Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Két év után találták meg Melindát - de nem akar hazamenni

Tizenhat évesen ment el otthonról – és most, tizennyolc évesen megtalálták a rendőrök a dóci Sarró Melindát. A lány azt kérte, ne közöljék családjával lakcímét. A Sándorfalván élő apa és a Hódmezővásárhelyen lakó anya sem tudja, mi oka lehet a bujkálásra. A sándorfalvi rokonok azt mondják: ha közben Melindának gyereke született, őt is befogadnák.
2004 nyarán tűnt el nyomtalanul a Dócon élő Sarró Melinda, aki akkor 16 esztendős volt. Szórakozni indult – a sándorfalvi rokonoktól legalábbis így köszönt el. Édesanyja azóta sem látta. Sarró Ernőné Orosz Magdolna értesítette a rendőrséget, keresték a lányt, sokáig hiába. A rendőrök a napokban megtalálták, és ekkor azt kérte, ne közöljék családjával, hol lakik.

– Melinda tavaly májusban telefonon jelentkezett. Akkor töltötte be a 18. életévét, azaz megvárta, hogy kikerüljön a gyámságom alól – mondta tegnap lapunknak vásárhelyi otthonában Sarróné.

A kilencgyermekes asszony mobilja nem írta ki lánya számát, a kijelzőn csak az volt olvasható, hogy „ismeretlen számról" keresik, ezért nem tudta visszahívni.
– Csak annyit mondott, hogy jól van, jól él. Aztán letette a telefont, s azóta sem tudok róla semmit – mondta Sarróné. – Nem nyugszom bele abba, hogy elvesztettem. Mindenfélére gondoltam annak idején, még arra is, hogy terhes, azért nem mer hazajönni. Pedig a testvérei nagyon szerették, ma is emlegetik. Ráadásul a kétéves Lacikát még sosem látta.

– Nem is tudtam, hogy megvan Melinda – reagált a lány sándorfalvi nagynénje. Ezután útbaigazított minket a lány édesapjának házához.

– Gyere be – jött a válasz kopogtatásunkra a Sarró-házból, ahonnan Melinda két és fél évvel ezelőtt azzal indult el: diszkóba megy a barátnőivel. Nagymamája, édesapja és nővére is hazavárja, pedig tudják: a lány nem akarja őket látni.
– Jöhetne már holnap. Ha van gyereke, azt is hozhatná – mondta a nagymama, aki szerint kizárt, hogy Melinda azért nem tér haza, mert fél a családjától. – Nem félt senkitől, mindig bátor lány volt. Egyszer mérgében kitekerte egy macska nyakát – beszélt Sarró Ernő a lányáról. Hozzátette: eltűnésével Melinda sok gyötrelmet okozott a családnak. Nővérének egyszer egy vízbe fúlt lány tetemét is meg kellett néznie: nem a húga-e.

– Úgy tudjuk, szerelmes volt egy nős férfiba – találgatta az eltűnés indokát a nővér, Sarró Andrea. Melinda őt is felhívta tavaly azzal: él, megvan mindene, de hazajönni nem akar. Kérte rokonait, hogy ne kerestessék tovább, de a körözés megszüntetéséhez ez nem volt elég.
Andrea zokogott a megkönnyebbüléstől a beszélgetés után. Azt mondja, ha látná a húgát, meghasadna a szíve az örömtől. Szerinte különben Melinda tart szülei, különösen édesanyja büntetésétől, de egyébként is makacs, önfejű lány. Ha nem akar hazajönni, nem is fog.

G. Zs.–B. K. A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repül a vakolat, ki tudja hol áll meg

Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium oldalán hetekig figyelmeztetett a felirat: Vigyázz, a… Tovább olvasom