Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Késnek az agrárkifizetések

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal még mindig az agrár-környezetgazdálkodási támogatásra benyújtott, közel 24 ezer kifizetési kérelem feldolgozását végzi – tájékoztatta lapunkat az MVH sajtóosztálya.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal még mindig az agrár-környezetgazdálkodási támogatásra benyújtott, közel 24 ezer kifizetési kérelem feldolgozását végzi – tájékoztatta lapunkat az MVH sajtóosztálya. Ezért július végétől egyelőre csak azok a gazdálkodók kaphatják meg a pénzüket, akiknél a hivatal mind formai, mind tartalmi szempontból rendben találta az igénylőlapokat, illetve akiknél nem lesz helyszíni ellenőrzés.

Akik viszont kénytelenek átesni az ellenőrzésen, azok az eljárásrend szerint véletlenszerű és kockázatelemzéses kiválasztással kerülnek fel a listára. A helyszíni ellenőrzések száma az összes kérelmező öt százalékánál nem lehet kevesebb. Az e körbe tartozók nem az elsők között kapják meg a pénzüket, ezért esetükben jó megoldás lehet, ha a hitelező bankoknál kezdeményezik az előfinanszírozási szerződés meghosszabbítását. A kérelmek bizonyos hányadánál a kifizetések elhúzódásának több oka is van. Például sok a kötelezettségátruházással érintett kérelem, ami a gazdaságok átalakulása, megszűnése, vagy a gazdálkodó halála után előállt új helyzetet tükrözi. Emellett rengeteg terület-visszavonásra vonatkozó kérés is érkezett a hivatalhoz. Ezeknek az igényeknek – a jogosulatlan kifizetések és a szükségtelen visszaigénylések elkerülésére – még a kifizetési kérelmek elbírálása előtt muszáj eleget tenni – az uniós jogszabályok szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még egy hét az epervilág

Az eper útját követtük a termőföldtől a nagybani piacig és a boltokig. Úgy tűnik, a Szeged környéki… Tovább olvasom