Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kerülte a helyi viszonyok elemzését Gyurcsány a szegedi lakossági fórumon

Nem beszélt Szegedről az IH-ban rendezett fórumának sajtónyilvános részén Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke az áprilisi választásokat történelmi jelentőségűnek értékelte, s szólt arról is, hogy pártjuk azt az orbáni politikát jeleníti meg, ami az 1990-es évek elején jellemezte a Fideszt.
– Április 8-án mindenki húzzon be egy ikszet a Demokratikus Koalícióra, és egy másikat a koordinált baloldali indulóra – ezzel köszöntötte a fórum résztvevőit Binszki József, a DK helyi választókerületi elnöke, aki egyébként megmérettette volna magát országgyűlésiképviselő-jelöltként, ha nem egyezik meg pártja az MSZP-vel.
 
Gyurcsány Ferenc szerint történelmi jelentőségű lesz az áprilisi ország- gyűlési választás. Fotók: Kuklis István

Az IH Rendezvényközpont nagytermében tartott fórumon Gyurcsány Ferenc pártelnök arról beszélt, csak látszólagos, hogy pártok közül választanak az emberek április 8-án, ugyanis a politikai formációk – beleértve a DK-t is – mindössze eszközök, a választáson részt vevőkön múlik, hogy milyen is lesz Magyarország. Azt mondta, a DK-nak nagyjából 800 javaslata van az emberek életét érintő kérdésekben, s a hétvégi kongresszusukon döntik el, hogy ezek közül melyeket emelik be a kampányba.
 

Jelezte, a párt kampánya a szókimondásra épül, s ebben az 1990-es évek eleji Fideszhez hasonlította a mai DK-t. A jelenlévőknek az egykori miniszterelnök beszélt többek között az oktatás és az egészségügy szerinte rossz helyzetéről, arról, hogy a járulékplafon eltörlésével túl nagyok lettek a nyugdíjak közti különbségek, amit orvosolna pártjuk.

A fórumon a lakossági kérdéseket és az azokra adott válaszokat a sajtó képviselői már nem hallgathatták meg.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbb szabályokat kérnek a méhészek - az Unióba behozott méz 20 százaléka hamisítvány

Szigorúbb szabályokat kérnek a méhészek - az Unióba behozott méz 20 százaléka hamisítvány
Magyarország Románia és Spanyolország után a harmadik legnagyobb méztermelő az EU-ban. Csongrád… Tovább olvasom