Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Kerényi-csapat újra a téren

Szakrális szertartási pontnak tartja a szegedi Dóm teret Kerényi Miklós Gábor, akinek irányításával megkezdődtek a Rómeó és Júlia próbái a szabadtéri játékok színpadán.
A Júlia szerepét játszó Szinetár Dóra és Kerényi Miklós Gábor rendező Fotó: Schmidt Andrea
A Budapesti Operettszínház sikerprodukcióját, a Rómeó és Júlia francia musicalváltozatát a másfél évvel ezelőtti bemutató óta már 120 ezren látták. Ennek ellenére egyre erősebb az érdeklődés iránta, a Dóm téri előadásokra is gyorsan elfogytak a belépők. Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője és Bátyai Edina, a játékok igazgatója is azt panaszolta a tegnapi sajtótájékoztatón: folyamatosan ostromolják őket jegyekért. Nem tudnak mit tenni, már csak a jótékonysági céllal árverésre bocsátott belépőkért lehet majd lapunk honlapján licitálni.

A budapesti előadás díszlete átalakítva került a Dóm térre: a szegedi forgószínpad ugyanis másfélszerese az operettszínházinak, ezért minden díszletelemet közel másfél méterrel meg kellett nagyobbítani. Így új, nagyobb lépcsők, díszletfalak és új erkély is készült. Egy hatalmas mobil forgószínpad, illetve egy új kápolna is épült Rómeó és Júlia házasságkötéséhez, valamint rengeteg pirotechnikai effektussal színesedik a produkció. Kerényi Miklós Gábor hét év szünet után tér vissza csapatával a régi sikerek színhelyére. Mint elmondta: szakrális szertartási pontnak tekinti a Dóm teret, és azt reméli, a mostani előadás-sorozat az operettszínház és Szegedi Szabadtéri Játékok hosszú távú együttműködésének kezdete lesz. Kesselyák Gergely, a fesztivál művészeti igazgatója – aki a produkció korábbi karmestereként néhány zenekari próbát átvállalt a szériát vezénylő Makláry Lászlótól – úgy fogalmazott: örül, hogy az igényes zenés népszínház ilyen népszerű Szegeden. Bizonyította ezt a Csárdáskirálynő is, amelynek példájából okulva – megelőzendő a nézők kontrollálhatatlan beözönlését a nézőtérre – nem tartanak nyilvános főpróbát a Rómeóból. Az augusztus 12-i bemutatót megelőző estén nem is a Dolhai Attilával és Szinetár Dórával felálló sztárszereposztás, hanem a tartalék gárda, a „csikócsapat" próbál, amelynek tagjai az előadás-sorozat idején készenlétben állnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földön a bizalmas iratok

László Gábor önkormányzati biztos szerint betörtek az irodájába és a földre hajigálták a bizalmas… Tovább olvasom