Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Két gyalogost ütöttek el Szegeden - nem tudták megmenteni az életüket

Szeged - Meghalt egy idős nő és egy férfi, akit kedden reggel gázoltak el Szegeden, illetve Szőregen.

10:44 - A kórházba szállítás után meghalt az a 84 éves nő, akit a József Attila sugárúton egy zebrán gázolt el egy autós. Szintén elhunyt a kórházban a Szőregen elütött 79 éves férfi - tájékoztatta a delmagyar.hu-t a rendőrség.

Hétfőn Kiskundorozsmán sodort el egy személygépkocsi két nőt a subasai buszmegállóban. A szemtanú szerint a sofőr szabályosan közlekedett. Mindkét nő megsérült.

8:52 - Hat óra után nem sokkal a József Attila sugárúton, az Olajbányász tér előtt, egy Szeged felől Hódmezővásárhely irányába haladó autó, eddig ismeretlen körülmények miatt fékezés nélkül elütött egy zebrán átkelő idős asszonyt. A jármű 30-40 kilométeres óránkénti sebességgel haladt. A baleset következtében a nő súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A helyszínelés idejére a rendőrség félpályás útlezárást rendelt el.

Szőregen pedig 06 óra 40 perckor a Szerb utca 6. szám előtt szintén elgázoltak egy gyalogost. Szeged felé közlekedett egy 36 éves
nő, amikor gépkocsija elé lépett egy 79 éves férfi. A sofőr a balesetet elkerülni nem tudta, így az úton elütötte a férfit, akit szintén súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A bácsi nem a zebrán próbált átkelni.

Olvasóink írták

117 hozzászólás
 • 117. Agáta 2011. február 07. 19:15
  „Nem csodálkozom azon, hogy zebrán elgázolnak gyalogost. Sajnos tapasztalatból mondom, hogy van olyan autós, akit nem érdekel az, hogy a zebrán megy a gyalogos. Nem lassít. Azt hiszi, hogy a gyalogos Korzónak nézi a zebrát. Pedig arra is kellene gondolni, hogy azért megy lassan, mert nem tud sietni. Nekem sokszor fáj a lábam és bizony van, hogy csak poroszkálni tudok. Nem járok bottal és fejkendőben, messziről a korom sem látszik, de attól még türelmet kell tanúsítani. 1 hónapja is kiordított rám egy autós... Hát, csak azt kívánom neki, érje el őt is a betegségem...”
 • 116. novaklaszlo56 2010. december 09. 18:12
  „Igen, kedves Gabriella, tisztelet a kivételeknek, nagy tisztelet! Szerencsére azért léteznek ők is, és remélem, sokasodni fognak. De addig még tengernyi szocializációs (ön)adósságunkat kell törlesztenünk. Megpróbáljuk. :)”
 • 115. pgabi76 2010. december 09. 15:23
  „Kedves László, köszönöm Önnek!!!
  Egyszerűen már tudomásul sem akarom venni, hogy mennyi szánalmas ember létezik. Az ilyen ,,Yagy", és ehhez hasonló, ,,okos" hozzászólókból látszik, hogy még fiatalok, fogalmuk sincs, hogy milyen lehet idős embernek lenni, és hogy az mivel jár. Gondolom semmi ilyen, vagy ehhez hasonló tragédia még az ő családjukban nem történt, különben nem firkálná tele a fórumot mindenféle idióta hozzászólással. Fene nagy unalmukban irkálják az okosabbnál okosabb dolgokat, nem gondolkozva azon, hogy vajon az mit érez, akinek éppen a hozzátartozójáról alkot primitív véleményeket, és ad okosabbnál okosabb ötleteket. Remélem a végére sikerül valakinek kitalálnia, hogy minden gyalogos vegyen fel láthatósági mellényt, és vegyen fel egy bányász lámpát, hogy biztos ami biztos alapon jól észrevehető legyen. Ja! És addig ne induljon el, míg az autó vezetője ki nem száll a kocsiból, és nem szól neki, hogy ,,oké, észrevettem, átmehet"! Szánalmas............. Persze tisztelet a kivételeknek.”
 • 114. novaklaszlo56 2010. december 09. 13:07
  „...Mielőtt bárki újra felhúzná a verklit a "sötét van, nem látok" című nóta lejátszásához, hadd említsem meg, hogy az emberlakta civilizáció területén bárhol, de lakott területen, kivált egy nagyvárosban, mégiscsak számolni kell élő, eleven emberek mozgásával, még eszköz nélkül: gyalogosan is. A helyváltoztatásnak egyébként is ez a legősibb és legtermészetesebb módja, s ha a szemléletünk és ezzel együtt a technológiánk, meg az önzésünk nem változik meg, akkor nem is oly sok idő múlva lehet, hogy ismét ez lesz az általános, ha ugyan nem az egyetlen lehetőségünk a közlekedésre. :)

