elvileg - sok furcsaság megtörténhet. Ötletadási szándék nélkül, például, egy célzott lövés az ötödik emeletről...No, de a ma regnáló, fajvédő, nemzetpusztító hatalom és csicskásai szándékai kifürkészhetetlenek: lehet, hogy pusztán az ellenség megtévesztését szolgáló, elterelő, ,,Nagy Sün Hadművelet" szemtanúi voltunk. Ám ettől függetlenül a címben felvetett kérdés továbbra is jogos: miért ér többet egy cigány élete egy magyarénál, avagy miért és meddig vagyunk még páriák saját hazánkban?
  Lipusz Zsolt
  (labanc.info)”
93 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitafórum a romák helyzetéről

Tiszasziget - A romák és a roma szervezetek problémáinak megbeszélése volt a fő témája a szombati… Tovább olvasom