Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 20°C | 28°C Még több cikk.

Két díj a Kvartettnek

Október 9-én vasárnap este díjátadó gálával ért véget Gyergyószentmiklóson a IX. Nemzetiségi Színházi Kollokvium. A versenyprogramban bemutatott Kvartett, az Aradi Kamaraszínház és a MASZK Egyesület koprodukciója Balog József rendezésében, két díjat nyert el a szakmai zsűritől.
A tíznapos színházi fesztiválon 23 előadást várta az érdeklődőket. Románia valamennyi magyar színháza, a bukaresti zsidó, a szebeni és a temesvári német színház mellett független színházi társulatok (például a marosvásárhelyi Yorick Stúdió, a kolozsvári Váróterem Projekt), és az ország színitagozatos hallgatói (Temesvárról, Kolozsvárról és Marosvásárhelyről) is megmérettették magukat. Magyarországi kisebbségi színházak – a Szarvasi Szlovák Színház, illetve a budapesti Cinka Panna Cigány Színház – mellett a magyarországi színházakat a MASZK Egyesület koprodukcióban készült előadása képviselte, sikerrel.

Az idei zsűri tagjai – Kötő József, színháztörténész, Sebestyén Rita, író és színháztörténész, Iulia Popovici, kritikus, Radu Macrinici, a nagybányai színház és az Atelier fesztivál igazgatója, valamint Bicskei István, a Pécsi Országos Színházi Fesztivál előadásválogatója, a JEL Színház művésze – A legjobb női alakítás díjával jutalmazta Éder Enikőt Heiner Müller Kvartett című előadásában Merteuil szerepének megformálásáért, illetve különdíjjal jutalmazta Az Aradi Kamaraszínház és a szegedi MASZK Egyesület Kvartett című produkcióját annak látványvilágáért és esszéisztikus stílusáért.

További információk a MASZK honlapján >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bántalmazták, ezért meghalt egy idős asszony Dorozsmán

Vasárnap a reggeli órákban Kiskundorozsmán egy idős hölgyet lakásában holtan talált az egyik hozzátartozója. Tovább olvasom