Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Két férfi és egy nő – versenyben Röszkén

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Röszkén.
Idén is indul a választáson Magyari László, aki több mint 21 éve vezeti Röszkét. A polgármester fontosnak tartja az iskola felújítását, a konferenciaterem megépítését – ennek alapkövét nemrég rakták le. Röszkét Szegeddel és az országhatárral kerékpárúttal kellene összekötni. A turizmus – ezen belül a horgászturizmus – fejlesztését is tervezi. Szeretné folytatni a jelenlegi adópolitikát, amivel eddig is vállalkozókat tudtak a településre csábítani.

– A település azonban nemcsak téglákból és kövekből áll, hanem emberekből is – mondta Magyari László. – Foglalkozni kell minden korosztállyal, hogy mindenki jól érezze magát.

Négy évvel ezelőtt is, és idén is harcba száll a polgármesteri címért Borbásné Márki Márta. Jelenleg önkormányzati képviselőként dolgozik, a művelődési házat 15 éve vezeti.

– Függetlenként indulok. A helyi közösségek formálásában már 15 éve veszek részt a művelődési ház igazgatójaként. Azt gondolom, hogy azzal az elszántsággal, akarattal és tudással, ami a birtokomban van, polgármesterként még hasznosabb tagja lehetek a helyi közösségnek.
Borbásné úgy véli: most ősszel nehezebb lesz a dolga, mint négy évvel ezelőtt.

Börcsök Antal korábban Pusztamérgesen dolgozott polgármesterként. Az ott eltöltött 12 év tapasztalatait kamatoztatná szülőfalujában, Röszkén, ahol a mai napig szülőházában lakik.

– Pusztamérgesi tapasztalataim alapján úgy érzem, hogy a lakosság összefogásával Röszkén is komplex településfejlesztést lehetne megvalósítani – mondta. Szerinte a település infrastrukturális ellátottsága jó, de szükség lenne tanyarehabilitációra, a külterületi utak rendbetételére. – Lehetünk gazdagok, de ha egymás kezét nem fogjuk, ezzel a gazdagsággal nem fogunk tudni mit kezdeni – összegezte véleményét Börcsök Antal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már régóta ingyen ügyelnek

Három hónapja nem kapnak fizetést a szegedi központi ügyeletet ellátó háziorvosok, valamint… Tovább olvasom