Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Két hónapon át tartottak fogva, fenyegettek és vertek két nőt

Szeged – Vádemelést javasol a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Csongrád Megyei Főügyészségnek kilenc gyanúsított ellen különösen súlyos hátrányt okozó emberrablás és más bűncselekmények miatt; az ügy előzménye: két nőt mintegy két hónapon át fogva tartottak, fenyegettek és bántalmaztak több szegedi és kecskeméti lakásban.
Kiderült, az ügy előzményeiről a Délmagyarország számolt be először. Kattintsanak a két szövegben található linkre az előzményekért!

Korábban írtuk:
Az egyik szegedi sértett még tavaly szeptemberben tett feljelentést – akkor még rablás miatt – a Szegedi Városi Rendőrkapitányságon, de az ügyben végül több ember által elkövetett emberrablást és más bűncselekményeket állapítottak meg a nyomozók.

Az eljárás során kiderült: két szegedi nő 2010 tavaszán Svájcban prostituáltként dolgozott, ahogy az NNI megfogalmazta, egy szegedi család „támogatásával". Az egyik nő a család felügyelete alatt már ezt megelőzően is dolgozott prostituáltként, sőt, együtt élt a család egyik tagjával. A férfi a rendőrség adatai szerint már korábban is rendszeresen, néha „eszméletvesztéses állapotot előidézve" bántalmazta a nőt, akinek 2008 karácsonyán egy verés során eltört a jobb keze.

A két nő tavaly tavasszal összeveszett az őket prostituáltként futtató másik családtaggal, akit a svájci hatóságoknál feljelentettek. A nők a kihallgatásuk után hazautaztak Szegedre. A gyanúsítottak 2010 júniusában elrabolták a két nőt, akiket hozzávetőleg két hónapon keresztül több szegedi és kecskeméti lakásban fogva tartottak, rendszeresen fenyegettek és súlyosan bántalmaztak. Azt akarták elérni, hogy a Svájcban előzetes letartóztatásban lévő rokonuk ellen tett feljelentésüket, tanúvallomásaikat vonják vissza. A családtagok minden eszközzel igyekeztek rávenni a sértetteket a vallomások visszavonására, s a nők a bántalmazások és fenyegetések hatására ezt részben meg is tették, de később állításaikat a svájci hatóságok előtt újra megerősítették.

Az NNI közlése szerint a bántalmazások során előfordult, hogy baseballütővel, széklábbal verték meg a nőket, késsel, családtagjaik megölésével, bántalmazásával fenyegették meg őket olyannyira, hogy az ügyben kirendelt pszichológus szakértő szerint az átélt események a sértetteknek „súlyos pszichés traumát okoztak", amely hosszú távon is ki fog hatni életminőségükre, pszichés állapotukra.

A rendőrség az említett családhoz tartozó hat gyanúsítottat 2010. november 25-én fogta el. Ők a nyomozás során végig tagadták a bűncselekmények elkövetését, igyekeztek a történteket úgy beállítani, hogy a két nő önszántából, önmagának dolgozott prostituáltként, és a terheltek részéről nem történt semmi olyan dolog, amely kényszerítéssel a sértettek korábbi vallomásainak visszavonására irányult volna.

Az ügynek a két nő mellett sértettje volt egyikük 9 éves húga is, aki nővére elrablásakor éppen a testvérével volt, és csak annak kifejezett könyörgésére engedték hazamenni.

A család hat tagja ellen különösen súlyos hátrányt okozó emberrablás, kitartottság, súlyos testi sértés, fiatalkorú sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése, míg három további, a családdal szoros kapcsolatban álló gyanúsított ellen, szintén különösen súlyos hátrányt okozó emberrablás és személyi szabadság megsértése miatt javasolnak vádemelést a nyomozók.

Olvasóink írták

 • 5. Domonics 2011. augusztus 10. 11:34
  „A feltételezett elkövetők monogramjaiból is ki lehetne következtetni etnikai hovatartozásukat???”
 • 4. agyament 2011. augusztus 09. 21:33
  „Legalább monogramok?”
 • 3. jozko 2011. augusztus 09. 17:44
  „A "legszebb" az ebben, hogy az ilyen szituációkat megért kliensek az esetek többségében
  még véletlenül sem mondanak igazat!
  Hallgatod a"mellébeszélésüket", próbálod felmérni a mentális sérüléseiket és próbálsz rájönni:
  Miért hazudik, vagy legalább is kerüli az igazságot?

  Nem vagyok rendőr - ha pedig segítségért jött, miért takargatja a lényeget....”
 • 2. horvathi 2011. augusztus 09. 16:21
  „Ez nem egy bizonyos etnikum bűnözési szokásaira utaló cselekmény?”
 • 1. deszkás 2011. augusztus 09. 15:58
  „Ki (kik) is lehet az aki az emberrablástól sem riad vissza?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó útjára kísérte a falu szeretett plébánosát

Életének 91. évében elhunyt Kartal József, Röszke díszpolgára. 30 éven át szolgálta plébánosként a települést. Tovább olvasom