Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kevés a busz Újszegeden

Fogadóóra címmel új sorozatot indítottunk, hogy pontosabb képet alkothassunk arról, mi történik Szegeden. Ezúttal Újszeged lakóitól érdeklődtünk, miért szeretik szűkebb lakóhelyüket, és mit hiányolnak. Csütörtökön Kormos Tibort, a körzet önkormányzati képviselőjét faggatjuk. Ön is kérdezhet.
Kérdezzen Kormos Tibortól!

Feltesszük a cikkünkben megfogalmazott kérdéseket a Szeged 18-as körzet önkormányzati képviselőjének, Kormos Tibornak. Szerdán 14 óráig várjuk az Ön kérdéseit is a Délmagyarország Facebook-oldalán, az online@delmagyar.hu címen és a Csörög rovat 06-30/218-1111-es számán. A Fogadóórán készült online interjúnkat csütörtök délelőtt 11 órától követheti élőben a delmagyar.hu-n. A beszélgetés szerkesztett változatát pénteki lapszámunkban adjuk közre.

– Ez jó környék, egyetlen borzalmas problémával küzdünk 30 éve: mindössze a 71-es busz jár erre. Hétvégente ráadásul csak félóránként. Úgy élünk Újszegeden, a Bertalan híd lábánál, mintha falun lennénk – mesélte lapunknak a Közép fasoron élő Spang Éva. Az asszony emlékeztetett, évekkel ezelőtt megszűnt a 17-es, a 71Y-os busz, ami a Bérkert utcán ért el Madártelepig. – Piacos napokon, hétköznap délután elkeserítő a helyzet. Két oktatási intézmény is üzemel a környéken, csak a 17 emeletes ház lakói meg tudnak tölteni egy belváros felé közlekedő 71-est. Sajnálom, hogy évek óta nincs erre a problémánkra megoldás – folytatta Spang Éva. A Partfürdő és a liget bulijairól azt mondta, nem okoznak nekik problémát, azt a pár napot ki lehet bírni az egyébként átmenő forgalomtól mentes, madárcsicsergéses környéken. Megjegyezte, a Belvárosi híd felújítása miatt a Temesvári körúton megnőtt a forgalom.

A 18-as választókörzet a Tiszától Odessza városrészen át egészen a Holt-Marosig nyúlik. A lakótelepre a Belváros felől az 5-ös, 7-es trolival lehet eljutni, a Népkert sor felé viszont csak a Spang Éva által is jelzett 71-es közlekedik. A folyóhoz közeli padon találkoztunk Csáky Jánosnével. Az idős asszony 3 éve költözött tanyáról a Temesvári körútra, azt mondta, elégedett a környezetével. – Kedvesek, barátságosak az emberek, a fiatalok mindig segítenek – mondta a bottal közlekedő asszony. Úgy vélte, a nyugdíjasklubban lévő ebéd mindenkinek nagy segítség, egyre többen veszik igénybe.

Buszmegálló a Bérkert utcán. Hétvégente csak félóránként jár a 71-es. Fotó: Segesvári Csaba
Buszmegálló a Bérkert utcán. Hétvégente csak félóránként jár a 71-es. Fotó: Segesvári Csaba

Az újszegedieknek eddig komoly fejtörést okozott a Napfényfürdő Aquapolis körüli parkolás – az érkező vendégek elfoglalták a Pillich Kálmán és a közeli Jankovich utcát. Hosszas egyeztetés után itt megváltozott a forgalmi rend, több utca egyirányú lett, sok helyre kikerült a várakozni tilos tábla. A lakosok elégedettek az eredménnyel, igaz, egyes vélemények szerint rendőri jelenlét is kellene a szabályok betartatásához.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strandolj, nyaralj Pötyivel!

A Pötyi újság a strandoláshoz és a nyaralás alatt is készségfejlesztő és szórakoztató feladatokat kínál kisebb és nagyobb „bogarak" számára.
Tovább olvasom