Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Kétszer vár a MÁV

Huszonnégy órával a vonatindulás előtt kell kimenni az állomásra a telefonon megrendelt intercity, intercity rapid és interpici pótjegyekért – legkésőbb. A MÁV szerint így többen jutnak pótjegyhez, és nő a vonatok kihasználtsága.
Legkésőbb egy nappal a vonat indulása előtt vehetők át a telefonon megrendelt intercity, intercity rapid és interpici pótjegyek vasárnap óta. A MÁV Rt. szerint az eddigi gyakorlattal – a jegyek húsz perccel indulás előtt még átvehetők voltak – az volt a gond, hogy sokan nem jelentkeztek a bilétáért. Ezeket a vasúttársaság már nem tudta értékesíteni, így többeknek nem jutott helyjegy. A problémával december 8-i számunkban már foglalkoztunk, jeleztük, hogy túl kevés a hellyegy.

Mi történik, ha valaki nem tud előre tervezni? – Nem mindig tudom már csütörtökön, hogy melyik vonattal utazom haza pénteken. Van, hogy a 17.56-os interpicivel szeretnék Békéscsabára menni, de csak a 19 órás vonatot érem el. Ez többnyire péntek reggel, vagy kora délelőtt szokott kiderülni, a munkámtól függ. Akkor most kimenjek az állomásra csütörtökön, vagy ne? Ez nevetséges – háborgott Kovács Adrienn.

– Többen juthatnak az állomások pénztárainál is pótjegyhez, s többen vehetik igénybe az IC-t – érvelt az új rendszer mellett Kavalecz Imre, a MÁV Rt. sajtószóvivője. Hozzátette: ha az utas megvette a jegyet és a helyjegyet, de valamilyen okból mégsem kíván elutazni, a vasúttársaság visszatéríti mindkettő árát. Ezt azonban még a vonat indulása előtt jelezni kell az állomáson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szefo Rt. felvenné a bezáró ruhagyár dolgozóit

Karácsonyig állnak alkalmazásban a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft. dolgozói, a volt… Tovább olvasom