Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

KÉSZ-irodaház lesz a Gutenbergben

Mindkét volt iskolaépület elkelt az IKV Zrt. tegnap megtartott árverésén. A Tisza Lajos szakközép ingatlanát 391 millió, a volt Kossuth Zsuzsanna szakközépiskola Gutenberg utcai épületét 280 millió forintért vették meg.
Egy nap leforgása alatt két volt iskolaépületnek is lett gazdája: tegnap délelőtt a Tisza Lajos szakközépiskola közel kéthektáros ingatlanára, délután a Kossuth Zsuzsanna 2300 négyzetméteres Gutenberg utcai épületére lehetett licitálni az IKV Zrt.-nél. Az árveréseket a nyilvánosság kizárásával tartották meg. Egyik ingatlan kérőjének sem volt versenytársa, így szinte a kikiáltási, pályázati alapáron keltek el: a Tisza Lajos épületéért 391 millió, a Gutenberg utcai volt iskolaépületért 280 millió forintot adtak az új tulajdonosok.

Lapzártáig nem sikerült kiderítünk, ki vette meg a Tisza Lajost és milyen elképzelései vannak az ingatlan jövőjéről. Tudomásunkra jutott azonban, hogy a Gutenberg utcai patinás ingatlan a KÉSZ Holding Zrt.-hez tartozó egyik cég, a Beton Box Építőipari Kft. tulajdonába került. Lovász Éva, a KÉSZ jogi képviselője elmondta lapunknak, hogy maguknak szeretnék felújítani az ingatlant, A kategóriás irodaházat alakítanak ki benne, amelybe még bérlőt is befogadhatnak. Az épület ugyanis kedvező építészeti adottságokkal rendelkezik és jól megközelíthető. A rekonstrukció során mindössze a homlokzatot kell megtartani. A felújítást minél előbb el szeretnék kezdeni, hogy kiköltözhessenek a Szilágyi utcai bérleményből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden szabályt megszegnek a szegedi autósok

Szegeden közlekedési káosz van. A megyei főkapitányság közlekedési osztályának vezetője tompít: a… Tovább olvasom