Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Két utcában épül csatorna Ferencszálláson

Ferencszállás - Április-május fordulóján indul Ferencszálláson a felgyülemlett esővíz elvezetésére szolgáló csatornarendszer felújítása, bővítése két utcában.
A napokban megérkezett Ferencszállásra az az első száz betonelem, amellyel megkezdődik a faluban az esővíz-elvezető csatornarendszer felújítása, bővítése. Megírtuk: az önkormányzat először két évvel ezelőtt szeretett volna erre a célra pályázati támogatást kapni, akkor azonban az anyag – forráshiány miatt – tartaléklistára került. Idén tavasszal viszont 54,3 milliót ítéltek meg Ferencszállásnak, így a 6 milliós önrésszel együtt összesen 60,3 milliót tudnak fordítani a munkára. Ami igen fontos, hiszen a községet a belvizes időszakok korábban nagyon megviselték, több helyütt kellett szivattyúzni, volt, ahol a víz kerteket, udvarokat öntött el, házfalak is megrepedeztek.

Megérkezett az első szállítmány a csatornaelemekből, így hozzákezdhetnek a munkákhoz. Fotó: DM/DV
Megérkezett az első szállítmány a csatornaelemekből, így hozzákezdhetnek a munkákhoz. Fotó: DM/DV

Jani János polgármestertől megtudtuk: a pénzből két ilyen kritikus területen, a Petőfi utcában és az Újtelep soron oldják meg a belvíz elvezetését, összesen nagyjából 1,7 kilométer hosszan. A munka indulását a kivitelező április-május fordulójára ígéri; egy héttel a kezdés előtt minden érintett lakót levélben értesítenek. Naponta várhatóan 30-40 métert haladnak majd. Minden átereszt felbontanak, de vissza is állítják azokat eredeti állapotuknak megfelelően. Ezzel azonban az egész faluban még nem oldódik meg a felgyülemlő csapadék elvezetésének gondja, ehhez további 180 millió forintos központi támogatásra lesz szükség. Az önkormányzat úgy tervezi, a következő hasonló pályázatot a Szegedi utca – azaz a régi 43-as főút menti utca – két oldalának csatornázására adják majd be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárkaland a Napfényfürdőben

A szegedi Manta búvárklub tagjainak segítségével ismerkedtek meg a víz alatti világgal a Wesley János iskola tanulói tegnap a szegedi SZUE-ben. Tovább olvasom