Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Két koncertet ad Szegeden a Szinetár–Bereczki házaspár

Szeged - A nagy érdeklődés miatt két koncertet ad Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán csütörtökön a szegedi IH Rendezvényközpontban. Musicaldalokkal érkeznek, de beszélgetni is fognak.
Csak egyet tervezett, mégis két koncertet ad Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra csütörtökön Szegeden, az IH Rendezvényközpontban. A 18 órakor kezdődő estre elővételben elfogytak a jegyek, ezért a házaspár 20 órakor is színpadra lép a Musical Duett 1. és 2. dalaival.

– A két album esszenciájával készülünk, de éneklünk szólót, és bevonjuk egy kicsit a közönséget is, beszélgetünk a nézőkkel, anekdotázunk, elmeséljük egy-egy darab történetét. Az est kettőnkre épül, bensőséges klubhangulatot igyekszünk teremteni – mondta érdeklődésünkre Bereczki Zoltán, aki örül a komoly érdeklődésnek, és nem fél a két fellépéstől, mert – mint mondta – hozzá vannak szokva a komoly fizikai és szellemi terheléshez.

Minden helyszínre egyedi műsorral érkeznek – így lesz ez Szegeden is. Ráhangolódnak az estére, ezekben a napokban otthon is téma a fellépés, eldöntik például, hogy a báli szezon miatt táncos est legyen, vagy inkább a párbeszéd kapjon nagyobb hangsúlyt. A musical népszerűsége Bereczki szerint egyrészt annak köszönhető, hogy megújuló műfaj, másrészt annak, hogy teret ad a mesének, varázslatnak.

Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra nem csak a színpadon egy pár. Fotó: DM/DV
Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra nem csak a színpadon egy pár.
Fotó: DM/DV

– Kettős érzés van bennem, Szegeden eddig csak a szabadtéri színpadon léptem fel. A Dóm tér mágikus hely, ahol különleges energiák szabadulnak fel – hangsúlyozta Bereczki. – Nem véletlenül épült oda a fogadalmi templom, minden vallásos felhang nélkül mondom, hogy két tornya a világegyetem energiáit gyűjti össze. Kíváncsi vagyok, hogy egy másik szegedi helyszínen hogyan fogad majd a közönség.

Kezdetek

Bereczki Zoltánt legutóbb tavaly júliusban Zubolyként a Szentivánéji álomban láthatta a szegedi közönség a szabadtéri játékokon. A színész első profi fellépése az Elisabeth 1996-os bemutatóján volt a játékokon, azóta járt itt a Rómeó és Júliával, a Rudolffal is. Idén nyáron is visszatér, újra az Elisabeth-tel. A szegedi szabadtérin kezdett Szinetár Dóra is, a Dóm téren állt először színpadon 11 évesen, amikor a Nyomorultakban Cosette-et énekelte.

Olvasóink írták

  • 1. Celtis 2009. február 12. 13:36
    „Én rájuk szavazok a Megye Párja játékban. Lehet? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit tudhat Radnótiról a Kónya vagy a Kugler család?

Szeged - Májusban emlékezünk a 100 éve született Radnóti Miklósra – Szegeden is. Addig a… Tovább olvasom