Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Két riport van Szegeden

A szocialisták is kirukkoltak egy Riporttal. A második évfolyamába lépett, Fidesz közeli Déli Riport mellett most a Riport Szegediekkel című lapot juttatják el a postaládákba, melyről a Fidesz egyik reklámarca néz ránk.
A két újság külső megjelenése sok hasonlóságot mutat. Jobb oldalt az MSZP kampánykiadványa, bal oldalon a Budapesti Riport Kft. szegedi lapja Fotó: Karnok Csaba
A Fidesz plakátarca, a szomorú munkanélküli fiatalember szerepel a Riport Szegediekkel című kiadvány címlapján. Az MSZP szegedi szervezetének kampánylapja megszólalásig hasonlít a Budapesti Riport Kft. Szegeden Déli Riport címmel megjelenő ingyenes újságjára. A Déli Riport immár második évfolyamának hatodik számánál tart, a Riport Szegediekkel viszont csak a választások előtt pár nappal került a postaládákba először.

Megkérdeztük a lap felelős kiadójaként szereplő szegedi MSZP-elnököt, miért másolták a Déli Riport arculatát, és etikusnak tartják-e ezt. – Létezik egy fideszes Déli Riport, és egy a kampányban kiadott szocialista nyomtatvány. A kettő alapvetően más. A politikai ellenfelekkel szembeni mocskolódás, a teljesítmény, a tisztesség megkérdőjelezése helyett tényeket tárunk a szegediek elé – válaszolta Kozma József. Szerinte ha valaki hasonlóságot lát a két kiadvány között, akkor a tartalmi különbözőséget is észre kell vennie. Úgy véli, épp ezért nem történt másolás: ég és föld a különbség. A Fidesz „arcának" felhasználása még világosabbá teszi a mondanivalók közötti különbséget – mondta.

A Déli Riport főszerkesztője kiemelte: az MSZP-sek az ő szellemi terméküket próbálták utánozni. Haág Zalán szerint ennek örülni kell, mert csak az igazán jó dolgokat szokták hamisítani. – Sajnálom, hogy az MSZP nem volt képes valami újat létrehozni – tette hozzá. – Ugyanis ebben az esetben is – mint a legtöbb másolat esetében – az utánzat nem éri el az eredeti termék minőségét. Haág szomorúnak tartja, hogy az MSZP annyira lenézi a választókat, hogy a pártnál azt hiszik, a ő újságjukat, a Déli Riportot összetévesztik az MSZP-s kiadvánnyal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudósítás az Alagútból

A szegedi Alagút sörözőben tegnap megoszlottak a vélemények a Gyurcsány-Orbán televíziós vitáról.… Tovább olvasom