Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Két hónapig áll a bál - Szegeden a Szent-Györgyi Albert Rotary Club estje nyitja a szezont

Szeged - Jótékonysági bállal kezdődik idén a szezon Szegeden: a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai január 15-én a Forrás Hotelben rendezik összejövetelüket. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakban mulatnak még többek között a vámosok, a mérnökök és a rögbisek is.
A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged báljával indul a farsangi szezon január 15-én Szegeden. A klub tagjai idén huszadik alkalommal mulatnak együtt. Fontos megjegyezni: aki kifizeti a 25 ezer forintos belépőt (amiért a Rotary tagoknál lehet jelentkezni), a szórakozás mellett jótékonykodik is, hiszen a klub idén is nemes célra fordítja a bál bevételét. Tavaly a Borsod megyei árvízkárosult családoknak vásároltak műszaki cikkeket a jótékonysági alapba befolyt pénzből, idén tehetséges középiskolás, egyetemista diákokat támogatnak, hátrányos helyzetű gyermekeket üdültetnek majd a kishomoki táborban.

A jövő hét szombati rendezvény programja ígéretes: az újszegedi Forrás Hotelben Polyák Lilla és Homonnay Zsolt, a Budapesti Operaház művészei lépnek fel, majd a Zsomboys zenekar zenél a megjelenteknek. A bál védnöke Botka László polgármester, Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök és Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

A felújított Hunguest Hotel Forrásban báloznak majd január 28-án a vámosok és február 19-én a mérnökök is, március 5-én pedig a Csongrád Megyei Agrárkamara várja vendégeit az impozáns helyszínen.

Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Szeged Első Lions Klub és a Szegedi Tudományegyetem közös jótékonysági bálját február 5-én a TIK-ben. A bevételből szegedi gyermek-egészségügyi intézmények műszerbeszerzését támogatják. Az esten fellépnek a Szegedi Nemzeti Színház művészei, lesz meglepetés zenekar, borkóstoló, szivarszoba, képzőművészeti kiállítás és bécsi kávézó. A svédasztalos vacsora a különböző nemzetek konyhájából ad ízelítőt, a legkülönlegesebbnek az indonéz bemutató ígérkezik.

Jó hangulat jellemezte a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tavalyi jótékonysági estjét is. Archívfotó: Frank Yvette
Jó hangulat jellemezte a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tavalyi jótékonysági estjét is.
Archívfotó: Frank Yvette

Másodszorra szórakoznak a rögbisek és barátaik az IH Rendezvényközpontban január 29-én. A II. Szegedi Rögbis Bálon a talpalávalóról a Green6 zenekar gondoskodik. Stand up comedy-vel, meglepetésekkel, tombolával várják a szórakozni vágyókat. Ezen az estén adják át az év játékosa díjat, és lesz rögbis árverés is. A belépő 6000 forintba kerül.

A hagymabál biztos

Makón Továbbra is bizonytalan nagyon sok bál megszervezése, nem tudni, összejön-e a létszám – tudtuk meg Szabó Csabától, aki a helyi bálok közül nagyon soknak helyet, esetleg a vacsorát biztosító Autós csárda egyik vezetője. A „kötelező" iskolai bálokat természetesen, ha szerényebb külsőségekkel, kevesebb vendéggel is, de megtartják. Nem tudni viszont még, lesz-e például zenész- , tűzoltó- vagy vadászbál – ilyen ötletekről hallottunk. Biztosan megrendezik viszont a makói bálok legrangosabbikát, a hagymabált. Bálint Márta, a rendezvénynek hagyományosan otthont adó Hagymaház igazgatója elmondta: február 26-án, szombaton tartják, a zenét Csikota József együttese szolgáltatja majd, a sztárvendég pedig Takács Nikolasz, az X-Faktor sztárja lesz. A belépő idén olcsóbb lesz a szokásosnál, 6950 forint.

Báli szezon Vásárhelyen

A Bethlen Gábor Református Gimnázium diákbáljával kezdődik az idei báli szezon. A rendezvény ma este 7 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A nyitótánchoz a zenét a Városi Fúvószenekar játssza Vágó János vezényletével. A hagyományosan évente megrendezett bálok közül a Fekete Sas ad otthont a többinek. Január 22-én este 7-kor kezdődik a Németh László Gimnázium rendezvénye, a Gregus tagintézmény bálját január 22-én tartják. Február 4-én a corvinos diákbál kezdődik, másnap este pedig az Erzsébet-kórház jótékonysági bálját rendezik meg. Február 12-én lesz a Kalmár Zsigmond tagintézmény diákbálja. Február 19-én a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület gazdanapját zárja a gazdabál, február 26-án az Eötvös székhelyintézmény diákbálján kapcsolódhatnak ki a résztvevők.

Olvasóink írták

 • 3. 6664 2011. január 08. 21:43
  „Fura egymás után olvasni a csanyteleki kidőlt falú házat és szegedi bálakat...”
 • 2. Mignonn 2011. január 08. 14:16
  „ingyen pia lesz
  ott a helyem :)”
 • 1. Mignonn 2011. január 08. 14:15
  „táncolgatunk-táncolgatunk
  nincs itt válság!
  Megyek oda én is!
  Biztos jo meleg lesz.
  :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máté hazaérkezett

Minden várakozást felülmúló gyorsasággal felépült december eleji szívátültetéséből Illés Máté, aki rekord ideig élt műszívvel. Tovább olvasom