Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Két Év rendőre-díj került Csongrád megyébe

Csongrád megye - Egy szentesi és egy makói zsaru is megkapta idén az Év rendőre díjat. Legutóbb 1999-ben fordult elő, hogy egy megyéből több rendőr is megkapja ezt az elismerést.
"Ez a nap más, mint a többi" – idézte Halász Judit dalát Lukács János dandártábornok hétfő délelőtt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A megyei főkapitány fogadta a Belügyminisztérium pénteki központi ünnepségén komoly elismerésben részesített munkatársait: Csongrád megyéből két egyenruhást választottak az Év rendőrévé.

Tyityán László alezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője vezetői kategóriában, Kriván János főtörzszászlós, a Makói Rendőrkapitányság helyszínelő és balesetvizsgálója közlekedésrendészeti kategóriában lett a szakma legjobbja. Legutóbb 1999-ben fordult elő, hogy egy megyéből ketten is megkapják az elismerő titulust.

– Ha csak helyszíneltem volna pályafutásom alatt, valószínűleg nem nyerem meg a díjat. Ennél hangsúlyosabb lehetett a baleset-megelőzésben játszott szerepem. Sok szörnyűséget láttam, de a gyermekek sérülései borzasztottak el a legjobban. Láttam, hogy milyen sok balesetet okoznak az ittas vezetők, ezért elhatároztam: a legkeményebben fogok fellépni ellenük – mondta Kriván János.

Tyityán László vezetői, Kriván János közlekedésrendészeti kategóriában nyert. Fotó: Schmidt Andrea
Tyityán László vezetői, Kriván János közlekedésrendészeti kategóriában nyert.
Fotó: Karnok Csaba

A főtörzszászlós keménysége számokban: 18 év alatt számítása szerint 1000 ittas vezetőt fogott. – Már akkor is megérte, ha ezzel csak egy balesetet előztem meg – magyarázta. A főtörzszászlós elhivatottságát mi sem bizonyítja jobban: nincsen autója, de mindhárom gyerekének van gyerekülése. – Sose lehet tudni, mikor kell kocsiba szállni – mondta.

Tyityán László bűnügyi osztályvezető szerint hosszú évek munkájának gyümölcse a mostani elismerés, amit igazi csapatmunka eredményének tart. – Nem történt az elmúlt időszakban kirívóan sok bűncselekmény Szentesen. Nálunk is a bűnmegelőzésen van nagy hangsúly. Persze voltak emlékezetes leleplezéseink az elmúlt években: 12 óra alatt megfogtuk például azt a tettest, aki egy betondarabbal ölt meg egy idős nőt. Szép siker volt 7 éve a nagymágocsi nevelőotthon igazgatója gyilkosainak felderítése is – mondta az alezredes.

Kitüntetések, elismerések

Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Köztársaság rendőrségének napja alkalmából kiemelkedő munkája elismeréséül soron kívül rendőr századossá léptette elő Szenti Szabolcsot, a CSMRFK sajtószóvivőjét. Szent László-érdemjelet kapott Széll Imre törzszászlós. Pádár Edit, az SZRK ügykezelője 35 éves munkája elismeréséül kapott aranygyűrűt.

Olvasóink írták

 • 10. csakhogy 2011. május 10. 08:54
  „Hiteltelen a jutalom akkor is amikor a fejében az jár mit vehetek el még tőlük.LZ meg = ZL. Ő is hiteltelen lett.”
 • 9. benq 2011. május 10. 08:27
  „Kedves! 7. eLZé 2011.05.09. 23:16
  akkor 3 megyei rendőrről van már szó!
  tisztelt dm tessék a cikket kijavítani..................”
 • 8. 1makói 2011. május 10. 06:07
  „Gratulálok én is Kriván Janinak!”
 • 7. eLZé 2011. május 09. 23:16
  „4. benq!
  A Szent László-érdemjelet Széll Imre törzszászlós személyében határrendész, tehát "zöld rendőr" kapta!
  Szép tőled, hogy megemlékezel róluk.
  Gratulálok Mindegyiküknek!

  A politikát pedig a többi kommentelő helyében ez egyszer kihagynám - ne keserítsük meg a sikert...”
 • 6. antikos 2011. május 09. 22:49
  „Pintér nem ezt tette??? Sunyi módon...”
 • 5. csakhogy 2011. május 09. 19:48
  „Gratulálok nekik és csak úgy ünneprontásként: Pintér mondta ma:

  A belügyminiszter világossá tette azt is, hogy a kedvezményes kort (jelenleg 57 betöltött életévet) el nem ért és szolgálati nyugdíjban részesülő állomány ,,erkölcstelen" módon, munka nélkül veszi fel a nyugdíját és - talán nem pontosan szó szerint, de a használt terminológiát és tartalmat tekintve ezzel a jelleggel illetve a szolgálati nyugdíjasokat - kijelentette, ,,ahogy a cigányok esetében is munkához kívánja kötni a kormány a segélyben részesítés feltételét, úgy a rendvédelem területéről nyugdíjba vonult személyeknek is dolgozniuk kell ha pénzt akarnak látni".

  A miniszter kifejtette, hogy a kormány abban érdekelt, hogy aki dolgozni tud, annak munkát kell biztosítani és más nem kaphat nyugdíjat”
 • 4. benq 2011. május 09. 19:47
  „zöld rendőr nem volt közöttük? szomorú, pedig sokszor ír róluk a dm.”
 • 3. fili-busz 2011. május 09. 19:07
  „Gratula az elhivattottságért.
  Minél több, ilyen emberekre lenne szükség!”
 • 2. triatlonos 2011. május 09. 17:55
  „A Kriván Jánosok által a rendőrségről kialakitott képet erősen árnyalja azoknak a "főrendőröknek" a tevékenysége, akik az ittas vezetés miatt elvett jogsit rövid időn belöl visszaadták, mielőtt az ügy a felelősségre vonási szakaszba ért volna. Arra azért kiváncsi lennék, hogy egy ilyen erős hivatástudattal rendelkező rendőr hogyan reagálta le a helyzetet, amikor az elvett jogsis páciens másnap lobogtatta a visszakapott okmányt. Természetesen gratulálok Jánosnak, és további munkájához erőt, egészséget kivánok. A parkolókban leselkedő, fa mögé bújó kollegáit pedig ösztönözze a határozott kiállásra, mert még lehetnek ők is az év rendőrei.”
 • 1. zeuszka 2011. május 09. 17:21
  „Remélem a sunyi trafipaxosok soha nem kapnak ilyet és még vagy 20 évet ráhúznak a szolgálati idejükre mert nem erőltetik meg magukat felváltva alszanak mint a mormota.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanyasi tízpróba: már az első sörnél elbuktam

Különleges versenyen jártunk. Szekeret húztunk, nyilaztunk és még a kútra is szaladva mentünk. Ha így éltek a tanyasiak, sűrű napjaik lehettek. Tovább olvasom