Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Kevés volt az eladó

Deficites napja volt, nem jön többet Szegedre az utazó műtárgyfelvásárló. A kevés hirdetést és a helyi konkurenciát okolta.
Vukov Krisztián (jobbról) órákat kínált fel. Fotó: Karnok Csaba
Műtárgyakat vásárolunk Szegeden a Royal Hotelben – invitált az apróhirdetés lapunk hasábjain is. Tegnap dél körül a szálloda egyik emeleti szobájába irányított a recepciós. Sehol egy kuncsaft! Lakatos Lajos elegáns fekete öltönyben fogadott, bemutatkozásként elmondta, Pesten három családi műkereskedést vezet, köztük a hirdetésben megjelölt Margit körúti antikváriumot.

– Mindenhez értek, de magammal hoztam a festményszakértőnket is, mert sok a hamisítvány. Kínáltak ma is egy hamis Molnár C. Pál-képet, meg két ál-Rolexet – magyarázza. A két alkalmazott megmutatja, ők nem trükköznek. Az ezüsöt választóvízzel ellenőrzik, az ékszerhez ott nagyító.

– Előfordul, hogy a hirdetéseink láttán az antikváriusok irigységből összeharácsolják a kínálatot. Ha nem tudják megvenni az értékeket, akkor irreálisan felértékelik – mondta Lakatos. Egy idős házaspár kétkilós ezüst evőeszközeiért 600 ezret ígért valaki, ezután hiába is kínált érte a szállodai felvásárló kétszázat...

Egy félszeg pár gyémántot akart eladni, a százezer forintot kevesellték érte. A szabadkai Vukov Krisztián a hóna alatt fémdobozzal várakozott: – Órákat szedtem össze otthon: ezt az 1900-ból származó Roszkov márkájú zsebórát érdemes megnézni vagy ezt az Omegát – csomagolta ki a büszkeségeit.

Délután egy jó képen kívül Lakatosék szinte semmit sem vettek. Veszteséggel zárták a szegedi napjukat. Jól dolgozott a konkurencia, vagy nem hirdettek eleget – vonták le a tanulságot hazafelé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széplaki Ferenc az új polgármester

Széplaki Ferenc veszi át októberig a polgármesteri feladatokat Ópusztaszeren – döntött tegnap… Tovább olvasom