Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Két együttesben játszik az APEH főosztályvezetője

Az APEH-nél főosztályvezető, az egyetem jogi karán pedig oktató az a Nagy Péter, aki a Riverside zenekar tagja és a Dollar Boys együttes vezetője.
Volt egy fordulópont Nagy Péter életében, amikor döntenie kellett, hogy vagy zenész lesz „főállásban", vagy hobbiként marad meg a zenélés a szakma mellett. Ez utóbbi mellett döntött a jogász diplomával rendelkező zenekar-alapító szólógitáros, aki január óta az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának titkársági főosztályát vezeti.

Ez a bizonyos fordulópont akkor következett be, amikor 1982-ben elvégezte a jogot, és az egyetemi évek alatt alapított, Hevesi Tamás vezette Névtelen Nullának egy tehetségkutató verseny után lemezfelvételi lehetőséget kínáltak Budapesten. Mivel ő akkor már a közigazgatásban dolgozott, és családot is alapított, úgy döntött, nem tart a többiekkel. A Névtelen Nulla ezt követően sikert sikerre halmozott, majd felbomlása után Hevesi Tamás szólókarriert futott be.

Megbánta-e? Hiszen ha akkor a többiekkel tart, másképp alakul az élete. A racionális válasz úgy hangzik: nyilvánvaló, hogy egészen más irányt vett volna az élete. „De ezt egy cseppet sem bánom – jelenti ki: van egy stabil életem, amelyben a hobbimmal is foglalkozhatok." Azt mondja, nem hiszi, hogy főállású zenészként is ugyanilyen jól érezné magát, mert látja, milyen küzdelmes a művészek élete. Erről zenésztársainak ugyanez a véleménye, mindegyik dolgozik: mérnök, cégvezető, programozó, vállalkozó.

Riverside és Dollar Boys

A Riverside easternrockot játszik, a zenekar tagjai: Moldován László, Nagy Péter, Mihály Csaba, Peter Rosehill, Fehér Zoltán. A Dollar Boys a 60-as, 70-es évek magyar és külföldi slágereit játssza a következő összetételben: Árva Gábor, Fehér Zoltán, Hopenthaler Gábor és Nagy Péter. Nemrégiben egy komplett Shadows-műsort is összeállítottak.

A Névtelen Nulla után aztán a Riverside alapítása következett 1989-ben. Ezzel az együttessel Ausztriába jártak zenélni hétvégeken: pénteken munka után elindultak, Sopronban aludtak, majd szombat reggel irány Bécs, ahol többnyire utcán zenéltek. Utóbb, amikor szigorodtak a munkavállalás feltételei, elmaradoztak az osztrák haknik, és a Riverside-ot szüneteltették. Megalakult a szórakoztató zenére specializálódott Dollar Boys, amely azóta a szegedi bálokon, rendezvényeken lép fel. Egy időben a Medikémia Szeged röplabdacsapat sikeres meccsei után szinte minden hét végén zenélt a Széchenyi téren. Ma mindkét csapat szórakoztatja a szegedieket.

Azt hihetnénk, nehezen egyeztethető össze, hogy valaki reggel 8-tól délután 4-ig komoly öltönyös „apehes", hétvégeken pedig jelmezt, countrykalapot ölt. Kiderül, ez sosem volt probléma: 1992 óta dolgozik az adóhivatalnál, de egyik igazgatónak sem kellett magyarázkodnia. A családi életbe azért csak-csak bekavart a sok elfoglaltság: Nagy Péter második házasságában él, két feleségtől négy gyermeke született. A főosztályvezető közli velem, most már, 48 évesen, érzi, hogy fogy az energiája. Már nem bírja azt a tempót, amit régebben diktált magának: péntek délig munka, este bál, szombat délelőtt előadás az egyetemen – a jogi karon oktat –, este megint bál, és vasárnap alvás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taj-kontroll – adatok nélkül

Tegnaptól kell taj-kártyájuk alapján ellenőrzni a betegeket: fizetnek-e utánuk egészségbiztosítást.… Tovább olvasom