Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Kevés idén az elsős – tanárokat küldenek el

Elbocsátásokról és fejlesztésekről is szó esik a pénteki városi közgyűlésen. Ipari területek kijelöléséről és ipari tevékenység bővítéséről is tárgyalnak a képviselők.
Döntenek a pénteki városi közgyűlésen a veszélyes kémények felújításáról, elfogadják Szeged város hulladékgazdálkodási tervét, a Szegedi Közlekedési Társaság üzleti tervét. Már most szavaznak a szabadtéri 2007-es évének támogatásáról, hogy tervezhessék a jövő évi szezont – tájékoztatott tegnap Szentgyörgyi Pál. A gazdasági alpolgármester elmondta: a Dömötör-díj városi kitüntetés lesz, és anyagi támogatást is rendelnek hozzá. Tárgyalják a következő tanév ügyeit. Szentgyörgyi ennek kapcsán bejelentette: ötszázzal kevesebb elsőst írattak be, mint ahány nyolcadikost búcsúztatnak. Ehhez a létszámhoz igazították a pedagógusok létszámát, 28 tanári álláshely szűnik meg.

Nagy Sándor alpolgármester elmondta: a nyugati elkerülő út folytatásában ipari parkot terveznek. Szeptember 22-én rendezik meg az autómentes napot és az Európa-díjat is ekkor veszi át a város. Elfogadják Szeged zajtérképét – az országban először. A Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácson keresztül a déli Tisza-híd és a Tisza-projekt megvalósítását kérik a kormánytól. A villamos üzemű közösségi közlekedés közel harmincmilliárd forint értékű fejlesztéséről a jövőben egy bizottság dönt majd, a szakmai előkészítő anyag elkészült, a munka jövőre kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha lassan is, de megújul a felsővárosi templom

Majdnem egy évig húzódott a felsővárosi templom tetőfelújítása, mert a kivitelező szerződést… Tovább olvasom