Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Késésben a szupermarket

A szegedi Domus Áruház épületét tavaly vette bérbe tizenöt évre a Tesco Global Zrt. Augusztus közepén át is vették az épületet. Az alsó szintre tervezett szupermarket többszöri halasztás után sem nyitott meg, a felső szinten viszont már működik egy lakberendezési áruház. A Domus korábbi dolgozóinak fele egy másik bútoráruházban kapott munkát.
Az alsó szint még üres, az első emeletre lakberendezési áruház költözött. Fotó: Karnok Csaba
Üresen kong az egykori Domus Áruház alsó szintje: a Tesco tervei ellenére nem nyitotta meg belvárosi szupermarketjét a tizenöt évre bérbe vett ingatlanban. Első körben úgy tervezték, tavaly szeptemberben nyílik a belvárosi üzlet, nyár végén meg is kezdték az átalakítást. Az időpontot azonban nem tudták tartani, akkor a Tesco sajtóreferense karácsony előttre halasztott nyitásról beszélt lapunknak. Év végén szupermarket nem, de lakberendezési áruház nyílt az épületben: a dán tulajdonú Jysk.

Az önmagát Európa egyik vezető kiskereskedelmi láncának valló dán társaság 2005-ben jelent meg Magyarországon, országszerte tizenkilenc áruházat működtet – a régióban Szegeden és Hódmezővásárhelyen is.
Az új belvárosi szupermarket nyitásáig azonban még hónapok telnek el.

Domusból a Szín & Vonalba

A megszűnt szegedi Domus Áruház igazgatója és tíz alkalmazottja a Kossuth nyomda helyén tavaly nyár végén megnyílt bútoráruházba szerződött. A többi tíz alkalmazottnak ott nem tudtak munkát biztosítani.

– Az engedélyeztetési eljárás rendben zajlott, viszont az ügyfél kérésére határozatlan időre felfüggesztettük az eljárást – mondta Orosziné Polner Kinga, az önkormányzat általános igazgatási irodájának hatósági osztályvezetője. A Tesco kommunikációs igazgatója azzal indokolta a tervezettnél fél évvel későbbi nyitást, hogy a cégnek ez lesz Magyarországon az első ezer négyzetméter alatti áruháza.

– A hipermarketpiac nagyjából telítődött, ezért a Tesco elindul a belvárosok felé. Ehhez minden országban a megfelelő belső struktúrát kell kialakítani, ezért szenved némi késedelmet a szegedi belvárosi áruház nyitása – mondta Hardy Mihály, a Tesco sajtószóvivője. – Most alakítjuk ki az árukínálatot, a belső munkamegosztás rendszerét, a polcszámokat, tervezzük a belső arculatot. Ha a szegedi formátum beválik, akkor ez lesz a minta országszerte. A tervek szerint áprilisban nyit a szupermarket a Domus épületében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerzetesek ünnepeltek

Négy női és hat férfi szerzetesrend tagjai tevékenykednek Szegeden és a környező városokban:… Tovább olvasom