Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Két hónap, harminc besurranás Szegeden

Szeged - Az elmúlt két hónapban Szegeden harminc olyan bűncselekmény történt, amelyeket magukat házalóknak kiadó személyek, vagy besurranó tolvajok követtek el tájékoztatott Komjáti Orsolya.
Az elmúlt két hónapban Szegeden harminc olyan bűncselekmény történt, amelyeket magukat házalóknak kiadó személyek, vagy besurranó tolvajok követtek el tájékoztatta lapunkat a bűncselekmények ezen formájának ugrásszerű növekedéséről Komjáti Orsolya. A Szegedi Rendőrkapitányság szóvivője elmondta: az esetek többsége az áldozatok figyelmetlenségéből fakad. – Bűnözők egy csoportja edényeket, ágyneműt, ékszereket, evőeszközöket kínálnak megvételre alacsony áron, és így sokszor nyernek bejutást magánlakásokba, házakba. Ezek után az elkövető számára elég néhány másodperc, és amíg nem figyelünk, már el is tűnik a zsákmánnyal. Mivel egyre több az ilyen eset, a rendőrség arra figyelmeztet mindenkit, hogy idegeneket senki ne engedjen be a lakásába. – Ha valaki hivatalos szerv, közüzemi szolgáltató, vagy más szervezet munkatársának adja ki magát, először nézzék meg igazolványát, valamint ne váltsanak fel nagycímletű bankjegyet idegennek – mondta a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Profik és kezdők mérkőznek a szegedi Reök-palotában

Szeged - Óriási az érdeklődés a Mezzo, a szabadtéri és az Armel Produkció nemzetközi operaversenye iránt: világszerte több száz pályakezdő és profi énekes indult el az elődöntőkön. Tovább olvasom