Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Keverjen velünk!

Keverjen velünk!Lehet édes, fanyar, erős és könnyű. A nyár egyik állandó kelléke a koktél. Fotó: Karnok Csaba
Számos szegedi vendéglátóhelyen koktélakciókkal várják a látogatókat szombaton. Kiadónk élménykereső alkalmazása, a Frappé segít eligazodni.
Mellette:

Salánki Zsófia: A nyár a koktéloké. Nem lesz tőle melegünk a tengerparton ücsörögve, épp ellenkezőleg. Ahogy a szánkhoz emeljük a poharat, lecsorog a torkunkon a hűs, gyümölcsös nedű, amelyben egyáltalán nem vagy csak alig-alig érződik az alkohol. Lehet epres vagy mentás, mind csodás. Azért nem árt vigyázni, nehogy néhány pohár után ne tudjunk felállni. Attól, hogy kicsit olyan, mint amikor a nagymama különböző szörpjeit kevertük össze, még lehet meglepő a hatás. De nemcsak a tengerparton, hanem a panellakás erkélyén is jobb kedvet varázsol egy finom ital. Még csak fel sem kell díszíteni, nem kell a felesleges sallang. Elég a hűsítő gyümölcsíz, és a műanyag nyílászárók tengere is lehet a béke szigete. Hát ezért jó koktélt inni.
 

Salánki Zsófia- Arany T. János
Salánki Zsófia- Arany T. János

Ellene:

Arany T. János: Koktélt inni azért nem jó, mert semmi értelmét nem látom annak, hogy teljesen különböző italokat, színes szörpöket összekeverjünk. A húslevesbe se borítjuk bele vasárnap délben a marhapörköltet nokedlivel vagy a rántott húst krumplipürével, hogy az majd akkor úgy mennyivel finomabb lesz. Nem lesz az.
A kevesebb néha több. Ha már koktél, akkor legyen minél egyszerűbb. Vannak olyan italkeverékek, amelyekben csak két, legfeljebb három összetevő szerepel. Egy gin tonic vagy vodka-narancs inkább lecsúszik a nyári melegben, mint azok a színes-szagos, napernyővel, gyümölcsdarabokkal díszített művészi kompozíciók. Egy ital legyen ital, ne pedig műalkotás.


Így töltsük le a Frappét! 

1. Androidos telefonunkon kattintsunk erre a címre.
2. IPhone telefonunkon kattintsunk ide.
3. Vagy pedig nyissuk meg az okostelefonon lévő Play Áruház vagy App Store applikációt, és keressünk rá a Frappé névre! 

4. Ha okostelefonon megnyitjuk a www.frappeapp.hu oldalt, ott is megtaláljuk a két áruház letöltési ikonját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjé! Újra jár az omnibusz

Újjé! Újra jár az omnibusz
A szabadtéri előadások napjain lehet jegyet váltani rá a Széchenyi tér Kárász utcai sarkán két… Tovább olvasom