Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Kérelmet függesztett ki a Momentum az egyetem ajtajára - A Délmagyarország állásfoglalásával

Miután többen is visszautasították Zakar Péter rektorhelyettes szavait, az érintett Facebook-posztban reagált.
Sértve érzik magukat az SZTE hallgatói és a pedagógusok is Zakar Péter rektorhelyettes kijelentései miatt. Őket képviselve a Momentum szegedi alapszervezetének elnöke, Mihálik Edvin hétfő este egy kérelmet függesztett ki az SZTE Rektori Hivatalának ajtajára. Ezt a Facebookon is ismertette, mint írta: „Addig, amíg nincs kréta a termekben, nincs festék a falon, nemhogy projektorra, de még vécépapírra se futja, addig ne csodálkozzon a rektorhelyettes úr, ha nevetség tárgyának tekintik az egyetem hallgatói". A kérelem csupán az éjjel volt látható az SZTE központi épületén, reggel fél nyolc körül a hivatal dolgozói levették.

Értetlenül áll a szegedi városvezetés az egyetem egyik rektorhelyettesének nyilatkozata előtt. – Szeged és az egyetem évtizedek óta együttműködik az egészségügy területén éppúgy, mint a fejlesztéspolitikában. Csak két dolgot emelnék ki: az újklinika építése, ahol a külső közműveket Szeged 800 milliós fejlesztésével építette meg. A másik meg az ELI. Szeged végig lobbizott azért, hogy a lézerközpont ide kerüljön. Teljesen felháborító Zakar Péter nyilatkozata – mondta Nagy Sándor alpolgármester a Szeged.hu-nak.
A támadások után kedd délután a rektorhelyettes közösségi oldalán reagált. A Facebookon közzétett szöveg szerint Zakar Péter az előadásban nem beszélt nemzeti egyetemről, nemzetiségről, és nem mondta, hogy az önkormányzat semmibe veszi az egyetemet. Mint írta, beszélt a nemzetköziesítés kapcsán arról, hogy a hallgatókat fel kell készíteni az új kihívásokra, és arról ,hogy a nemzeti értékeket ápolni kell. – Kritizáltam az önkormányzatot, amely az utóbbi hónapokban nem működik együtt az egyetemmel – írta Zakar Péter.

Szerkesztőségi állásfoglalás


A hétfőn megjelent, Nemzeti lábakra állítják a szegedi egyetemet című cikkünk Zakar Péter rektorhelyettes és Latorcai Csaba államtitkár beszélgetéséről szólt, a meghívó szerint a rektorhelyettes előadásának címe az volt: Nemzeti nevelés az egyetemen. A cikk az ott elhangzottaknak megfelelően készült.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legóval kezdett - most animációkat készít Dani: másodszor díjazták egy országos versenyen a tizedikes szegedi diákot

Legóval kezdett - most animációkat készít Dani: másodszor díjazták egy országos versenyen a tizedikes szegedi diákot
Egy laptoppal is lehet csodát művelni - legalábbis erre biztat a <19 Szabadfogású Számítógép Verseny. A szegedi Papp Dániel már másodszor kapott díjat ezen a megmérettetésen. Tovább olvasom