  A konklúzió ismét: nincs az a cél, vagy ok, amely miatt, akár csak figyelmetlenségből (ez is az önzésünk egyik megjelenési módja, függetlenül attól, hogy fáradtság, alkohol, drog, vagy csak egyszerűen a másokkal szembeni közönyünk okozza), az erkölcsi tisztaságunk megóvása mellett, egymásnak fájdalmat, veszteséget okozhatnánk. Tudom, ez ma nálunk egyáltalán nem így "működik". Ez pedig nagy baj, mert végeláthatatlan lesz így a veszteségeink listája. Persze, úgy lesz, ahogyan a bölcs (?) többség - több helyütt látok ilyen hivatkozást, pl. cigány-gondok, kölykök devianciái, stb. - akarja...”
 • 113. novaklaszlo56 2010. december 09. 12:50
  „Nem hinném, kedves Yagy, hogy ennek a néninek a fülében mp3-as fülhallgató lett volna, meg az ő korosztályára az utcai kapucniviselet sem túlzottan jellemző. Ő egyszerűen egy olyan idős ember volt, akire nekünk kell - kellett volna! -, de nagyon-nagyon vigyáznunk, mert:
  - az érzékszervei tompultak: jóval kevesebb ingert fognak fel a környezetükből, mint egy fiatal érzékszervei;
  - a központi idegrendszerük is megkopott: lassabban és sok kihagyással, hibával dolgozza fel a környezetből beérkező kevéske ingert;
  - az effektív neuronpályákon az izmok felé haladó impulzusok gyengébbek, mint egy fiatal esetében;
  - a vázizomzatuk tömege erősen megcsappant az évek során (kisebb és gyengébb az izomtömegük);
  - a passzív mozgásszervi rendszerük kémiai összetétele megváltozott (törékenyek és gyengébbek a csontjaik, az ízületeik megkoptak, nehezen és gyakran fájdalommal kísérve mozdulnak el a csontvégek egymáson)...
  Hadd ne soroljam a gerontológiai alapismérveket, mert ezekkel, úgy vélem, tulajdonképpen mindannyian tisztában vagyunk a lelkünk, tudatunk mélyén. Ezért pokolian nagy pofátlanságnak tartom, ha az időseket akár a legcsekélyebb mértékben is hibáztatjuk az ilyen balesetek okán. Olyasmi ez, mint amikor a saját mintáinkat követő kölyköket akarjuk minden áron bebörtönözni a hatvan forintos sportszelet elcsenése miatt, meg amikor rendőrségi eszközök (erőszak!) bevonásával akarjuk megtartani az iskolai tanítási órákat - már szó szerint ilyen állatságra is képesek vagyunk, pl. Székesfehérvár egyik szakiskolájában...

  Ha tehát az úttest közelében, zebra környékén, vagy BÁRHOL idős embert látsz tanácstalanul álldogálni, sétálni, nézelődni..., bármit csinálni, kérlek, minden idegszáladdal figyelj rá IS! Te sokkal többet tehetsz az Ő biztonságáért, mint ő maga. Ez általánosságban is igaz a legtöbb ilyen helyzetre, azokra is, amelyekben impulzív, nehezen kiszámítható, de gyors reakciójú kölykök, fiatalok a szereplők.
  Szóval vigyázzunk egymásra, mert egymás nélkül iszonyúan védtelenek vagyunk, és életben sem maradhatunk. Ilyen egyszerű. Eheaz képest a "rohanó világra", meg az "aki hülye, haljon meg" című nótákra hivatkozni enyhén szólva esztelenség. nemde? :)”
 • 112. Yaqy 2010. december 09. 11:23
  „Tisztelet a kivételnek, de a kedves gyalogosoknak és kerékpárosoknak is legalább alapszinten ismerniük kellene a KRESZ-t. Mielőtt átkel az úton, álljon meg, nézzen szét, lehetőleg balra is figyeljen, mert onnan jön az autó! Sűrün találokozok olyannal, hogy a kapucni a fejébehúzva, csak az mp3 drótját látni és szétnézés nélkül lép a kocsik elé. Az ilyen süket is és vak is. Még egy apró megjegyzés: a gyalogosnak sokkal rövidebb a fékútja, és nagyon puha a kasznija. Ha akar valamit, indúljon el határozottan, de ne ugorjon a kocsi elé. Én figyelek rájuk, megállok ha kell, nem vagyok agresszív vezető, de ők is legyenek ránk tekintettel.”
 • 111. CsImre 2010. december 09. 00:26
  „107. kispacni

