Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kert Attila hírigazgató beszámolója az ostromról

A különböző televíziós csatornák hírműsorai egészen hajnalig közvetítették a Szabadság téri és a Kossuth téri tüntetés pillanatait. Az ostromlók semmilyen eszköztől nem riadtak vissza, hogy bejussanak az MTV székházába.
Füsttel keveredett könnygáz és ordítozó tüntetők – ilyen körülmények között próbálták végezni a munkájukat tegnap este és hajnalban a Magyar Televízió munkatársai. Az épületben a tüntetés ideje alatt körülbelül ötvenen dolgoztak. Köztük Kert Attila (képünkön), az MTV hírigazgatója.

– Fél tízkor hagytam el a televízió épületét, ekkor még tüntetők nem, csak a Hír Tv közvetítőkocsija várakozott a székház előtt. Egy óra múlva, Az Este adása közben értem vissza. Ekkor már szép számmal gyülekeztek a Szabadság téren. Láttam már egy-két tüntetést, de ennyire súlyos még soha nem volt a helyzet. A szemem láttára törtek-zúztak az emberek – beszélt a történtekről. A televízió munkatársai akkor ijedtek meg igazán, amikor a téren hallható robbanások zajába beleremegett az épület, a székházba hátráló rendőrök pedig könnygázzal árasztották el a helyiségeket, amivel a benyomuló tömeget próbálták visszaszorítani. – Fejünkre húzott ruhákban rohangáltunk a folyosókon, ugyanis a könnygázzal keveredett füsttől már lélegezni is alig tudtunk – emlékezett vissza a legsúlyosabb pillanatokra a hírigazgató.

Mivel a helyzet már elviselhetetlen volt – a felgyújtott autókról a lángok több helyen is becsaptak az épületbe – úgy döntöttek, félbeszakítják az adást és kimenekítik a munkatársakat. – Ezt megelőzően egy felsőbb emeleti irodába vonultunk, ahol rögtönzött helyzetértékelést tartottunk. A biztonságiak vezetője nem garantálta, hogy mindenkit épségben ki tud juttatni. Mégsem a félelem, inkább az elkeseredés volt nagyobb bennünk – mesélte Kert Attila, aki elárulta, a stáb végül a hátsó ajtón keresztül hagyta el az épületet. A hírigazgató egyébként elmondta, az este folyamán legelőször hajnali kettőkor került kontaktusba a tüntetőkkel, amikor lement az utcára átvenni azt a petíciót, amit a demonstrálók akartak átadni neki. – A tüntetők meglepődtek. Tanakodni kezdtek, ki a megfelelő ember ennek átadására – magyarázta Kert Attila, aki negyed ötkor indult hazafelé. – Lefürödtem, aludtam fél órát és jöttem vissza dolgozni. Szörnyű állapotok fogadtak. Szénné égett kocsik mindenütt. Az egyik stábautónkat éppen most fordítja a tetejéről az oldalára egy darus kocsi – vázolta az aktuális helyzetet a hírigazgató, aki azt is elárulta, nemcsak céges autók, M. Kiss Csaba és Baló György kocsija is vandál kezek martalékává vált.

– Nem tudom, de remélem, ilyen napot még egyszer nem kell átélnünk. Biztos vagyok abban, a támadás nem a televízió munkatársai ellen irányult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 64 vármegyés Toroczkai pereskedik igazáért

Titkosszolgálati módszerekkel akarták megakadályozni, hogy Pozsonyba jusson, majd rabosították… Tovább olvasom