Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Kész, átverték Szegedet is

Szegeden forgatott két napon keresztül a Kész átverés stábja. A belváros különböző pontjain őrült jelenetekkel igyekeztek meghökkenteni a járókelőket, akik a fővárosiaknál jóval kedvesebben reagáltak.
- Ott a kamera! - Biacsi Anikó nevetve fogadta Jáksóék tráfáit Fotó: Frank Yvette
– Te, az ott nem a Jáksó? – kérdezgette egy napszemüveges férfi tegnap a járókelőket a Dugonics téren. A legtöbben megfordultak, és bólogattak: valóban a népszerű televíziós-rádiós műsorvezető ácsorgott az egyik kézműves sátor előtt. A városban forgatták ugyanis a Kész átverés című műsor hónap végén adásba kerülő részét, melynek egyik akciója volt ez a kérdezősködés is.

– Pesten rosszkedvűek az emberek, nem állnak meg, ha megszólítjuk őket – magyarázta a helyszínválasztás okát Jáksó László, aki szegedi lévén valószínűleg nem véletlenül döntött úgy, hogy ide jönnek forgatni. – Ha például a fővárosban letennénk valahova egy vécét, lazán elmennének mellette. Itt a Kárász utcán körbeállták és röhögtek.

Néhány jelenet felvételére elkísértük a stábot. Kedden ott kuporogtunk a sötétített üvegű autóban, amikor Kaldenecker Anti karmesternek öltözve azzal állította meg a Stefánián sétálókat és biciklizőket, hogy most kell vizsgáznia, de lebetegedett a zenekar egyik tagja, így helyettest keres, aki a furulyán egy c hangot meg tud adni.

Átverték a szegedieket

A stábtagok azt mondták: akkor örülnek, ha a megtréfáltak nevetve tudnak tovább menni. A szegediek többsége pedig ilyen volt. Csupán egy fiatalember kérte: ne kerüljön adásba. Ő is csak azért, mert éppen dohányzott. – Ez az anyukám kedvenc műsora, tutira meg fogja nézni – magyarázta. – Utálja, ha cigizek.  
– Ez Szeged kérlek, itt megállnak – dőlt hátra elégedetten Jáksó, miután operatőre megjegyezte: hihetetlen, hogy nincs az a száguldó bringás, aki ne lassítana és elegyedne szóba a kétségbeesett karmesterrel. Ráadásul nem is gyanakodtak, holott ritkán fordul elő, hogy a szépen gondozott sétánynál két autó is parkoljon a járdán. A harmadik kamerával a Sissi-szobor mögé bújt el egy operatőr. – Még jó, hogy végül nem a bokorba küldtük – jegyezte meg Jáksó, miután egy kutya gondosan lepisilte azt.

– Olyan aranyos ez az egész! – lelkendezett tegnap Hermann Gyuri, aki a Dugonics téren riogatta az embereket. Hol eléjük ugrott „dobjad" kiáltással, mintha az áldozatok háta mögül várna valamit, hol eléjük lépkedett, mondván: oda ő lép. Mindezt akkor sem hagyta abba, amikor nem forogtak a kézműves sátrakban eldugott kamerák, remekül elszórakoztatva ezzel magát és a stábot. Sőt: hirtelen ötlettől vezérelve egymás után két lány kezéből is kikapta a mobiltelefont, és beszédbe elegyedett a partnereikkel.

– Tényleg, ez a Kész átverés? De jó! – lelkendezett Biacsi Anikó, aki pár perccel korábban éppen a haverjával beszélt, amikor Gyuri beleszólt a telefonjába: vedd tudomásul, hogy köztetek mindennek vége, mert már 8 másodperce ismerem őt, és szeretem. – Szerintem ez vicces volt – mondta Anikó, és mosolyogva integetett a kameráknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárra viszik a bőrüket

Egyre többen tetováltatnak magukra ábrákat, de a tetoválóművész szerint az emberek többségében még… Tovább olvasom