  Már értem, miért mentik föl az ilyen embereket. Mert nem ők sodornak el, hanem az autó, és az autó hajt a zebrára. (ezt írja a cikk). Még lassan az autót vezetők is elhiszik, hogy nem ők közlekednek, hanem az autó.”
 • 110. novaklaszlo56 2010. december 09. 00:17
  „Mélyről viszonzott tisztelettel, kedves Gabriella:

  :)”
 • 109. pgabi76 2010. december 09. 00:10
  „Kedves Novaklaszlo56!
  Szavai meghatottak, és köszönöm őket. Reméltem, hogy valaki meg fogja érteni a gondolataimat, és nem csak azt fogja látni, hogy egy idős néni védelmében firkáltam néhány gondolatot. Való igaz, áthatóan besugározta a környezetét szeretettel, és ezáltal egy csomó ember életét tette jobbá. Büszke vagyok rá, hogy Ő (volt) a MAMÁM. Olyan optimista, őszinte emberrel még sohasem találkoztam, mint Ő volt. Mindig mindenben csak a jót látta, azt vallotta, mindennek megvan a maga oka, semmi sem történik véletlen. Igyekezett mindenét megosztani másokkal, legyen az hit, étel vagy pénz. A mottója az volt ,,ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel." Elvesztése egy csomó emberben hagyott mély nyomot. Számomra egyszerűen felfoghatatlan. Sokat tanultam tőle, és igyekszem aszerint élni, mert hiszem, hogy később az élet engem igazol. Ő már megmutatta, hogy a pozitív szemlélet csodákra képes.
  Őszinte tisztelettel
  Pár Gabriella”
 • 108. szdia 2010. december 08. 22:10
  „őszinte részvétem a néni családjának.én fiatal vagyok,és csak a templomból ismertem,de egy nagyon jó szándékú,kedves asszony volt.Felfoghatatlan,hogy miért kellett így meghalnia:(”
 • 107. kispacni 2010. december 08. 20:09
  „103 vuk
  Tudtam, hogy a lápára fogsz hivatkozni.

  Mai Délmagyar cikk (bár tudom, hogy olvastad már). Szval tetszik nem tetszik az iskola bejáratig kisérem a gyereket. És még a járdán száguldó kerékpárosokról nem is beszéltem, hisz tudjuk, hogy egy agyalágyult a JUGYU előtt megosztotta a járdát :-(

  Piros lámpánál, zebrán gázolt az Audis

  Kecskemét - Egy 29 éves asszony súlyosan, 3 éves kislánya könnyebben megsérült Kecskeméten, amikor egy lámpával védett gyalogátkelőhelyen elsodorta őket egy autó - közölte a rendőrség

  Dr. Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a delmagyar.hu-nak elmondta, hogy a baleset a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola előtti gyalogátkelőhelyen történt szerda délelőtt 11 óra után. Egy anyuka akart itt átkelni kislányával a zebrán, amikor egy Audi személygépkocsi - a számára piros jelzés ellenére - ráhajtott a zebrára, és elsodorta a két gyalogost. A rendőrség elsődleges információi szerint a balesetben az anyuka sérült meg súlyosabban, a kislány könnyebb sérüléseket szenvedett. A beleset pontos részleteit még vizsgálják.
  http://www.delmagyar.hu/kecskemet_hirek/piros_lampanal_zebran_gazolt_az_audis/2192912/”
 • 106. FEFE 2010. december 08. 19:20
  „Minden autós gyilkos aki zebrán gázol. Kemény büntetést szabni nekik, jogosítványt elvenni örökre.
  Egyből tudnák az autósok hogyan kell autóval zebrán átkelni. Én gyalogos tudom. Úgy, hogy nekem van
  elsőbbségem.”
 • 105. novaklaszlo56 2010. december 08. 18:26
  „Kedves Pgabi76!

