Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kétezer-hét gyertyát gyújtanak a szegedi Dóm téren

Szeged - Látványos, táncos-tüzes fölvonulással kezdődik pénteken délután a szegedi karácsonyi ünnepi hetek. Az idei szegedi karácsonyi ünnepi hetek tarka rendezvényeit a hagyományokhoz hűen három helyszínen, a Széchenyi, a Dugonics és a Dóm téren tartják.
Az idei szegedi karácsonyi ünnepi hetek tarka rendezvényeit a hagyományokhoz hűen három helyszínen, a Széchenyi, a Dugonics és a Dóm téren tartják. A megnyitó november 30-án, pénteken délután négy órakor lesz, a Széchenyi téren, a karácsonyi vásár helyszínén: zenés, táncos, tüzes felvonulás vezeti az érdeklődőket a Kárász utcán és a Dugonics téren át a Dóm térre – tudtuk meg Szélpál Gábortól a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatójától.

Az ünnepi vásárokon több mint 120 kereskedő árulja majd portékáit. A Széchenyi téren délutánonként zenés táncos programokkal szórakoztatják a szegedieket.

Egy a meggyújtandó kétezer-hét gyertyából. Fotó: Segesvári Csaba

A fogadalmi templom előtt, a kilenc méter átmérőjű adventi koszorú gyertyáit a szegedi közélet képviselői gyújtják majd meg. Az első gyertyagyújtás december 2-án délután fél hatkor lesz.

– Az idei év újdonsága, hogy minden valamivel méretesebb, mint tavaly – magyarázta Mocselini Rudolf az Ördögszekér cégvezetője. – Nagyobbak a gyertyák, és a bálaszínház is.

December 23-án az utolsó adventi gyertya meggyújtása után minden jelenlévő kap saját gyertyát: az Úr 2007. évének karácsonyán kétezer-hét gyertya gyújtására készülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olajfilm szegedi résszel

Szeged - Új filmekkel bővült az Olaj, olaj, olaj! Fejezetek a magyar kőolaj- és földgázipar… Tovább olvasom