Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Kerüljük a büdös szájú embereket

Szeged - Izzadságszag és kéretlen érintések – kettő azok közül a szokások, tulajdonságok közül, amelyeket nehezen tolerálunk beszélgetőpartnerünktől, munkatársunktól. Németországban egy férfit kirúgtak, mert a főnöke szerint kollégája túl büdös volt.
– A kávétól és cigarettától büdös szájszagot kifejezetten utálom – szögezte le Zsoldos Brigitta. A szőke hajú egyetemista a szájszag mellett még a szerinte tömény hagymaszagra emlékeztető izzadságszagot említette – az ilyen embereket nem tudja elviselni a közelében. Olyan tulajdonságokat, szokásokat kerestünk, amelyek kellemetlenné teszik a társas érintkezést, például munka közben, a kasszánál sorban állva vagy a buszon.

– Nem szeretem, ha valaki túl közel jön hozzám. Szerintem legalább fél méter távolságot illik tartani. Van egy kollégám, aki ennél rendszeresen közelebb áll, amikor beszélgetünk, én meg mindig hátrálok. Idegesítő – magyarázta a 26 éves Rita.

Beszéd közben a köpködés vagy valamilyen tárgy, illetve a körmök babrálása, rágása is felkerült a képzeletbeli listánkra mint idegesítő szokás. A hölgyek pedig külön említették: zavarja őket, ha a mellüket nézik társalgás közben.

Egyeseknek az a munkájuk, hogy más hónalját szagolják. Fotó: Internet
Egyeseknek az a munkájuk, hogy más hónalját szagolják.
Fotó: internet

– Van egy kollégám, akinek erős testszaga van. Érezni, hiába fújja magát dezodorral. Nem szeretek vele beszélgetni – árulta el a középkorú András, aki egy szegedi irodában dolgozik, teljes nevét ezért nem mondta meg. A kollégájának nem szólt, szerinte kellemetlen lenne mindkettőjüknek, ha figyelmeztetné a másikat.

A megkérdezettek nem szívesen állnak szóba olyannal, akinek koszos a körme, vagy korpás, zsíros a haja. Azt mondták, az ápolatlan külső ellenszenvet vált ki belőlük. – Egy ismerősöm folyamatosan hozzáér a karomhoz vagy a vállamhoz beszélgetés közben, ami borzasztóan zavar – magyarázta Kissné Erika. Egyszer már szólt az ismerősének, hogy ezt hagyja abba, mégsem segített.

Izzadságszaga miatt rúgták ki

Magasra csaptak az indulatok a németországi Kölnben, mert egy jó nevű cég elbocsátotta egyik építészét, akinek a főnöknő szerint túl erős izzadságszaga volt - olvastuk a hvg.hu-n. Az 50 éves volt dolgozó bírósághoz fordult, hangoztatva: nemcsak jogaiért, de méltóságáért is küzd. Elismerte ugyan, hogy a stressz miatt olykor erősebben izzadt, azt azonban határozottan cáfolta, hogy mindez a környezete számára zavaró lett volna.

A kollégák szolidaritást vállaltak vele, és aláírásgyűjtő kampányba kezdtek elbocsátása ellen. Egyesek azt állították, hogy a főnöknő csak azért nem tudta elviselni beosztottja „szagát", mert az többször is ellentmondott neki.

A cég vezetője mindenesetre alapos indoklást készített, azt állítva, hogy Andreas B. több alkalommal is ápolatlan benyomást keltett, és erős izzadságszaga mellett piszkos kézzel, illetve körömmel tűnt fel. Szakmai kifogást azonban beosztottja ellen nem tudott felhozni, így nem is csoda, hogy az építész ügyvédje felháborodással kommentálta a történteket. Mindezek ellenére a munkaügyi bíróság első fokon Andreas B. ellen döntött. A bíróság illetékesei a főnöknő érzékeny szaglását nem kommentálták, de azt állították, hogy a próbaidő alatt joga volt felmondani.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. Agyalapi 2010. március 31. 22:34
  „Bizony, manapság egyre több a mocskos szájú ember.
  De a büdös szájat okozhatja a munkahelyi stressz is.
  Nem tudom, a cikk szerzője körülszaglászott e már a munkahelyén?”
 • 42. flexsnake 2010. március 31. 00:06
  „41. ha nem lehet vele együtt dolgozni akkor a főnöknek kell szólni.

