Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Két és fél napos csend

Vasárnap kora délután bezárnak az üzletek Szegeden, és csak szerdán reggel nyitnak ki. A boltokban ma és holnap tumultus várható. A hulladékszállítás az ünnepekben nem szünetel.
Két és fél napig zárva lesznek az üzletek, az utolsó nagy roham és tömeg ma egész nap és vasárnap délelőtt várható. A hipermarketek vasárnap délután kettőkor zárnak. Ugyanekkor zár a szegedi karácsonyi vásár is a Széchenyi téren és a Dóm téren. A kisebb üzletek általában délután egy és két óráig tartanak nyitva a hét utolsó napján. A plázában a kereskedelmi egységek kettőig lesznek nyitva, míg a vendéglátók délután három, illetve némelyik négy óráig. Karácsony első és második napján minden üzlet zárva lesz.

Karácsonykor sem áll le Szegeden a hulladékszállítás – tudtuk meg Bakacsi Zoltántól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. szállítási és logisztikai részlegvezetőjétől. A csomagolóanyagot a magánházas övezetben mindenkinek bele kell rakni a többek között erre a célra is bevezetett zöld, illetve sárga zsákba. Ha a nagy dobozok nem férnek bele, ezek az újrahasznosítható csomagoló anyagok a zsák mellé is kirakhatók. A lakótelepeken élők, ha erővel bírják, jól teszik, ha a szelektív szigetekre szállítják a karácsonykor felhalmozódó papírhulladékot. Zalai Antal, a sándorfalvi hulladékudvar vezetője elmondta: úgy saccolják, összességében kevesebb hulladék kerül a telepre közvetlenül karácsony után. Ennek az az oka, hogy már vasárnap kora délután bezárnak a kereskedelmi egységek és csak szerdán nyitnak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadtuk babaszépségversenyünk díjait

Átadtuk Az év babája verseny győzteseinek járó nyereményeket. Tegnap délelőtt kilenc családot… Tovább olvasom