Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Két hete nem találja Andreát a családja

Szeged - Kisiklott az élete a két hete eltűnt Jancsikné Hajdú Andreának – ezt mondja a 45 éves nő édesanyja. Hajdú Józsefné arról is mesélt lapuknak, lánya az eltűnése napján egy nejlonszatyorba pakolta köntösét, papucsát, majd útnak indult. Azóta sem látták.
– Kedden volt két hete, hogy eltűnt. Hétfőn azt mondta, találkozik egy évek óta nem látott munkatársával, az Ibolyával. Másnap délelőtt a sarki telefonfülkéből hívta Ibolyát, amikor visszajött, elkezdett pakolni. Egy nejlonszatyorba köntöst, fürdőlepedőt, hálóinget, fehérneműt rakott, és egy strandpapucsot is vitt magával, mint aki kirándulni indul – elevenítette fel a lányával töltött utolsó napot Hajdú Józsefné. A Szegedről május 13-án eltűnt Jancsikné Hajdú Andrea édesanyja szerint lányánál alig 500 forint volt, amikor elindult, azt mondta, Zsombóra, egy kertészetbe megy munkaügyben. Oda viszont sosem érkezett meg, a 45 éves nő eltűnt, és a volt kolléganőnek, Ibolyának is nyoma veszett.

Hajdú Józsefné lánya korábbi fotóját is megmutatta. A szerző felvétele
Hajdú Józsefné lánya korábbi fotóját is megmutatta.
A szerző felvétele

Félhosszú ballonkabátban ment el

A 150-155 centiméter magas, vékony testalkatú, körülbelül 55 kilogramm súlyú, félhosszú, egyenes, szőke hajú, keskeny arcú nő május 13-án délután ment el szegedi otthonából. Eltűnésekor világosszürke, cipzáras kapucnis kardigánt, világosbarna, félhosszú ballonkabátot, fekete nadrágot, fekete edzőcipőt és ciklámenszínű női táskát viselt. A rendőrség kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik Jancsikné Hajdú Andreával kapcsolatban, hívja a rendőrséget a 62/562-423-as vagy a 06-80/555-111-es telefonszámon. A 107 vagy 112 központi segélyhívón is lehet jelentkezni.
Hajdú Józsefné elmesélte, Andrea a munkanélküliség miatt többször kiborult.

2012-ben biztos szegedi állását egy barátnője invitálására hollandiai munkára cserélte. Az akkor 43 éves nő azért ment külföldre, hogy az ott keresett pénzből felújítsák IKV-s lakásukat. Mert az penészedik, falai is mállanak. A külföldi munka kétszeri próbálkozás után sem jött össze, Andrea végül 2014. április 30-áig közmunkásként itthon dolgozhatott.

– Életemben nem láttam Ibolyát. A rendőrség sem találta. Azt mondták, a sarki telefonfülke híváslistáját sem tudták lekérdezni. A lányom a lakáskulcsot is itthon hagyta, azt mondta, fél, hogy elveszíti. Az iratait viszont elvitte – folytatta a történetet a lányát kereső édesanya. Hajdú Józsefné arról is beszámolt, hogy Andrea mobiltelefonja éppen az eltűnése napján romlott el.

Az idős nyugdíjas asszony arról is beszámolt, hogy lánya fiatalkorában, majd 2004-ben is megpróbált öngyilkos lenni. – Gyógyszereket vett be, szerencsére időben megtalálták. De ennek már tíz éve! Most pedig elnyelte a föld. Azon aggódott, ha nem kap munkát, az utcára kerülünk. Ezért volt kétségbeesve – mondta Hajdú Józsefné.

A család az eltűnést a Facebookon is megosztotta. Jancsikné Hajdú Andrea lánya lapunknak azt mondta, édesanyjával hetente találkoztak. Az utóbbi időben viszont ritkábban látták egymást, az édesanya depressziója miatt. – Amikor dolgozott, jobb kedve volt. Ahogy véget ért a közmunka, visszaesett. Azt sem tudom, igaz-e, hogy Zsombóra ment. Azt is el tudom képzelni, hogy elrabolták vagy éppen fogva tartják – mondta Jancsik Alexandra.

Megtudtuk, a rendőrség csak bűncselekmény gyanújánál kérheti le a nyilvános telefonfülkék híváslistáját, bejelentett eltűnés miatt nem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pál Tamás a sztárfalon

A Szegedi Nemzeti Színház első karmestere, Pál Tamás dedikált fotóját akasztották szerdán a szegedi Brnói étteremben a sztárok falára. Tovább olvasom