  LOL volna egy cikk a tesztelőkröl, mondjuk a levesteszt jobb lehet vagy mondjuk a pudingtesztek :))))”
 • 41. Zotya100 2010. március 30. 22:40
  „37. - Sajnos ez nem mindig jön be! Én egyszer figyelmeztettem egy családtagot a szájszagára (régi, ezeréves, sárgálló műfogsora van, amit azt hiszi, nemigen kell mosni), -- úgy megsértődött, hogy majdnem megvert, azóta sem áll szóba velem.
  Ezt megtudván természetesen a kollégái még annyira sem mertek-próbáltak célozgatni neki, mint előtte, inkább szenvedtek tovább, legalább öten.”
 • 40. a84esbusz 2010. március 30. 22:04
  „Nyáron a buszokon is kellemes aroma terjeng!”
 • 39. antikos 2010. március 30. 20:20
  „Rasszistások vagytok!!! Persze van aki nem tehet arról, hogy kellemes ájeres illata van.”
 • 38. Pro.Ego 2010. március 30. 19:27
  „Egy párszor meg kell kínálni tic-taccal és kapcsol az illető...”
 • 37. Pro.Ego 2010. március 30. 18:39
  „Nekem is van egy kollégám, aki erős testszaggal bír.Ciki, mert ha kimegy egy helységből, később még mindig érződik a szaga. Sajnos ezt nem csak mi a kollégái tapasztaljuk, de már a veveőink is.
  Nagyon jó ember egyébként, rendesen elvégzi a dolgát.Nem tudjuk, hogy mondjuk neki, hogy büdös .
  A felesége nem érzi rajta?
  A szájszag jelezhet betegségeket is, fog problémát, mandulagyuladást, vagy egyéb
  emésztési gondokat is.
  Szerintem még mindig jobb, ha az embert a családtagja figyelmezteti, mint a munkatársa!”
 • 36. E! 2010. március 30. 18:29
  „Az erős szájszag adott esetben nem kezelt légúti allergiát, orrpolipokat, cisztákat is takarhat.”
 • 35. rombolo 2010. március 30. 17:59
  „Én azokat kerülöm kinek a munka büdös,de a pénztárcám körűl szaglásznak .De azokat"rohadtul" kerűlöm!!”
 • 34. Dema 2010. március 30. 15:22
  „33.
  Sz@r meló lehet! :D”
 • 33. flexsnake 2010. március 30. 14:41
  „32. hozzászólás Dema 2010.03.30. 14:10
  ,,Sajnos nagyon érzékeny vagyok a szagokra, mert nagyon nagy az orrom! "

  Nagyobb mint a pajeszod? :D

  Ezek tényleg nem érzik. A z emberek a képen dezodort tesztelnek. Azt kell megállapítani melyik fedi jobban a testszagot. Durva meló az ilyesmi mert be kell skáláznod mondjuk 1-10 között hogy mennyire, visszamész, szagolsz, hasonlítasz :D”
 • 32. Dema 2010. március 30. 14:10
  „Egyébként ezek az emberek tényleg nem érzik! Nekem ez a tapasztalatom. Sajnos nagyon érzékeny vagyok a szagokra, mert nagyon nagy az orrom! :D ÉS a híres franci "rokon" (Sziránó) mit már sokszor célzott rá, hogy orr nélkül egy férfi, csak selejt! :D:D:D Szval, higgyétek el nagyon büdös ember sem veszi észre magán. Ha mondod neki, akkor meg desodort használ és még jobban kijön kellemes SZAGA. Na az a borzadály. Horror film vált ki ilyen érzést az emberből.”
 • 31. seawasp 2010. március 30. 14:04
  „Én azt tudom, ha valaki este befokhagymázik Ausztráliában, azt másnap nem várják a munkahelyen! Ez komoly!”
 • 30. Framboise 2010. március 30. 13:32
  „Undorító ez a fotó!!! Blőőőő. Tényleg van akinek ez a munkája? Nem tudom mivel lehet rávenni erre embereket.

  Nekem pasim volt olyan, h zuhanyozás után 5 perccel is bűzlött, muszáj volt lapátra tenni...”
 • 29. Amati 2010. március 30. 13:30
  „ráálok a fokhagymára, azt mondják nagyon egészséges..”
 • 28. Ányez 2010. március 30. 13:04
  „Jaj, nekem pont ma délelőtt volt utoljára ilyen élményem. a csoporttársam szája... Régebben cigizett és annak tudtuk be (az a sz@rszagú-fajta), és amikor mondta, hogy leszokott, gondolatban többen felsóhajtottunk.
  Valószínűleg a rágófogai rosszak, vagy a bélműködése, mert még most is durván bűzlik. És ma csak mellette volt hely. És beszélt, beszélt, beszélt... Vajon tényleg nem érzi? Én naponta többször szoktam csekkolni magam, más miért nem teszi?”
 • 27. zoltankis 2010. március 30. 12:43
  „Fingani még lehet?”
 • 26. gróf 2010. március 30. 12:29
  „22! Kedves Kornél! Képzeld el, hogy ezt a cikket megnyitom és a cikk közepén az elkövető képe felett szintén Bodó úr mosolyog! Sajnos már levették, de nagyon poén!

  http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/autokat_kolcsonzott_elfelejtette_visszavinni_-_ki_ismeri_fel/2149529/”
 • 25. flexsnake 2010. március 30. 12:08
  „Vagy a jellegzetes macskapisiszag :D”
 • 24. flexsnake 2010. március 30. 12:08
  „Meg vannak az inges mánágerek akik azt hiszik ha van egy nyakkendő a nyakukban nem látszik hogy izzadságfolt figyel a hónaljuknál. Na meg a hátára ráizzadt 100% műszál :D ÉS nem büdös mert pacsulizza magát de dlutánra már úgy néz ki mint aki szaunázott abban az ingben, nem hordanak maguknál váltóinget.
  A másik örökkedvenc a szaki aki kijön, szerel, füle mögött ceruza, lehajol, kilóg a feneke a gatyából, hangosan szellent és rendesen zsírszgú a ruhája. Majd kiveszi a zsebből az újsápapírba csomagolt zsíros kolbászt meg a szalonnát :D Ja és kegyetlen böfögések közepette kaja közben beszél, köpi kifelé a szájából a darabokat :D
  Nem csak a szagok tudnak , kellemetlenek lenni :D”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivóvíz-mizéria a megyében

Óföldeákon zacskós vizet kapnak hamarosan a 6 év alatti gyermekek, mert a faluban nem tudják a literenkénti 10 mikrogramm alá szorítani az ivóvíz arzéntartalmát. Tovább olvasom