  Kérlek, ne engedd, hogy tartósan elkeserítsenek a hozzászólások! Hidd el, hogy még ebben, a megszokásból "társadalomnak" nevezett" - az indulataim gyakran más szavak használatára késztetnének -, felingerelt emberfalkában is élnek jó szándékú, intelligens emberek, akinek a számára a Mamád halála éppoly fájdalmas és pótolhatatlan veszteség, mint neked! A hozzá hasonlóan értékes közösségi attitűdökkel rendelkező emberek száma rohamosan csökken, s így ma már "szigetjelenségnek" számítanak. De a közvetlen környezetükben élőket besugározták a szeretetükkel, tehát óriási értéket hagytak örökül nekünk. Ezért fáj annyira a távozásuk.
  De én azt is látom, hogy Ő tovább él benned! És ez így van jól! Ezért nem csak azt mondom: részvétem, hanem azt is, hogy légy büszke rá, hogy ismerted Őt, és te örökölhetted tőle a legnagyobb kincseket! Vidd büszkén és állhatatosan tovább őket!”
 • 104. vuk 2010. december 08. 16:33
  „102. hozzászólás kispacni 2010.12.08. 11:11
  Amugy a durva, hogy itt Londonban a lakastol 30 meterre van egy ovoda, mellette pedig egy zebra. Az utca kb. olyan szeles es forgalmas, mint szegeden a vitez (egyik resze egyiranyu is), de a zebranal minden reggel kint all egy tablas kukasmellenyes neni es segiti a zebran a gyerekes szuloket...
  Ahol lampa van ott nincs ra szukseg, gepjarmuvek nem mennek at a piroson (mivel nagyjabol 99%, hogy kapjak a csekket, ami nem kicsi).”
 • 103. vuk 2010. december 08. 16:30
  „101. hozzászólás kispacni 2010.12.08. 11:05
  Az Aradi ket zebrajan is van lampa... (tudom,k hogy az sem akadaly sok autosnak, de akkor is).
  Hany eves koraig fogod autoval vinni ajtoig mindenhova? 30? Hany eves kortol biztonsagos zebran atkelni? (semennyitol). Na jo most cinikus voltam.

