Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 21°C | 28°C Még több cikk.

Keresztet állítottak a Maros torkolatánál - fotók

Ez a kereszt egyben tisztelgés is a város részéről a Maros felé, amelynek kereskedelmi hajózása révén gazdagodott, épült, szépült a város.
A szegedi Rotary tanösvény végén, amely a Bertalan hídtól egészen a Maros torkolatáig tart, felállítottak egy keresztet – ezt szentelte fel péntek délután Kiss-Rigó László szeged–csanádi püspök.
 

– A víz is szimbólum és a kereszt is. A víz a tisztaságot és az életet jelképezi. Itt, a Maros és a Tisza összefolyásánál a kereszt pedig sajátos szimbólum. Mindazoknak a közösségeknek az együttélését, testvéri összefogását, vagy legalábbis ennek szükségességét szimbolizálja, akik e két folyó mentén élnek. Kívánom, hogy az itt felállított kereszt emlékeztessen mindenkit a természet szépségére is

– mondta a püspök.
 
Keresztet állítottak a Maros torkolatánál - GALÉRIA. Fotó: Török János
Emlékeztek arra is, hogy a Maros mentén olyan településekre juthatunk el, mint Csanád, Arad vagy Déva. Ezen a több mint 180 településen főként magyarok élnek évszázadok óta, jelentős vallási és kulturális múlttal. Ez a kereszt egyben tisztelgés is a város részéről a Maros felé, amelynek kereskedelmi hajózása révén gazdagodott, épült, szépült a város.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A köztársasági elnök felesége az oltások fontosságáról beszélt Szegeden

A köztársasági elnök felesége az oltások fontosságáról beszélt Szegeden
Szem előtt kell tartani, hogy például az, hogy már nem népbetegség a tbc, és a feketehimlő sem szed… Tovább olvasom