Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Kétszáz forint fölé nőhet a kenyér ára

Várhatóan szeptember közepe után az ország minden területén 200 forint felett lesz az átlagos minőségű kenyér kilója Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke szerint.
Várhatóan szeptember közepe után az ország minden területén 200 forint felett lesz az átlagos minőségű kenyér kilója Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke szerint. Az áremelési tárgyalások a kereskedők és a pékek között már augusztus eleje óta folynak, és várhatóan ennek eredményeként szeptember 15-e után már csak 200 forint feletti kenyérárakkal találkozhat a vásárló az üzletekben.

Az elnök az áremelés indokaként a liszt árának drasztikus növekedését jelölte meg. Az utóbbi hetekben ugyanis a liszt 20 forinttal drágult kilogrammonként. (Jelenleg 75-80 forintba kerül, de a szakértők nem zárják ki azt sem, hogy meghaladja majd a 80 forintot is az idén.) Az országban vannak olyan térségek, ahol a pékek már megemelték termékeik árát. Ezek a régiók: Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye, valamint a Dunántúl több térsége. A pékszövetségi vezető szerint már csak a multinacionális áruházláncok nem emelték a kenyér árát, bár a liszt árát számukra is megemelték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidám szökdelés a Reök-teraszon

Változatos programmal várják a szegedieket a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) megnyitóján… Tovább olvasom