Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Két milliméteren múlt

Ma hagyhatja el a szegedi új klinikát az a férfi, akit július 24-én este a Széchenyi téren szúrtak szívtájékon. Sós Pál több mint három hétig lábadozott a klinikán. Állítása szerint ennyi idő alatt senki nem kereste őt a rendőrségtől, hogy elmondják, ki és miért támadt rá.
Sós Pál mellkasát tizenöt öltéssel varrták össze Fotó: Karnok Csaba
– Az Anna-kút felől tartottam a Széchenyi téri trolimegállóba. Újszegeden akartam meglátogatni egy régi ismerősömet. Hirtelen elsötétült minden, és a klinikán ébredtem – meséli Sós Pál. Július 24-én este tíz óra körül egy 53 éves férfi késelte meg a Széchenyi téren. Négy napig feküdt eszméletlenül az intenzív osztályon, sebét tizenöt öltéssel varrták össze.

– Arra ébredtem, hogy egy ápolónő borotvál. Azt mondta, szíven szúrtak – emlékszik vissza a férfi, aki hat évvel ezelőtti válása után költözött Szegedre, és azóta jobbára az utcán tölti mindennapjait. – Húsz évig voltam házas. Háromszobás összkomfortos házunk, kocsink és fóliatelepünk volt. A válás után nem akartam gyerektartást fizetni, ezért mindent a két fiam nevére írattam át, én meg minden pénz és ingóság nélkül Szegedre jöttem – mesél utcára kerüléséről. Azóta alkalmi munkából és segélyből tartja fenn magát, egy ismerősével pedig közösen bérelnek szobát. Saját bevallása szerint az italt ugyan nem veti meg, de azon a napon amikor megszúrták, egy nagyfröccsnél nem ivott többet.

– Hogy ki szúrt meg? Ezt én is szeretném tudni. Vártam, hogy a rendőrség bejön és kihallgat. Ugyan semmire sem emlékszem, de legalább közölhették volna ki és miért tette ezt. Általában egyedül járom a várost, a többi hajléktalannal mindössze köszönőviszonyban vagyok. Ezen a napon sem volt senki velem – árulja el a megkéselt férfi, akit a kis híján halálosnak bizonyuló szúrás után valószínűleg kirabolt támadója. – A szatyromból a szemüvegem, a borotvám és a szódásszifonom tűnt el.

Az övtáskámból ötezer forint hiányzik – sorolta fel azokat a dolgokat, amit ébredése után nem talált. Volt-e haragosa? – Inkább adok az embereknek, semmint elvegyek. Vannak persze hajléktalan ismerőseim, de soha nem szólalkoztam össze egyikükkel sem, pénzzel sem tartoztam senkinek – mesélte.

– Az orvosok szerint három dolog mentette meg az életemet: az idejében érkező mentőautó, hogy a penge nem két milliméterrel arrébb érte a szívemet, és hogy aznap este pont egy szívspecialista orvos volt az ügyeletes – beszélt „újjászületéséről".
A férfit ma reggel engedik ki a klinikáról, első útja a rendőrségre vezet majd. – Azért megyek oda, hogy végre megtudjam, mi történt velem. Látni akarom azt, aki megkéselt. Meg szeretném kérdezni tőle, miért tette ezt velem – beszélt Sós Pál. A férfi azt mondta, a három hét alatt volt ideje átgondolni eddigi életét. – Többé nem iszom alkoholt és szeretnék egy rendes munkahelyet is.

Már találtam egy munkalehetőséget Szombathelyen. Fix pénzt, szállást és havi egyszeri hazautazást ajánlanak. Szegedről biztosan elmegyek. Nem akarok egy olyan városban maradni, ahol este tízkor leszúrhatnak egy embert az utcán – mondta.

Műfogak és szemtanúk

M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az esettel kapcsolatban elmondta, a rendelkezésre álló adatok szerint július 24-én, az esti órákban két hajléktalan férfi keveredett vitába a Széchenyi téren. A vita hevében egy 53 éves férfi mellkason szúrta a másik, 47 éves férfit (Sós Pált), akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak a klinikára. A helyszínről elmenekülő elkövetőt a dulakodásban szerzett sérülései, a vita hevében szájából kiesett műfogai, valamint szemtanúk elmondása alapján, nem sokkal az esetet követően fogták el. Az 53 esztendős férfi ellen – aki beismerő vallomást tett – előzetes letartóztatása mellett, emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A sértett kihallgatásával kapcsolatban a sajtóreferens csak annyit közölt, „az, hogy mikor lesz valaki kihallgatható állapotban, az az egészségügyi helyzetének alakulásától függ". Jelentjük: Sós Pált tegnap „kihallgatható" állapotban találtuk.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két bódéváros tűnik el egyszerre

Szeged gyomrának nevezett Mars tér, a kisemberek piaca sosem versenyzett a dorozsmai nagybanival, a… Tovább olvasom