Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Keresik a hatékonyabb energiatárolót

Közel 800 millió forint uniós támogatást nyert az SZTE TTIK Kémiai Tanszékcsoport olyan, úgynevezett intelligens anyagok kutatására, amelyek újfajta energiatárolási módszerekben, például a napenergia- tárolási folyamatokban hasznosíthatók. Emellett ezek a projekt alatt kutatott anyagok speciális energiaforrások kidolgozására is alkalmasak lehetnek.
A napenergia kémiai kötések formájában történő tárolásával már több éve foglalkoznak, de a projektben egy olyan anyag előállításán dolgoznak, amely az eddigieknél nagyobb hatásfokú és stabilabb, egyszóval hatékonyabb.
A projektben hét, az anyagtudomány területén nemzetközileg elismert kutatócsoport vesz részt. Emellett 15 új kutató bevonását tervezik, illetve 25 fiatal kutató kap lehetőséget, hogy a témához köthető értekezéssel tudományos fokozatot szerezzen. A kutatás eredményeképp akár száz kiemelkedő publikáció is megszülethet, és jelentős eredményeket érhetnek el a szakemberek a területen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita dúl a szegedi iskolák felújítása körül: a tervező jót akart, a város állítja, nem ezt kérte

Vita dúl a szegedi iskolák felújítása körül: a tervező jót akart, a város állítja, nem ezt kérte
Milliárdos iskolafelújítást kockáztat a szegedi önkormányzat azzal, hogy nem fizeti ki az előkészítés pótmunkáit - állítja a tervezőcég. A polgármesteri hivatal szerint ők nem ezt rendelték. Tovább olvasom