  En ertem, hogy mire gondolsz, ez mind mukodik is, amig van hol megallni. Persze a megoldas kulcsa a rendorseg kezeben lenne, csak ok szarnak az egeszbe. Ott kellene kezdeni. Nem kocsikazni egesz nap szarni a szabalysertokre, hanem dolgozni. Es nem kampanyszeruen, hanem minden nap.”
 • 102. kispacni 2010. december 08. 11:11
  „101 olyt
  Kb, 2-3 hete nagyon megszivattam egy olyan autóst, aki ugy viselkedett, mint amiről irtam, aki úgy dönt, hogy nem akar elengedni, hanem előttem még át akar sietni. Ezúttal a Petőfi sgt, Gyertyámos-Vitéz utcai kereszteződés (BTK villamosmegálló). Széles út. A Moszkvai felől jött az autó, tehát már simán a közepénél voltam (nem mondhatja, hogy hiretelen leléptem) látom, hogy eszébe sincs lassítani, ugy gondolja, hogy előttem elmehet, meg biztosan elengedem ha látom, hogy nem lassít. Nem álltam meg tovább mentem, és fekáje fordulva megálltam. satufék, a sofőr (középkorú ötvenes nő) előre bukott a kormányra, majd döbbenten néz. Rászoltam, hogy "Na mi van kellett ez Neked". A nő halotfehér, hideg veríték egy szót nem tudott kinyögni. Na azért mondtam még erre és tovább mentem. Gondolom, remélem nem aludt jól éjszaka, és remélem ezután reggel 7:50 körül, amikor emberek tömege használja azt a zebrát, azért ugy fog közelíteni, hogy elengedi a gyalogost.”
 • 101. kispacni 2010. december 08. 11:05
  „65.
  Szia vuk.
  Néhány hónapja kioktattál, hogy miért kell a Boldogasszony sgt két iskolához a kicsiket (alsósokat) a bejáratig vinni, elég volna a közeli utcában kirakni és onnan egyedül mehetnének. Ha jól emlékszem at Aradi vértanúk terét javasolta, ott átséltál a biztonságos zebrán stb, stb. És mikor irtam, hogy majd akkor szóljál bele ha van gyereked, akkor megsértődtél. Nos az ilyen Mathiaskingek miatt nem emgedhetem meg,l hogy ne az iskolakaouig vigyem.
  Amugy nem az iskola előtt állok meg hanem többnyire a Vitéz utcán a Szentháromság és Zászló utca közötti részen, és onnan elgyaloglunk a JUGYU-ig. Két nagy zebrán kell átmennünk. Minden nap, és hidd el tapasztalatból beszélek, 10 alkalomból legalább nyolcszor elütnének, ha az autóson mulna. Ahogy fakultatív cselekménnyé vállt a sávváltáskor, lekanyarodáskor az indexelés, és népsporttá az, hogy pirosra váltáskor még 2-3 autó atslisszol, bizonny mindennapos, hogy az autósok nagyon nagy része erőből közelít, meg sem próbál lassítani, és átengedni, egyszerűen arra épít, hogy a GYALOGOSNAK TÖBB ESZE VAN, ÉS OKOS ENGED SZAMÁR SZENVED ALAPON ÚGYIS ELENGEDI AZ AUTÓST. Természetesen nem mindki ilyen, de nagyon magas azoknak a száma ma már akik így viselkednek. És akár tetszik, akár nem kedves vuk mint szűlő nem engedhetem meg, hogy harmadikos fiam a Vitéz utcától a JUGYUIG két zebrán átmenve egyedül menjen.

  Egyszerűen vérlázító ez a viselkedés. Viszont tény, hogy bennem emberükre találtak. Elindulok a zebrán, kb 1/3 2/3 utnál jön az autó, nem igaz, hiogy akkor hirtelen léptem le a zebrára jön az autó és ugy dönt, hogy előtte elmegy, ugy is megáll. Én nem állok meg (persze azért figyelek, hogy ufgorjak ha kell) és kinyujtom még a kezem, is, hogy ne emgedjem meg előtte, elmenni, mert nem ritkán azért is el akar sietni.
  Eyébként felháborító, hogy a város, csak szeptemberben biztosiít reggel rendőri, városörségi szolgálatot nevezett két iskolánál. Jobb helyeken mint láthatjuk filmeken is, ez mindig megoldot, hogy elemi iskoláknál tárcsával szolgáló rendőrok, városörök segítik a gyermekek iskolába menet forgalmas uttesteken történő áthaadást. Ez a két zebra pedig reggel fél nyolc és nyolc között nagyon zsufolt. Sőt a Boldogasszonyt átszelő zebra (Béke tanszék és JUGYU közt) nagyon veszélyes, mert még villamospálya is keresztezi a zebrát.”
 • 100. Herli 2010. december 08. 10:50
  „99. hozzászólás pgabi76 2010.12.08. 10:27
  ""Tisztelt Herli! Remélem, ha majd a Te családodból jár így valaki, akkor is ilyen mókás kedvedben leszel. Javaslom, ne éld át ezt.........."""
  Nem szeretném. Főleg azért nem, mert elütöttem egy észrevehetetlen gyalogost az úton. Én erről írtam, a 17, 39, 47 hsz-emben. A zebrást én is elítéltem, a szőreginél meg 2 perc elteltével ott voltam, mert mentem a rendelőbe és még láttam az áldozatot, a földön fekve......mert az úton lehet én sem vettem volna észre... erről pedig szóltam, és szólni is fogak a gyalogosok érdekében. Közlekedjenek szabályosan, és ne szabálytalankodjanak. A hölgyet meg nem irigyelem én se, aki a másik fél volt itt. Ennyi.”
 • 99. pgabi76 2010. december 08. 10:27
  „Tisztelt Fórumozók!

