Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Kései klikkelés

Gyakran előfordul, hogy a szegedi önkormányzat malmai lassan őrölnek. Igazán örvendetes, amikor arról számolhatunk be: felgyorsult a munkavégzés.
Ez történt a napokban is, amikor azt terveztük, hogy cikket írunk arról: másfél hónappal a helyhatósági választások és egy hónappal a szegedi közgyűlés megalakulása után semmilyen információ nincs a város hivatalos honlapján a frakciókról, a képviselőkről vagy a városházi bizottságokról. Azt, hogy új közgyűlés működik – a website alapján – csak onnan tudhatta az internetező, hogy az alakuló közgyűlés jegyzőkönyve fölkerült rá.

Kis keresgélés után meg is találtam az illetékest, a polgármesteri kabinet informatikai referensét – merthogy ilyet is fizetünk –, aki semmiféle érdemi választ nem tudott adni arra: miért hiányoznak alapvető információk a honlapról, és vajon mivel foglalkoztak az elmúlt hónapban a website karbantartására szerződtetett munkatársak. A kérdésre szerinte csak főnöke, a városfejlesztési alpolgármester válaszolhat – ő viszont sajnos elérhetetlenné vált.

Érdeklődésem után nem sokkal kollégáimmal derűsen konstatáltuk, hogy megkezdték a hiányolt közérdekű adatok feltöltését a honlapra, frissítettek. Sajnálattal jelzem azonban: bár a médiaérdeklődés alól kibújtak, csak félmunkát végeztek.

Továbbra sincs például egyetlen menüpont, sor vagy említés az itt működő tizenegy kisebbségi önkormányzatról, noha Szeged ezen testületek számával országos dobogóra került. A hivataláról képviselővé választása miatt lemondott Csapó Balázs is még mindig lakossági érdekvédelmi megbízottként dolgozik – a honlap szerint. A nyolc állandó városi bizottságból ötnek a legfrissebb jegyzőkönyve 2005-ös datálású, a csúcsot a városüzemeltetési tartja: itt a website tanúsága szerint 2004-ben tartottak ülést utoljára.

Van tehát még mit csiszolni. De a fejlődés már látszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új ruhát kap a Tiszavirág épülete

Több mint 100 millió forintból újítják fel a Tiszavirág zónázó épületét, a Balassa-házat. A műemléki… Tovább olvasom