Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Két megyei gyerek tanulhat az Ének iskolájában

Csongrád megye - Az országos ismertség útján indulhat el az a 16 gyerek, akik részt vesznek a TV2 Az ének iskolája című produkciójában. Két megyei fiatal is esélyes, hogy felfedezze magának a popszakma: a mindössze 8 éves szegedi Tabatabai Nejad Flóra, valamint a 13 éves szatymazi Veres Roland.

Két Csongrád megyei "tanulója" is lesz az Ének iskolájának. A TV2 szombaton indult új műsorában 16 tehetséges gyerek tanulhat majd Szulák Andreától, Szanditól, Hajós Andrástól és Király Viktortól a Friderikusz Sándor vezette osztályban – köztük egy szegedi és egy szatymazi fiatal tehetség.

Tabatabai Nejad Flóra a mezőny legfiatalabb résztvevője – mindössze 8 éves. Az iráni apukájának köszönhetően meglehetősen egzotikus nevű szegedi kislány azonnal levette a meghallgatáson még zsűriként működő tanárokat a lábukról, mind a négyen maguknak akarták. - Tündér voltál – lelkendezett Szandi és megpuszilta Flórát. Végül kiderült: az ő irányítása alatt kezdheti bontogatni szárnyait a kislány, akiről már bölcsődés korában megállapították: abszolút hallása van.

Tabatabai Nejad Flóra. Fotó: DM/DV
Tabatabai Nejad Flóra
Fotó: DM/DV

- Két évesen persze még korainak tartottuk, hogy énektanárhoz járassuk, de mivel ezt az óvodában is megerősítették, négy éves korában a Király-König Péter Zeneoviba írattuk – mesélte lapunknak édesanyja, Radics Mónika. - Egy évre rá zongorázni kezdett és zeneiskolai oktatásban részesül. A hangját azonban még túl korai képezni.

Flóra tavaly jelentkezett egy tehetségkutatóba is, ahol a zsűri elé került, de túl kicsinek tartották a szerepléshez. Éppen ezért nagyon boldog volt, hogy most lehetőséget kapott. - Nekünk, szülőknek is ez egy pozitív visszajelzés, hiszen mostmár szakemberek is azt mondják, hogy érdemes lenne később, amikor már képezhető lesz a hangja, az énekléssel foglalkoznia – mondta az édesanya.

Veres Roland talán azért maradhatott meg a szombati adás nézőinek emlékezetében, mert a legvagányabb bevonulást produkálta. "Heló, heló" - jött be a színpadra. Magáról annyit mesélt: a suliban nem jeleskedik, de DJ-zik és gördeszkázik is az éneklés mellett. Utóbbival egy éve foglalkozik komolyabban, akkor került be ugyanis a szegedi Talent Tehetségkutató Énekstúdióba. - Az a legjobb érzés, amikor megtapsolnak a színpadon – mondta a szatymazi fiú.

Veres Roland. Fotó: DM/DV
Veres Roland
Fotó: DM/DV

Roli a Mizu című számot adta elő a tanárok előtt, majd még egy beatbox-produkciót is rögtönzött nekik. Szulák Andrea és Király Viktor is küzdöttek érte, végül utóbbi tanítványa lett, melynek nagyon örült.

Nem is gondoltam volna, hogy bekerülök – mesélte lapunknak a fiú, aki úgy tervezi, felnőtt korában a zenével foglalkozik majd. - Remélem, ha a műsorból megismernek, még több fellépésem lesz – tette hozzá.

Az Ének iskolája a korábbi tehetségkutató műsorokkal szemben nem kieséses alapon működik majd. A 16 kiválasztott gyereket heteken keresztül figyelhetik majd a nézők, akik egyfajta nyilvános tehetséggondozást kapnak. A műsornak 15 második helyezettje és egy győztese lesz – utóbbi lemezszerződést, egy utazást Krétára és egy szintetizátort kap majd.

Olvasóink írták

 • 13. ivopapus 2013. április 24. 21:29
  „Elolvastam az összes hozzászólást. Úgy látom megoszlanak a vélemények elég rendesen......
  Mondjuk ahogy elnézem, az mondjuk senkinek nem jutott eszébe, hogy az a gyerek mondjuk Önként jelentkezett a műsorba? Mi van akkor, ha így történt? Miért baj az,ha egy szülő ilyenben támogatja a gyermekét?
  Úgy érzem, hogy a hozzászólok többségéből egyszerűen csak az irigység beszél....
  Irigy azért, hogy az ő gyermeke nincs ott vagy azért, mert annak idején nem volt ilyen műsor, nem volt lehetőség ilyenre.
  Bár... ez is hülyeség,mert annak idején meg volt a Ki Mit Tud, ott volt már akkor is a lehetőség Mindenkinek!
  Nem mellesleg ismerem a szülőket és mielőtt lehurrognának egyesek megjegyzem, amit csak lehet, amit csak tudnak, megadják Rolinak és a testvéreinek is! Támogatják Őket mindenben!
  Ami pedig a "ne jeleskedj az iskolában" és hasonló véleményeket illeti, azért kiváncsi lennék, hogy a hozzászólók közül ki az aki jelessel fejezte be az iskolát? :DDDDD
  "Arra nem is gondolt még senki, hogy mennyi munka, mennyi tudás van bennük. " - Szerintem ezt senki sem vette figyelembe.....

