Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Két perces bűzfröccs a turistáknak: mobilvécét szivattyúztak délelőtt 3/4 10-kor a Kárászon

Délelőtt háromnegyed tízkor takarították ki és vitték el a mobil WC-ket Szegeden a Kárász utca és a Klauzál tér sarkáról. Kollégánk kérdése: vajon ugyanezt meg mernék-e csinálni Saint Tropez-ban a kávézó turisták között? A szolgáltató elnézést kér. Bizonyítani tudja: két percig volt nyitva a szelep.
– Mitől támad hirtelen szarszag csütörtök délelőtt háromnegyed tízkor Szeged sétálóutcáján, a cukrászda mellett? – tette föl a kérdést a szerkesztőségbe telefonáló egykori kollégánk, Zelei Miklós író, újságíró csütörtök délelőtt. Válaszolt is rá: – Attól, hogy most pakolják föl, kitakarítás után, a mobil WC-ket egy teherautóra, és viszik el, valahová.

Miklós szegedi, évek óta Budapesten él, most egy napra látogatott haza, kíváncsi volt a Kárász utcára is – és erre ért oda. Felhívta a szerkesztőséget, és közvetítette, mit lát és érez a helyszínen. Azt mondta, hogy elég sok a járókelő, az A Capella Cukrászdában fagyit vesznek az emberek, és miután kilépnek, próbálnak nem levegőt venni. Leolvasta, bediktálta a kisteherautó ponyváján lévő telefonszámokat. – Tipikusan ez az a munka, amit éjjel vagy hajnalban kellene elvégezni itt, egy idegenforgalom szempontjából fontos helyen – fűzte hozzá.

A mobil WC-ket bérbe adó Xeless Kft. hosszú ideje partnere a városnak, a legtöbb szegedi rendezvényre ők szolgáltatják a mobil WC-t és a mosdót, építkezésekhez is, a munkásoknak. Az anyacég az Öböl-háború idején 220 ezer katona szociális szükségleteit szolgálta ki, probléma nélkül – bocsátotta előre Iványi Ferenc, a kft. dél-alföldi régióvezetője.
 
Elmagyarázta, hogy amikor a WC-t elviszik, előbb kiürítik a tartályát. Ezen van egy szelep, amely ilyenkor kinyílik, és ez tényleg jár bűzhatással – főleg kánikula idején –, de ez a régióvezető állítása szerint nem tart öt percnél tovább.

Minden autójukon van GPS-jeladó. Tudják, kezelőjük mikor indítja, mikor állítja le a szivattyút. Iványi Ferenc utánanézett, és az derült ki, a helyszínre 9 óra 38 perckor érkezett meg a kollégája. 9 óra 47 és 49 között zajlott a szivattyúzás, és 9 óra 52 perckor már el is hagyta a helyszínt a kocsi. Szóval két perc volt az egész. Azért, hogy ez ezen a helyen pont ilyen időpontban történt, elnézést kér minden érintettől a kft..

– Nem két percig éreztem, hanem tovább. De nem is az idő számít, hanem az, hogy azalatt mi történt – mondta Miklós. – Sok idegenforgalmi marketinges, vendéglátós munkáját tönkre lehet tenni így néhány perc alatt, ha ilyet tapasztal a vendég. Nem hiszem, hogy ugyanezt meg mernék csinálni  Saint Tropez-ban, az utcára kitett asztalok mellett, ahol turisták isszák a kávéjukat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 12 migráns Csongrád megyében. A rendőrök a két… Tovább olvasom