Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Két új képzés indul Szegeden

Két új képzés is indul februárban a Szegedi Tudományegyetemen. A piac- és közvélemény-kutató szakirányú továbbképzés levelező szakára diplomások, míg az ifjúságsegítő felsőfokú szakképzésre érettségivel rendelkezők jelentkezését várják.
Piac- és közvélemény-kutatókat képző szakát először hirdeti meg idén a Szegedi Tudományegyetem bölcsészettudományi és gazdaságtudományi kara a Budapesti Gazdasági Főiskolával közösen. A bolognai folyamat egyik fontos célja az intézmények, karok együttműködésének erősítése, ennek jó példája lesz az új levelező képzés.

Hetesi Erzsébet a GTK dékánja elmondta, a társadalomelméleti tárgyakat a szegedi bölcsészkar, a közgazdasági alapismereteket a gazdaságtudományi kar, míg a gyakorlati képzést a budapesti intézmény külkereskedelmi főiskolai karának oktatói biztosítják majd. A cél: olyan szakemberek kibocsátása, akik diplomájukkal akár multinacionális piackutató cégeknél is elhelyezkedhetnek. A négy féléves képzés első évfolyama februárban indul.

Régiónkban hiánypótló az a képzés is, amelyet a Szegedi Tudományegyetem tanárképző kara indít. Az új, ifjúságsegítő felsőfokú szakképzésre bárki jelentkezhet, aki középiskolai érettségivel rendelkezik. A leendő szakemberek feladatai közé tartozik majd a fiatalok aktivizálása és érdekvédelme, a helyi közösségek támogatása, a civil társadalom kiépítése. Aki elvégzi a négy félévet, az kulturális szervező munkatársként, szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintézőként vagy egyéb pedagógiai munkakörökben helyezkedhet majd el. Mivel várhatóan nagy lesz az érdeklődés az ifjúságsegítőket oktató szak iránt, 2006. január 15-i jelentkezési határidővel keresztféléves képzést is meghirdet a főiskolai kar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 81 milliárd a régiónak

A dél-alföldi régióba 2008-ig 81,5 milliárd forint uniós támogatás jut. Az összesítés szerint a… Tovább olvasom