  Mostanáig csak passzív szemlélőként olvastam a hozzászólásokat, de most úgy érzem itt az ideje, hogy az unokatestvérem példáját követve én is hozzászóljak a témához.
  Pár Gabriella vagyok, az idős hölgy legidősebb unokája. A hozzászólások kapcsán vegyes érzelmek keringenek bennem. Örülök neki, hogy ez is egy olyan téma, amihez mindenki hozzászólhat ki-ki a maga módján. Szomorúan tapasztaltam, hogy némely ember még ebből a tragikus helyzetből is viccet tud csinálni. Szánalmas. Tisztelt Herli! Remélem, ha majd a Te családodból jár így valaki, akkor is ilyen mókás kedvedben leszel. Javaslom, ne éld át ezt a szituációt, mert borzasztó. Tisztelt Mathiasking! Lehet, hogy Te és a családod egy állatfaj, de kérlek a Mamámat tiszteld meg azzal, hogy nem ebbe a kategóriába sorolod, hiszen nem is ismerted. Ő egy nagyon értékes ember volt, aki világ életében azért élt, hogy másokon segítsen. Templomba járt, mert hívő ember volt, szegény sorsú embereknek hordott ételt, ruhákat segítség nélkül. Mindig optimista volt, sosem panaszkodott, hogy itt fáj-ott fáj, csak tűrte, és tudomásul vette, ez korral jár. Imádta a családját, főleg értünk élt. Ilyen MAMÁT kívánok mindenkinek, aki megérdemli. Elvesztése felfoghatatlan, elfogadhatatlan.
  16. Ebgondolat 2010.12.07. 11:19
  ,,Mint látható, nem csak az autókban vannak ámokfutók!!! Ezekkel az öregekkel is csak a baj van!"
  Ezt a hozzászólásod nem minősítem. Te is leszel idős ember egyszer (remélem). Akkor majd jusson eszedbe, hogy fiatalon hogyan álltál az idős emberekhez, és sose merj azon majd felháborodni, hogy Téged miért nem szeretnek öregemberként. Ha ismerted volna a Mamámat, akkor ilyen kijelentés a szádat el sem hagyta volna.

  ,,24. na 2010.12.07. 13:13 Amúgy meg reggel 6óra körül hová mentek, meg ha jól emlékszem a pénteki buszbalesetnél is feltolakodtak...
  Nem értem ezt a nagy rohanást, főleg nem nyugdíjasok körébe... :-(,,

  Tisztelt na! A Mamám nevében kérek Tőled ,,elnézést", hogy reggel 6-kor az utcára mert lépni! Ugye milyen felháborító? Elnézést, hogy él(t), és elnézést, hogy erősen hívő emberként reggeli misére el mert menni. Szánalmas vagy, nem minősítelek. Nem ismerted őt, ne kategorizáld be rohanó nyugdíjasnak, akinek mi dolga van az utcán. Én tudom milyen volt, hidd el, ha megismerted volna, lelkiismeret furdalásod lenne, hogy ilyet leírtál.

  A tévhitek eloszlatás végett elmondanám, hogy igen, zebrán ment át, és nem, nem lépett az autó elé, mert már áthaladt a járdaszigeten, mikor a fiatalember elütötte, vagyis jócskán a zebrán volt. Ennél többet mit kellett volna tennie? Forgalmat irányítani, hogy átmehessen?
  Idős ember lévén lassan tudott csak járni botra támaszkodva. Ez azt jelentené, hogy el kell ütni, ha nem tud átrohanni egyik oldalról a másikra?

  Végül köszönöm mindenkinek, aki normális, emberi hangon tudott hozzászólni, függetlenül attól, hogy ismerte, vagy nem ismerte a Mamámat. Egy nagyon értékes embert veszítettünk el, személye számunkra pótolhatatlan.

  Üdvözlettel: Pár Gabriella”
 • 98. Morpheus_RexXx 2010. december 08. 09:40
  „96. papsajt 2010.12.08. 09:29 :)
  92. sapiati 2010.12.07. 23:47
  De te esteleg gyakorolhatod a tér és idő hajlítását/megállítását... ha érzékeled a burkot magad körül, akkor sikerült. De ha a mozgásban levő tárgyak mégis megérintenek, akkor te fogsz meghajolni (horpadni) kissé. :)”
117 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borászok határideje

Csongrád megye - A borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésével kapcsolatos támogatási… Tovább olvasom