  Üdvözletem Mindenkinek! :)”
 • 12. Horthyszobor 2013. április 23. 21:04
  „Szeretném jelezni, hogy tizenéves gyerekeket kritizál szinte mindenki. Arra nem is gondolt még senki, hogy mennyi munka, mennyi tudás van bennük. Próbáljon csak valaki úgy kimenni a színpadra, hogy hello, hello... Nem egyszerű. Nagyon könnyű így kisgyerekeket kritizálni. Akik kritizálnak, anno az iskolai ünnepségeken a leghátsó sorban kuksoltak, és nem értették azt...
  Ezeken a gyerekeken látszik, hogy csillog a szemük és nem egy tucat műsorban fognak szerepelni. Nekem nagyon tetszett, nagyon büszke vagyok a két kis szegedi palántára. Kíváncsian várom produkcióikat!!! Kissé irigykedem, hogy anno nem volt ilyen műsor, az mtv1-n:)”
 • 11. online 2013. április 22. 15:55
  „4.Piano. Csak nem ennyire értelmes...”
 • 10. békaügetés 2013. április 22. 14:57
  „a legvagányabb bevonulást csinálta,heló-heló !!!!!!”
 • 9. Szurkoló 2013. április 22. 14:48
  „Megnéztem a két produkciót és arra gondoltam, hogy te jó ég, két mennyire édes, drága, tüneményes és tehetséges kisgyerek! :)
  Aztán legörbült a szám, mert arra gondoltam, hogy de miért, miért, MIÉRT kell őket ennyi idősen tévéműsorban szerepeltetni? Mi lesz velük, belőlük? :(
  Kívánom, hogy csak előrelépés és pozitívum származzon nekik ebből a műsorból. De erre sajnos erre nem látok túl sok esélyt. :(”
 • 8. csupaszpisztoly 2013. április 22. 13:45
  „Mű, "csinált" világba tévedtek a gyerekek - szülői segítséggel. A felemelést és a leejtést is meg kell tanulni kezelni, amit gyerekek nem tudnak. A kisfiút nem láttam. A cikket olvasva jobb lett volna, ha néptáncolni taníttatják, nem lenne gond a viselkedés. Lehet, hogy tud, talán a szülők tartották jópofának az ilyen fellépést. A kislány énekét láttam. Aranyos gyerek, nem több és jobb, mint a helyes ilyen korú kislányok. A család természetesen büszke rá. Az apukát ismerem régről, tartok tőle, naivitása vitte ide. Kívánom, hogy sem a mennyet, sem a poklot ne járják meg a gyerekükkel kapcsolatban.”
 • 7. bambulla 2013. április 21. 23:03
  „hát azt kell mondjam, hogy ők eszközök sajnos
  amíg nézettséget produkálnak addig érdekesek lesznek
  mire számol egyébként a szülő?
  más tehetségkutató műsorban szerepeltek ifjoncok, de semmit se lehet róluk hallani
  egy gyereket ez rossz irányba vihet el
  lásd ultralaza Rolika esetében
  már sztárnak hiszi magát
  vége a műsornak és csak egy lesz a többi gyerek közül
  ezt fel tudja majd dolgozni?”
 • 6. pirosmedence 2013. április 21. 19:02
  „Remek! Gratulálunk a szülőknek és a gyermekeknek is: a legjobb úton haladnak abban a tekintetben, hogy miként lehet tönkretenni egy gyereket. Rolika! Csak lazán!!! Nyerő vagy!!!! Az a helo, helo, az király zsír vagy, ne tanulj, az iskola felesleges, minden tanár hülye gyökér, igazad van, elég, ha a neved alá tudod írni, csak dj-zz és gördeszkázz minél többet, meg szerepelj, anyuciék ebben fognak támogatni, az iskolát meg felejts nagy ívben el, sok pénzt keress, adót ne fizess, lehetőleg verj át mindenkit és csak majomkodj a szinpadon, meg a dj meg a deszka - ezek nélkül nem élet az élet!!!!!”
 • 5. vmagdi 2013. április 21. 17:03
  „nem nézek ilyen műsorokat egyáltalán. Szerintem, ha észrevesszük, hogy van valami pozitív adottsága a gyerekünknek, akkor segíteni kell, de nem úgy hogy elküldjük a celebgyárba, aztán meg szánakozunk rajta, mint vvéván... mindennek megvan a maga ideje és módja is... ezek a gyerekek soha többé nem lesznek már gyerekek”
 • 4. Piano 2013. április 21. 16:19
  „minden második kislánynak legalább ilyen hangja van, mint Flórácskának, és ugyanilyen szépen tud mosolyogni”
 • 3. rodnás 2013. április 21. 14:40
  „Egy ilyen kisgyereknek nem hiszem, hogy heló, heló-val kell köszönnie felnőtteknek! A szülőknek is lenne mit tanulni jólneveltségből!”
 • 2. Minibusz 2013. április 21. 13:46
  „Egyetértek magdival.
  csak 3 percet láttam kb a tegnapi részből, de a kis srác azt mondta, hogy menő akar lenni, jobban mint most.
  gratulálok neki is meg a szülőknek is.
  okés, tényleg lehet, hogy van tehetsége, ehhez nem értek, de egyszer az életben miért nem lehetne mondjuk matek zseniket bemutatni meg azokat támogatni?
  Ja, arra nincs igény.”
 • 1. vmagdi 2013. április 21. 09:39
  „azért lehetne abból tanulni, hogy a celebképzőnek milyen árnyoldalai vannak, identitászavar, deviancia, drog, alkohol, párkapcsolati és mentális problémák.... mind, szinte kivétel nélkül. Vajon mit gondoljak azokról, akik már a kis gyereküket is belepaszírozzák ebbe a világba és nem hagyják őket gyereknek lenni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki mindig színesben látja a világot

Lehetett volna tornász vagy festőművész, végül mégis az építészet mellett kötött ki a szegedi Szögi László. A hét embere, interjú. Tovább olvasom