Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Kerítésen át menekültek a cserbenhagyók

Szeged - Cserbenhagyták áldozataikat annak a fehér színű Daciának az utasai, akik tegnap délután ütöttek el két kukást a szegedi Szivárvány utcában. A tettesek egy közeli házba menekültek be, majd annak hátsó kerítésén át tűntek el. VIDEÓVAL
– Erős ütést éreztem hátulról, és már repültem is. A sövény mögött, a járdán landoltam, miközben a munkatársam lábán áthajtott az autó – elevenítette fel a tegnap délután fél háromkor történt, Szivárvány utcai baleset körülményeit Birinyi Miklós. A Szegedi Környzetgazdálkodási Nonprofit Kft. két dolgozója éppen a 24-es szám előtt dobott be zsákokat a kukásautóba, amikor egy fehér színű Dacia hajtott beléjük. A kukások dudaszót nem hallottak, a személyautó sofőrje nem fékezett.Cserbenhagyásos baleset a Szivárvány utcában

Birinyi Miklós a baleset után saját felelősségére maradt a helyszínen, társát azonban súlyos sérülésekkel szállították be a kórházba. Később azonban dagadni kezdett Birinyi csuklója, így miután személyleírást adott a kocsi utasairól, ő is a klinika felé vette az irányt. Személyleírásra azért volt szükség, mert az autó sofőrje és utasa a baleset után a kocsit hátrahagyva elmenekült a helyszínről. Szemtanúk szerint a 24-es számú ház kapuján szaladtak be.

Két kukást ütött el tegnap a szegedi Szivárvány utcában egy Dacia. Fotó: Miskolczi Róbert
Két kukást ütött el tegnap a szegedi Szivárvány utcában egy Dacia.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Egy nagy csattanást hallottam, az ablakom előtt pedig egy árny suhant el. Mikor kiértem a szobából, a kutyánkat láttam a hátsó kerítésnél ugatni – mesélte Zsolt, a ház egyik lakója. Azt mondta, a balesetező autót még soha nem látta, elképzelése sincs arról, hogy kik ülhettek benne, valamint házuk kapuját nappal sosem zárják.

A szemtanúk szerint a Daciát egy vékony testalkatú, sötét bőrű, bajuszos, 25 év körüli férfi vezette, akinek utasa egy „nagydarab" asszony volt. Feltehetően mindketten átmásztak a kerítésen, majd a közeli házak között tűntek el nyomtalanul.

Birinyi Miklós: Erős ütést éreztem. Fotó: Miskolczi Róbert
Birinyi Miklós: Erős ütést éreztem. Fotó: Miskolczi Róbert

A bűnügyi helyszínelők szerint a Dacia sofőr melletti ajtaja beragadhatott az ütközés közben, így mindkét cserbenhagyó az anyósülés melletti ajtón keresztül szállt ki. Nagyon gyorsak lehettek, mert a kukásautó vezetője azt mondta: mire leszállt a járműről, már senkit sem látott a környéken. A rendőrök a tanúkihallgatások után azonnal, nagy erőkkel kezdték meg a menekülők kézre kerítését. A helyszínen azonban azt hallottuk: a cserbenhagyók majdnem egy és negyedórás előnye eléggé soknak tűnik. Az ügyben közúti baleset okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztása miatt indult nyomozás.

Szemtanúkat keresnek

A hátrahagyott Daciával kapcsolatban Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő csak annyit közölt: ez is egy nyom a számukra. Kérik, hogy aki látta a balesetet, vagy annak elkövetőiről információval rendelkezik, hívja a 107-es számot vagy a 112-es segélyhívót.

Olvasóink írták

 • 13. nem árnyék 2008. május 06. 22:38
  „Hazugságvizsgálót a házbanlakókra és rögtön tudnak segiteni.Ők már tudják ki volt.Ja tényleg egy árnyék,és tudja az árnyék,hogy ott kerités van és át lehet ugrani.Hát persze bokor is volt...........”
 • 12. roma 2008. május 06. 22:32
  „csunya dolog ez es nagyon gyava!

  lam, a Tanar Ur segiteni akart (Olaszliszka, ha a gyavak mar elfelejtettek volna!)

