Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Ketten a helyzetről

A parlamenti bizalmi szavazás és a Fidesz által a Kossuth térre szervezett tüntetés – olyan események, amelyek kimenetelétől sok függ. Két helyi országgyűlési képviselőt kértünk rövid helyzetértékelésre.
Géczi József Alajos MSZP-s szegedi országgyűlési képviselő: – A bizalmi szavazáson megerősítjük Gyurcsány Ferencet, és remélem, a Kossuth téri tüntetés békés lesz. A következő napokban, hetekben, hónapokban azon leszünk, hogy a társadalom egésze – a lehető legtöbb ember – megértse, miért van szükség a reformokra, mit kell tenni és miért, és mi lesz az eredmény. Ebben a témában abba kell hagyni a nem egészen érthető beszédet. Nem lesz könnyű a következő időszak, és ma még nem lehet megítélni a szociális elégedetlenség mértékét. Ezért lenne szükség a politika, a politikusok felelős magatartására, hogy a válságból kiszabaduljon az ország. Hogy utána pedig legyen mód és alkalom levonni a tanulságokat, mindkét „térfélen".

Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester, a Fidesz országgyűlési képviselője: – Az ország pénzügyi, politikai és erkölcsi válságba került, amelyből csak a valódi reformprogramok vezethetik ki. Jelen helyzetben csapdában van az ország, mert a kormánynak nincs meg a politikai támogatottsága, és valódi reformintézkedések helyett pénzbehajtásra készül. Ebben a helyzetben alkotmányos és demokratikus eszközökkel kell és szabad élni. Az alkotmányos eszközök a parlamentben kell, hogy érvényesüljenek. Erre szólított fel a köztársasági elnök, s ezért döntött úgy a Fidesz, hogy részt vesz a pénteki szavazáson. Az embereket arra kérjük, éljenek demokratikus jogaikkal, lehetőségeikkel, és segítsék az országot azzal, hogy rákényszerítik a politikát a megoldásra, a többpárti támogatású szakértői kormány felállítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az érdekvédők nem tüntetnek

Nem vesznek részt a pénteki tüntetésen szervezett formában sem a gyógyszerészek, sem a diákok, sem a… Tovább olvasom