Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Két év börtön a rendőrökkel dulakodó ittas szegedi sofőrnek

Szeged - Megpróbálta megvesztegetni az intézkedő rendőröket, majd dulakodott velük az a járművét ittasan vezető szegedi férfi, akit jogerősen két év börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla.
A vállalkozóként dolgozó, korábban ittas vezetésért már többször elítélt Jani Zoltán 2006. október 16-án egy szegedi italboltban szeszes italt fogyasztott, majd ittasan ült be autójába. Az italbolttól 100-150 méternyire megállították a rendőrök, megfújatták vele a szondát, amely elszíneződött. A járőrök jegyzőkönyvet töltöttek ki, de a vádlott ezt nem volt hajlandó aláírni, hanem zsebéből egy köteg pénzt vett elő, számolgatni kezdte, s olyan kijelentést tett a rendőröknek, hogy próbálják meg az ügyet másként elintézni, tegyenek úgy, mintha nem is találkoztak volna.

A rendőrök elmondták, nem állnak el az eljárás megindításától, bár a vádlott ajánlatát többször is megtette, anélkül, hogy konkrét összeget mondott volna. A rendőrök a többszöri ajánlatot következetesen visszautasították, s közölték a vádlottal, hogy vérvételre előállítják. Erre a vádlott megpróbált eltávozni a helyszínről, majd amikor a rendőrök megpróbálták lefogni, ellenállást tanúsított, rugdalózott, kezeivel hadonászott, az egyik rendőrt megrúgta, s mindkettőjüket megkarmolta.

Ezt követően a járőrök erősítést kértek, s a kiérkező újabb rendőrök segítségével az előállítás meg is történt. A vérvétel a vádlott közepes fokú alkoholos befolyásoltságát mutatta ki.

A táblabíróság kétrendbeli hivatali vesztegetés, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek Jani Zoltánt, s ezért mint különös visszaesőt, két év börtönre, öt év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Olvasóink írták

  • 1. Dodó 2007. december 04. 21:06
    „Javasolnék a szemétnek egy átfogó adóellenőrzést is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felsőoktatási kérdésekről tartott előadást Hiller Szegeden

Szeged - A felsőoktatás aktuális kérdéseiről tartott előadást délelőtt Szegeden Hiller István… Tovább olvasom