Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Két jelölt indul Zákányszéken

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Zákányszéken.
Kovács József jelenlegi polgármester újra indul a posztért, ha sikere lesz, a harmadik ciklust tölti Zákányszék vezetőjeként. – Nagyon sokat tettem a falu összekovácsolásáért: amire a legbüszkébb vagyok, hogy 1998-tól minden év decemberében megrendezhettük a falukarácsonyt – – mondta a polgármester .

Az elmúlt pár évben a falu infrastruktúrája sokat fejlődött: megoldották a szennyvízkezelést és a tanyai telefonrendszert, a múlt évben adták át a kábeltévé hálózatot is. Kovács József tervezi, hogy a közeljövőben kiépítik a falu számítógépes rendszerét (efalu- program), több utat aszfaltoznak.

A polgármester úgy gondolja: esélyes a győzelemre az őszi választáson. – Szeretem a munkámat, és úgy érzem, hogy a megszerzett tudásomat a falu javára tudom fordítani.

Kihívója Matuszka Antal, aki jelenleg önkormányzati képviselő. – Független jelöltként indulok és a zákányszéki lakosság engem támogat – mondja. A település gazdái kérték fel, hogy induljon a választásokon. Ő maga is őstermelőként dolgozott, részt vett több rendezvény megszervezésében; úgy érzi, hogy szakmai tapasztalatával polgármesterként is helyt tud majd állni. Matuszka Antal hangsúlyozta, hogy most sem végez rossz munkát a falu vezetése, de ő még többet tudna tenni. Szeretné ha még több infrastrukturális beruházás valósulna meg a faluban, és igyekszik mindent megtenni azért, hogy a település gazdáit még jobban összefogja.

Az MSZP még nem döntött, indít-e saját jelöltet. Kovács Józsefet hivatalosan is támogatja a Fidesz. A polgármestertől úgy tudjuk, hogy négy évvel ezelőtt a helyi Fidesz és az MSZP is őt támogatta.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalí-kiállítás szeptember 1-jétől a Fekete Házban

A különc festőegyéniség, Salvador Dalí kiállítása szeptember 1-jén nyílik Szegeden. A belváros is… Tovább olvasom