  miert vagytok ilyen gyavak, rokonaim?”
 • 11. kistiti 2008. május 06. 22:32
  „Arra felé szokás mostanság betörni,fenyegetni,mig alszik az ember kirabolni.Ha fölébred,jol fejbevágják és megfenyegetik ha feljelenti,vagy tanuskodik valaki.Ez bizony a Szivárvány utcában van ám.Szerencsetlen ember meg többet soha nem áll lábra ugylehet,nagyon sajnálom.Minden együttérzésem az övé és családjáért.Ha megtalálják azt a férget legalább akkora sérülést neki mint amekkorát ő okozott!!!!!!!!!!!!!!!!
  (ugyan már/7./akkor már f. gy. lenne a rendőr.)”
 • 10. VCrash 2008. május 06. 20:16
  „A ´cserbenhagyók´ több mint egyórás ( ~ 75 perc) előnye is magyarázatra szorulna. A Párizsi krt (rendőrség) és a Szivárvány utca (baleset helyszíne) közötti távolság ~ 3 km. A mentőknek a bejelentést követő ´riasztás´ utáni 2 percen belül el kell hagyni a mentőállomást. A rendőröknek mennyi időre van szükségük, hogy a bejelentést követően ´kigördüljenek´ szolgálati helyükröl? Mire kiérkeztek, bottal üthették a kihült (forró)nyomukat a ´rézbőrűeknek´....”
 • 9. lalall 2008. május 06. 17:55
  „Na ilyen rendőrök kellenének (jó sokan). Megoldanak minden ügyet látatlanban. Nem voltatok ott gondolom, de okosak vagytok de nagyon, tudjákok a szabályokat is. Nem lenne gond ebben az országban. Biztosan sok filmet láttatok (NCIS). De az nem elég, hogy rendőrök legyetek. Úgy tudom minimum az érettségi.”
 • 8. papus 2008. május 06. 16:42
  „pontosan igy gondolom én is és csodálkozom azon,hogy a rendőröket mire oktatják,ha erre nem,hogy gyanakodjanak!!nagy mulasztás volt,hogy nem néztek szét a felvilágositást nyujtó házában!!!arra nekik kell modot talani hogy müködik az azonnali házkutatás rendőréknél!!!ez indokolt volt,az elmulasztása pedig súlyos rendőri hiba!!!!!remelem nem féltek esetleg a cigánytanya lakóitól maguk a rendőrök is !!!ott lapultak biz azok az ágy alatt vagy a szekrényben!!!ravasz agyuk nem arra ösztönzi őket,hogy átrobogjanak a keritésen,főleg nem egy testes cigányasszony!!!”
 • 7. Hné 2008. május 06. 15:15
  „Bementek-e vajon a rendőrök a ház lakásaiba? Vagy házkutatási engedély hiányában csak a lakók bemondásira hagyatkoztak? Röhej lenne. Bár a demokrácia mindent elbír.”
 • 6. lala2 2008. május 06. 13:38
  „dik ma he hat ez nem a gazsi gepjarmuve?”
 • 5. mónika 2008. május 06. 11:36
  „Cigány egy dolog ez. Nyilvános kivégzés kell a tévébe, nem mónikasó, az alanyok között elég jó átfedés lenne.”
 • 4. Gárdistákat 2008. május 06. 10:21
  „A vért takarítsa el a Gárda = Vér és Becsület Egyesület.”
 • 3. grabowsky 2008. május 06. 09:58
  „Annyitt azért megtehetnék az illetékesek hogy az úttestről a vértócsát feltakarítják, mit mondjak, eléggé bizarr látvánxyt nyújt, a járókelők, köztük a karolina Iskolába igyekvő gyerekek nem hinném hogy kíváncsiak erre!”
 • 2. 2222222 2008. május 06. 09:37
  „Csupán érdekesség,hogy a kreolok, a kreolok lakta házba szaladtak be.
  A nyilatkozó ZSolt Vezetékneve Rafael.”
 • 1. kata43 2008. május 06. 07:54
  „A tulajdonos biztosan csicsereg majd. Remélem több büntetést fizet, mint amennyit a rom autója ér. Jobbulást a sérülteknek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyszerre volt nehéz és könnyű a feladatsor

Szeged - Több mint 4500 Csongrád megyei diák kezdte meg tegnap érettségijét. Sokan nehéznek találták a középszintű magyar írásbeli feladatait. Tovább olvasom