Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Kétfarkú Kutya Párt: örök élet

Örök élet, ingyen sör, igazmondás – többek között ezt ígéri a magát plakátokon hirdető szegedi Kétfarkú Kutya Párt. A rejtélyes politikai szervezet mögött egyetlen fiatalember áll, aki a mutáns ebbel a kampányt szeretné kifigurázni.
Horváth András és Tallósy Csongor ötletesnek találta a plakátot. Fotó: Schmidt Andrea
Számtalan szegedi plakát tanúsága szerint indult már elnöknek, szerepelt a Time címlapján, nemrég pedig úgy döntött: megméretteti magát a parlamenti választásokon is. A sajtótájékoztatókat mellőző, de plakátokon intenzíven jelen lévő Kétfarkú Kutya Pártja nem kevesebbet ígér választóinak, mint örök életet. S hogy az öröklétben semmire se legyen gondunk: jár még nekünk ingyen sör és adócsökkentés is.

A városszerte látható választási hirdetésekben a kutya több arcát is megmutatja: jól fésült nyakkendős, vagy szükség szerint hipnotizőr is lesz ő – csak szavazzanak rá. Szavahihetőségének bizonyítéka egyszerűen az – állítja –, hogy aranyos. Kéri ezenkívül az állampolgárokat, hogy ne csak emberekre voksoljanak, adjanak esélyt más fajoknak is.

A rejtélyes kétfarkú állatot tegnap nem sikerült elérnünk, de a „gazdáját", vagy ha úgy tetszik, a sajtófőnökét megtaláltuk.
– Eddig félig illegális formában, matricákon volt jelen a városban a kutya, de most kapva kapott az alkalmon, hogy a választások kapcsán legálisan is megmutatkozhat – magyarázta a huszonéves K. Gergő, aki a házilag gyártott plakátokat a „gagyi, kamu ígérgető kampány" kifigurázásának szánja. A fiatalember szerint a valódi pártok szlogenjei a demagógia és a jól hangzó ígéretek között lavíroznak. A kutya más: ő a teljes demagógiát is vállalja. Koalícióra egyik párttal sem lépne, hozzájuk képest próbál más alternatívát kínálni. Lejáratni riválisait nem kívánja, csak pozitív üzeneteket közvetít.

Illegális kutya

Szélpál Gábor, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a Kétfarkú Kutya Párt plakátja – akárcsak a számtalan korrepetálást, tanfolyamot, autósiskolát hirdető falragasz – illegális. A Városkép Kft. ilyen esetekben szabálysértési eljárást kezdeményez az önkormányzatnál.

Gergő tájékoztatása szerint az eb két éve született Szegeden, hivatalos életrajza szerint egy génkutató intézet hátsó kijáratánál lévő szemétdombon, egy háromfejű kakas mellett látta meg a napvilágot. Sorsa ettől már csak jobb lehetett: politikusnak állt. Mivel mutáns, hogy hím vagy nőstény, nem releváns kérdés.

– Poénnak, játéknak indult a kampány, de kicsit talán relativizálja a valódi pártokat – fogalmazott az ötletgazda, aki – a kutya internetes oldalának köszönhetően – nem csak Szegedről kapott pozitív visszajelzéseket. Gergőt egyébként a pártpolitika hidegen hagyja, valószínűleg szavazni sem megy el.

Arra a kérdésre, hogy a kutyával szimpatizálók számíthatnak-e a pártvezér megjelenésére, a sajtófőnök elmondta: hamarosan kénytelen lesz választási nagygyűléseket tartani és valamilyen módon materializálódni a kétfarkú politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város újítja fel a Hágit

Az önkormányzat újítja fel a Hágit, mert a Kelemen utcai épület tulajdonosai nem kezdtek hozzá a… Tovább olvasom