Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Két Csongrád megyei a Top 100 bűnözői listán

Szeged - A Top 100-ba a korábbi hárommal szemben ezúttal már csak két Csongrád megyében különböző bűncselekményeket elkövetett férfi került fel. Egyikük az előzőn is szerepelt.
A bűncselekmény súlya szerint rangsorolja a rendőrség a legkeresettebb bűnözőket a jelentős módosításokkal ismét nyilvánosságra hozott százas toplistán. A Top 100-ba a korábbi hárommal szemben ezúttal már csak két Csongrád megyében különböző bűncselekményeket elkövetett férfi került fel. Egyikük az előzőn is szerepelt.

A rendőrség honlapján ismét közzétették a körözési Top 100-at, ami a korábbival szemben nem ábécésorrendben, hanem az elkövetett bűncselekmény súlya szerint rangsorolja a legkeresettebb bűnözőket.

A december 30-án először nyilvánosságra hozott listán három olyan férfi neve és fotója volt látható, akik Csongrád megyében követtek el különböző bűncselekményeket. A most közzétett listán Csomor Ferenc az előkelő, 9. helyen szerepel. A kiskunmajsai férfit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres rablás miatt 2002 óta körözi. Az 1966-ban született Csomor bűntársával még 2001. április 5-én kirabolta a ruzsai takarékszövetkezetet, zsákmányuk több, mint egymillió forint volt. Társát már elfogták.

Csomor Ferenc és Simonyi László az első százban.
Fotó: ORFK

A másik kettő, az 1960-ban született hódmezővásárhelyi Makai József és a 39 éves szegedi Martonosi Attila az új Top 100-ba már nem került be, viszont a lista 76. helyén szerepel az 1956-os születésű Simonyi László. A férfi ellen a Szegedi Városi Bíróságon hamis vád miatt folyik büntetőeljárást, az elfogatóparancsot a szegedi ügyészség adta ki ellene. A toplista első öt helyezettjét gyilkossággal gyanúsítják, a harmadik szerb, a negyedik és az ötödik kínai állampolgár. A legkeresettebb bűnözök között a legfiatalabb az 1988-ban született, a listán 65. Szilágyi Ráhel, a legidősebb holtversenyben a 44. Szabó Péter és a 62. Nagy Attiláné. Mindketten 61 évesek.

A legkeresettebb száz bűnöző többsége férfi, köztük három nő, a nevük alapján 11 külföldi. A toplistán a legismertebb a móri bankrablással egykor összefüggésbe hozott, és a zálogházi rablássorozat miatt keresett 29 éves Farkas Róbert is. Róla öt éve nem lehet tudni, hogy hol van.

Telefontanú és a 112

A rendőrség kéri, hogy aki bárkit felismer a toplistán látható bűnözők közül, vagy tudja, hol rejtőzködik, hívja a Telefontanút (06-80-555-111) vagy a 112-es telefonszámot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjak Szeged kultúrájáért

Szeged - Összművészeti ünnepséget tartottak tegnap a magyar kultúra napján. Ez idén – Mátyás… Tovább olvasom